|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Marek Marczak |
|
|||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/16/06 Postów:: 214 |
Nie ma tej pewnosci i to Go przeraża. Jego obecność tutaj to taki mechanizm obronny. Chce udowodnić wszystkim, że jest tak jak On mówi. Chce wmówić sobie i nam że to On ma racje. On i nikt inny (a sam uważa,że to my tak myślimy: Panie Rhodes tak na marginesie, ja nie pisze na racjonalista.pl, wiec prosze o wiecej samokrytyki) Gdyby był przekonany swoich racji napisłby książkę, albo podałby tą wiadomosć do TV...Ale nie jest pewnien, dlatego tego nie robi. Przyszedł się z nas wysmiewac, udowadniac naszą ignorancje, nawet bez próby przyjrzenia się sobie.
===
[img]http://f.imagehost.org/0937/Benedict.jpg[/img] |
|||||
|
||||||
Goriot |
|
|||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/12/05 Postów:: 285 |
Siloam - oczywiscie ze sie nie pomyliłem. Zrób sobie powtórke z wątku w którym była mowa o prawdzie obiektywnej i subiektywnej. Nawet w momencie kiedy ja napisze jakieś "coś" co Ty uznasz za pomyłkę, to dla mnie jest to obiektywne stwierdzenie. Coś talkiego jak pomylka i złe działanie nie istanieje. Bo dla każdego człowieka moze ono być czymśinnym. Przecież żyjemy w świecie gdzie można nawet boga wymyslić.
===
A ja wierzę w ufoludki... ;) |
|||||
|
||||||
coso |
|
|||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/21/06 Postów:: 189 |
[Rhodes] |
|||||
|
||||||
Goriot |
|
|||||
coso a czego mam siebać ? powodzi ? huraganu ? błyskawicy ? a moze tego że niebo spadnie mi na głowę ?
===
|||||
|
||||||
coso |
|
|||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/21/06 Postów:: 189 |
[Rhodes] "coso a czego mam siebać ? powodzi ? huraganu ? błyskawicy ? a moze tego że niebo spadnie mi na głowę ? |
|||||
|
||||||
Goriot |
|
|||||
Nie boje sie Twojego boga. Ani żadnego innego. Jest on/oni tylko wymysłem.
===
|||||
|
||||||
Robert |
|
|||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/18/05 Postów:: 145 |
Quote by Marcin W: WYPRASZAM SOBIE! Szcyt chamstwa i arogancji. Jak chcesz to sobie wierz nawet w keasnoludki, ale od wiery chrześcijan ci wara! Bóg jest, bo można go doświadczać. A ty jesteś w niewoli demona. I on każe ci znieważać i pluć! Takie sugestie jak powyżej obrażają mnie. Administrację i moderatorów proszę o zaprowadzenie porządku - nie po to tu przychodzę, żeby czytać jak ktoś się naśmiewa ze mnie i mojej wiary. Zróbcie coś z tym wrednym trollem! Kolego, nie napinaj się tak, bo ci żyłka pęknie... Im częściej czytam te twoje teksty, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to tobie potrzebne są jakieś egzorcyzmy, bo ty już naprawdę nie potrafisz normalnie z nikim rozmawiać. A twoje słownictwo w niektórych wypadkach jest dalekie od tego, czego uczył twój Pan. Proponuję trochę melisy na uspokojenie, ewentualnie zamknij się na jakiś czas w jakimś klasztorze - może trochę ochłoniesz, bo ci się za bardzo główka rozgrzała...
===
Dobrze jest - krowa zdechła, ale mięso jest! |
|||||
|
||||||
Goriot |
|
|||||
Od wiary do fanatyzmu jeden krok. Od fanatyzmu do zbrodni jeszcze bliżej.
===
|||||
|
||||||
Adrian Arkadiusz |
|
|||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 02/09/06 Postów:: 128 |
Rhodes, nie żebym sie upominał, ale nie ustosunkowałeś się do tego co do Ciebie napisałem.
===
Umiemy już latać w powietrzu jak ptaki i pływać w wodzie jak ryby, ale nie znamy prostej sztuki życia razem jak bracia. autor: Martin Luther King |
|||||
|
||||||
MacTavish |
|
|||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 09/27/05 Postów:: 285 |
Quote by Rhodes: Wlasnie wymyslilem sobie boga (...) Czym mój bog różni się od waszego ? Przeczytałem i stwierdzam - ten twój bóg ma niedobrze "w głowie". A potem juz logiczny wniosek - jaki bóg - tacy wyznawcy (żart oczywiście)
===
papista |
|||||
|
||||||
Gocek |
|
|||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 10/07/05 Postów:: 1294 |
Widisz, masz pełne prawo odrzucac istnienie Boga, jak już napisalem ja też tak kiedyś robiłem, tylko tak naprawdę, jesli Boga nie ma i nasze życie kończy się na zjedzeniu przez robaki - to jaki to wszystko ma sens ? Po co powstał wszechświat, co bylo przed wielkim wybuchem, jak to możliwe ze z niczego coś powstało i to coś tak doskonałego i misternego jak ekosystem naszej planety, jak nasz układ słoneczny, jak gwiazdy, galaktyki itp ??? I tutaj jest fundament teizmu - jaki to wszystko by miało sens? Po co ten świat? itd. Nikt z nas nie zna odpowiedzi na te pytania. Natomiast większość wierzy w jakieś bóstwa (patrz historia wierzeń religijnych lub antropologia) i dostaje gotowe odpowiedzi , ateiści odrzucają ich bogów oraz czasami idee "Boga" wogóle. Nieistnienia Boga mi nie udowodnisz, ja istnienia Tobie też być może nie o ile odrzucasz unikalność "działa stworzenia" i Pisma Świętego, ale gdyby ktoś w imieniu Jezusa nałożył ręce na Twoją np. chorą na nieuleczalny złośliwy nowotwór matkę, pomodlił się i zostałaby ona uzdrowiona, to co bys powiedział ?? Bo się nie da . Trudno odpowiedzieć na to pytanie. A co byś powiedział, jeżeli to koleś w imieniu np: Brahmy uzdrowił Twoją matkę, lub ateista różnymi "diabelskimi" metodami? Ja napewno bym mu szczerze podziękował Że to tylko przypadek, autosugestia ? Dziwnei wiele tych przypadków, tym bardziej że były uzdrawiane osoby będące w stanie nieświadomości. Co Ty na to ?????? Ja nie jestem deterministą Ale wszelkie znane mi koncepcje "Boga" są za bardzo absurdalne, żebym w nie uwierzył - prędzej jak Rhodes stworzę sobie własnego
===
"Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej." Karol Marks |
|||||
|
||||||
Goriot |
|
|||||
GAIGER - celowo ominąłem Twoje pytanie. Odpowiadanie na nie, nie mialo sensu. Z całą świadomoscią podpisuje sie pod wszystkim co napisał Gocek powyżej.
===
|||||
|
||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,10 sekund
|
|
|
|