|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
skans |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 03/11/07 Postów:: 95 |
Slusznie, Bog nie uszczesliwia nas na sile. Dal nam wolna wole i kazdy ma prawo wyboru wszystkich zaistnialych sytuacji zyciowych. Natomiast nie pozostawil nas samych. Znajac nasza slabosc, czeka na nas, abysmy skorzystali z Jego pomocy.
===
skans |
||||||
|
|||||||
kazema |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/15/07 Postów:: 456 |
jaki sens miałby Sąd, gdybyśmy byli tak często "sterowani"? Dezerterze! Mysle, ze to moze i w pewnym stopniu usilne mnie negowanie wywodzi sie z tego, ze Ty np masz na mysli decyzje codziennne czlowieka, ktore tak na prawde nie zalezenie od ich wyboru, nie wplywaja na diamteralna zmiane zycia. A nawet jesli wplywaja, to sa i tak one tylko i wylacznie efektem Twojej wolnej woli. I rzeczywiscie, tak jak Snafu napisal, ze wiekszosc wydarzen w naszym zyciu jest konsekwencja po prostu dzialan ludzkich bez ingerencji sily wyzzszej. I jest O.K. Ale "Podobnie jak Chrystus, tak i chrześcijanin również natknie się na opór owego przeciwnika" Ja po prostu uwazam, ze to mi juz sie przydarzylo i to na bardzo znaczacym etapie mojego zycia. I chyba na tym bede chciala zakonczyc ta moja dyskusje. I jesli nie jestesmy przygotowni no to 'spotkanie z przeciwnikiem' trudno bedzie nam go szybko pokonac. I tak. Patrzac wstecz...dostrzegam dzialanie sil wyzszych. Pozdrawiam!
===
'Od momentu, gdy zaczniesz podróż przez życie w jakimś obranym kierunku,nieustannie musisz korygować kurs' ('Plan lotu') |
||||||
|
|||||||
kazema |
|
||||||
Jeszcze chcialam wszystkim podziekowac za uczestnictwo w dyskusji;-)
===
'Od momentu, gdy zaczniesz podróż przez życie w jakimś obranym kierunku,nieustannie musisz korygować kurs' ('Plan lotu') |
||||||
|
|||||||
Dezerter |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/17/06 Postów:: 1841 |
Przyznam, że nie rozpoznałem twojego problemu .... i nie myślałem, że jest aż tak poważny , ale dobrze trafiłaś, jest tu wielu ludzi, którzy chętnie ci pomogą, modlitwą ("wstawiennicza" potrafi zdziałać cuda - ja na przykład dzięki "forumowej " pomocy nie palę już ponad 2 msc. i to bez stresowo i bez przytycia), radą (wielu przeszło podobne przygody, walki czy spotkania ze złą stroną mocy - mamy tu nawet demonologa).
===
Obecnie pisze na forum zchrystusem.pl |
||||||
|
|||||||
kazema |
|
||||||
Wycieczka do Krakowa rzeczywiscie dobrze mi zrobila.
===
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,09 sekund
|
|
|
|