|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
eviva |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 09/08/06 Postów:: 1139 |
Quote by skałosz: Quote by matejanka: a otwarto księgi. I inną księgę otwarto, ...czyzby jedna z nich to TT? Może to chodzi o KKK ?
===
W każdym człowieku jest DUCH BOŻY-OJCIEC i DUCH CHRYSTUSOWY-SYN.Kto ma SYNA,ma żywot wieczny. |
||||||
|
|||||||
Andrzej |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/31/05 Postów:: 3977 |
Quote by eviva: Quote by skałosz: Quote by matejanka: a otwarto księgi. I inną księgę otwarto, ...czyzby jedna z nich to TT? Może to chodzi o KKK ? Czy ktoś kiedykolwiek powiedział, ze KKK jest księgą natchnioną?
===
Kościół modlący się i nauczający Pisma może znaleźć w Biblii rozumienia, które wychodzą poza klasyczną, fundamentalistyczną interpretację |
||||||
|
|||||||
matejanka |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 03/05/06 Postów:: 2775 |
No tak! Mamy Wielki Tydzień i jest to rzeczywiście czas w którym powinniśmy się zastanowić nad prawdziwą wymową OFIARY PANA.
===
Nikt na ziemi nie zna całej Boskiej Prawdy, a człowiek powinien znać z Niej tyle, ile potrafi przyjąć i zrozumieć, aby w chwili doświadczenia nie zwątpił |
||||||
|
|||||||
Reguly |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/07/05 Postów:: 1964 |
===
Świętowit Widzi Więcej Bo Ma Cztery Twarze |
||||||
|
|||||||
matejanka |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 03/05/06 Postów:: 2775 |
Quote by reguly: Prosze pamietac o glownym temacie tego watka lub zalozyc wlasny... Z gory wielkie THX. Reguly! Czyżbyś "pił" do mnie? Przecież mój post dotyczy tematu Zbawienie w taki sposób w jaki ja je rozumiem. Najkrócej ujmując. W moich oczach zbawieniem jest uwolnienie się nas samych za pomocą Bożej Łaski i z pomocą wylanego na naszą duszę-dzięki Ofierze Chrystusa- Boskiego Światła z własnych niedosknoałości i pomyłek.A na drodze uwalniania się z tych niedoskonałości i błędów nieustanny nasz duchowy wzrost . Na końcu tej drogi jest zasłużona nagroda i wejście do Królestwa Boga. To jest w moich oczach zbawienie. Czy chodziło Ci może o inne zbawienie? Pozdrawiam
===
Nikt na ziemi nie zna całej Boskiej Prawdy, a człowiek powinien znać z Niej tyle, ile potrafi przyjąć i zrozumieć, aby w chwili doświadczenia nie zwątpił |
||||||
|
|||||||
Reguly |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/07/05 Postów:: 1964 |
Quote by matejanka: Quote by reguly: Prosze pamietac o glownym temacie tego watka lub zalozyc wlasny... Z gory wielkie THX. Reguly! Czyżbyś "pił" do mnie? Nie no... Tak tylko ogolnie na wszelki wypadek. To jest w moich oczach zbawienie. Czy chodziło Ci może o inne zbawienie? Nie... Wszystko w jak najlepszym pozadku... Wlasnie o to chodzilo, by przedstawiac swoje osobiste stanowisko(lub w swoim pojmowaniu, stanowisko swojego systemu wyznaniowego) ...
===
Świętowit Widzi Więcej Bo Ma Cztery Twarze |
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,17 sekund
|
|
|
|