|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
matejanka |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 03/05/06 Postów:: 2775 |
Powracając do głównego tematu. Podobno Maryja z ciałem została wzięta do nieba. Często się ukazuje jako "Płacząca Pani", która cierpi z powodu grzesznych ludzi. Jeżeli w niebie jest cierpienie i łzy, to ja nie chcę takiego nieba. Jeżeli jest cielesność, to jest i przemijanie, a jak to się ma do wieczności? Jeśli niebo rozumieć tak, jak o nim mówi Jezus, to ktoś tu kłamie... Wzięcie z ciałem do nieba oznacza że ciało nie uległo rozłożeniu, lecz zostało wchłonięte przez ducha. Z materialnego stało się duchowe! Tak naprawdę materia nie jest niczym stałym i w końcu każdy pierwiastek ulegnie rozpadowi i przestanie jako materia istnieć zamieniając się w energię. A co do nieba, to jest to stan doskonałości duszy, a nie miejsce. Tylko my tu na ziemi myśimy w kategoriah czasu i przestrzeni. Życie ducha nie podlega takim ograniczeniom! pozdrawiam
===
Nikt na ziemi nie zna całej Boskiej Prawdy, a człowiek powinien znać z Niej tyle, ile potrafi przyjąć i zrozumieć, aby w chwili doświadczenia nie zwątpił |
||||||
|
|||||||
matejanka |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 03/05/06 Postów:: 2775 |
..."Maryja jest waszą Królową. Jest też Królową kapłanów, Kościoła i świata. Ja sam dałem Ją światu, dla którego jest widzialnym i zawsze żywym obrazem mojej ojcowskiej i macierzyńskiej zarazem miłości dla synów człowieczych. Jest jedną z was, a zarazem Tą, przez którą zawiązałem z wami Nowe Przymierze. TO jest Prawda o Marii , która powinna nam wystarczyć! pozdrawiam
===
Nikt na ziemi nie zna całej Boskiej Prawdy, a człowiek powinien znać z Niej tyle, ile potrafi przyjąć i zrozumieć, aby w chwili doświadczenia nie zwątpił |
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,07 sekund
|
|
|
|