|
![]() |
Forum > Ekumenizm > Ekumenizm w Polsce |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Rafi F |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/11/05 Postów:: 3072 |
Quote by robaczek2: Ja tez nie ale dobrze wiedziec ze tacy ludzie oraz grupy istnieja. W dodatku powoluja sie na: "W fundamentalnych naukach Biblijnych są bez zarzutu" co odbiera jakakolwiek wiarygodnosc zasadzie ss. Dla mnie istnienie tego typu grup stanowi rowniez swietny dowod na istnienie czysca jako, ze po setkach lat nauka Lutra lub takich postaci jak George Muelerr, Hudson Taylor, Józef Prower ciagle wydaje owoce. Jakie - to widac. Wspolczuje liderom tego typu grup. Nie oceniaj Wolnych Chrześcijan po jednym robaczywym owocu, na każdym drzewie są takie. Nie bądź taki Rekabita
===
czyn sprawiedliwy Jednego sprowadza na wszystkich ludzi usprawiedliwienie dające życie ...przez posłuszeństwo Jednego wszyscy staną się sprawiedliwymi |
||||||
|
|||||||
Rekabita |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 03/18/07 Postów:: 78 |
Wszystko jest oparte na uprzedzeniach. Takie są fakty, gadanie o tolerancji nawet przez szermierzy tego jest bujdą.
===
"Ale ja wypatrywać będę Pana, wyczekiwać na Boga zbawienia mojego: Bóg mój mnie wysłucha." Micheasz 7.7 |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/11/05 Postów:: 3072 |
Quote by Rekabita: Wszystko jest oparte na uprzedzeniach. ... Nie ma tolerancji dla szatana! Czy żołnierz ma tolerować i oszczędzać wrogów w wojnie? ... Krótko mówiąc Bracia są super, inni to dzieci szatana, a ty w imie "miłości" do Boga będziesz do nich strzelał, bo ośmielili się mieć inny pogląd. To poczytaj dalej co było orężem Pawła : dobry przykład, pokora i miłość. Na wszystko by poszedł, aby nie zgorszyć szukających lub słabych w wierze i przyprowadzić ich do Jezusa. Ty jesteś jego przeciwieństwem i masz racje co do jednego: jesteś uprzedzony. Miłości własnej jest za to w tobie aż zanadto. Niebezpieczny z ciebie człowiek, tacy jak ty mordowali w "imię boga". Każda rewolucja zaczynała się mordem a kończyła głodem i nic dobrego nie wniosła. Twoja zaczełaby się mordem i skończyła mordem, ludzie nie zdążyliby nawet głodować.
===
czyn sprawiedliwy Jednego sprowadza na wszystkich ludzi usprawiedliwienie dające życie ...przez posłuszeństwo Jednego wszyscy staną się sprawiedliwymi |
||||||
|
|||||||
Rekabita |
|
||||||
Sam to napisałeś.
===
"Ale ja wypatrywać będę Pana, wyczekiwać na Boga zbawienia mojego: Bóg mój mnie wysłucha." Micheasz 7.7 |
||||||
|
|||||||
karol_dabrowski |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/31/06 Postów:: 366 |
Quote by Rafi F: Podałeś liczbę 1250 i powiedziałeś, że tyle jest księży pedofilów osadzonych w polskich więzieniach. Źródło niby "telewizja". Jakim cudem nie jest o tym głośno, skoro mamy około 86tys więźniów (na około 40 mln obywateli), czyli na każdą cele przypadałby 1 do 2 księży i w dodatku pedofilów. Ponawiam pytanie. Zgodnie z regulaminem forum proszę Cię Rekabita byś albo podał wiarygodne źródło albo odwołał kłamstwo. |
||||||
|
|||||||
Rekabita |
|
||||||
Jeśli masz zastrzeżenia do tych wiadomosci kieruj je do TVP 1, według mnie jest to całkiem wiarygodne źródło.
===
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
Cos przez mgłę....hmm...tak, przypominam sobie.... w TV podawali, ze niejaki brat Rekabita to nieslubne dziecko demona ciemności.... jakoś tak.
===
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
Quote by Rekabita:ble ble ble.. A dzisiaj... Maroko, kraj który chce wejsć do UE...bleble Proszę o źródło wiadomości, ze Maroko chce wejść do UE (tylko nie jakies tam tv czy gazeta, konkrety a najlepiej link)
===
||||||
|
|||||||
Jakub |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 03/27/03 Postów:: 64 |
Poszperałem trochę na necie i oto co znalazłem |
||||||
|
|||||||
Maciek Janson |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/02/05 Postów:: 1687 |
Quote by Rekabita: Jeśli masz zastrzeżenia do tych wiadomosci kieruj je do TVP 1, według mnie jest to całkiem wiarygodne źródło. Może odwołaja jeśli to kłamstwo KIERUJE TO PYTANIE DO CIEBIE. LEPIEJ NA NIE ODPOWIEDZ. Nietolerancyjny trollu. Pozwol, ze tak Cie nazwe. Bo jak odstepcow nazywac trzeba odstepcami tak trolli trollami. Ty jestes Trollem i to bagiennym. "Wszystko mi wolno, ale nie wszystko jest dobre" Cos Ci to przypomina?? Tolerancja jest chrzescijanskim aksjomatem. Bog jest tolerancyjny i pozwala Ci zachowywac jak sie jak sie zachowujesz zamiast zetrzec z powierzchni ziemi za grzech i glupote. Bredzisz, ze tolerancja jest akceptacja, kiedy tak naprawde to sa dwa rozne pojecia. Tolerancja oznacza wolnosc gloszonych pogladow i znoszenie tego co nie narusza Twojej wolnosci. Akceptacja oznacza uznaniem za dobre przedmiotu, ktory akceptujesz. I tak kiedy pozwalam Ci pisac na forum co wypisujesz to oznacza, ze toleruje tutaj Twoja obecnosc. Gdy nazwe to co piszesz dobrym to wtedy bym to zaakceptowal. Twoja intelektualna nierporadnosc wymieszana z pyszalkowatoscia i buta jest przerazliwa. Piszesz o milosci i madrosci, ale Twoje zachowanie nie swiadczy o tym jakbys cokolwiek o tych sprawach wiedzial. Pozwol, ze jedna jeszcze rzecz Ci przypomne. Nad sadzocymi bez milosci odbedzie sie sad bez milosci. Poczytaj klasyka liberalizmu Pawla z Tarsu nieco dokladniej. Albo poczytaj go w ogole. Wysil sie na samodzielne myslenie i poszukaj w kolo nawroconych katolikow, ktorzy powiedza Ci cos wiecej o swoim kosciele i powodach, dla ktorych w nim trwaja. Zrozum, ze kosciol Jezusa sklada sie tez z katolikow i moze z katolikow przede wszystkim bo jest ich na swiecie wiecej niz protestantow. Zaakceptuj prawde, ze ludzie sie myla i nie zbawia ich doktryna kosciola, ale laska Jezusa Chrystusa. PS Rafi Maroko i owszem do Unii chce przystapic. podobnie jak Tunezja i Turcja. Osobiscie jestem za
===
Dwie rzeczy są nieskonczenie wielkie. Glupota ludzka i Boze milosierdzie |
||||||
|
|||||||
Rekabita |
|
||||||
http://www.okno1040.jezus.pl/aktualnosci/1005200502.html
===
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
Quote by maxurd: PS Rafi Maroko i owszem do Unii chce przystapic. podobnie jak Tunezja i Turcja. Osobiscie jestem za O Maroko nie słyszałem, o Turcji i owszem, nie raz, o Tunezji myślałem, ze żart. No to będzie wesoło jak będą musieli przyjąć wytyczne unijne. Turcja może i ma szanse, ale 102% muzułmańskie Maroko ???? Nonono, będzie wesoło PS. Rekabita Przyjmij radę od Maxurda jak brat od brata.
===
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
Quote by Rekabita: http://www.okno1040.jezus.pl/aktualnosci/1005200502.html Zapewne jesteś także zwolennikiem by w europie były tolerowane te rzeczy opisane tutaj by to co tam sie dzieje było identyfikowane z Unia Europejską. Wiec teraz ja zadam pytanie, jak mamy postepować wobec tych rzeczy, które tam się dzieją? A których próbkę juz w Europie mieliśmy. A co ? Rozstrzelać ? Zamiast wszystkich opluwać, to zgłoś sie na szkolenie i jazda na misję ludzi nawracać i nowe zbory zakładać. Tylko jest jedno ale, spytają się, czy jesteś gotów współdziałać z misjonarzami innymi wyznań. Hmm, chyba jednak się na misjonarza nie nadajesz. więc morda w kubeł i wpłać choć 1% podatku na jakąś misję.
===
||||||
|
|||||||
Rekabita |
|
||||||
Jestem pracownikiem pewnej misji... żeby było jeszcze lepiej jestem tam jedynym swojegowyznania a jestem tam już od 6 lat. Dziekuję Bogu że przez to co głoszę ludzie poznają Jezusa, sam mam z takimi kontakt, prowadzę też stronę ewangelizacyjną. Wielką radoscia jest dla mnie to że Bóg otwiera oczy ludziom i że przez poznają prawdę jaka jest w Jezusie.
===
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
Po tych kłamstwach co napisywałeś jesteś mało wiarygodny. A teraz deklaracja na zawołanie. I kto ci teraz uwierzy ??
===
||||||
|
|||||||
Rekabita |
|
||||||
Widzę ze nie zauważyłes że cały czas przedstawiam jedno, nie zmieniłem swego stanowiska i poglądów.
===
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
Jeżeli to było twoim celem, to wybacz, ale jestes tak mało komunikatywny i masz tak wspaniały "dar" do odwracania kota ogonem, ze nie wiem jak przeszedłeś przez sito polskiej edukacji bez zółtych papierów.
===
||||||
|
|||||||
Rekabita |
|
||||||
To po kiego licha atakowałeś moje poglady gdy na początku je przedstawiłem?
===
||||||
|
|||||||
skans |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 03/11/07 Postów:: 95 |
Kosciol katolicki byl powolany przez Boga aby sluzyc Bogu i ludziom w drodze do zbawienia,lecz nie dostal monopolu na zbawienie.
===
skans |
||||||
|
|||||||
matejanka |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 03/05/06 Postów:: 2775 |
Quote by skans: Kosciol katolicki byl powolany przez Boga aby sluzyc Bogu i ludziom w drodze do zbawienia,lecz nie dostal monopolu na zbawienie. O tym kto zostanie zbawiony decyduje sam Bog. Amen!!!
===
Nikt na ziemi nie zna całej Boskiej Prawdy, a człowiek powinien znać z Niej tyle, ile potrafi przyjąć i zrozumieć, aby w chwili doświadczenia nie zwątpił |
||||||
|
|||||||
Andrzej |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/31/05 Postów:: 3977 |
Quote by skans: Kosciol katolicki byl powolany przez Boga aby sluzyc Bogu i ludziom w drodze do zbawienia,lecz nie dostal monopolu na zbawienie. O tym kto zostanie zbawiony decyduje sam Bog. Kosciół nie był powołany przez Boga aby sluzyc Bogu i ludziom w drodze do zbawienia, lecz aby byc miejscem zbawienia. Bóg nas zbawia w Chrystusie, czyli w Kościele, który jest Jego Cialem. Zbawieni jesteśmy nie na mocy tego, czy Bóg arbitralnie podejmie taka decyzję czy nie w stosunku do kogokolwiek. Zbawieni jestesmy mocą zamysłu Bożego w Chrystusie od czasów Stworzenia jesli decydujemy się na włączenie w Ciało Chrystusa, lub sami zostajemy przez to Ciało ogarnięci. odpowiadając na pytanie watku: Krk nie ma monopolu na zbawienie. On jest miejscem zbawienia. Nie jako instytucja, ale jako Ciało Chrystusa
===
Kościół modlący się i nauczający Pisma może znaleźć w Biblii rozumienia, które wychodzą poza klasyczną, fundamentalistyczną interpretację |
||||||
|
|||||||
piotr. |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/24/05 Postów:: 1167 |
===
Sancta Maria, Mater Ecclesia, omnes sancti Angeli orate pro nobis. |
||||||
|
|||||||
eviva |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 09/08/06 Postów:: 1139 |
skans Kosciol katolicki byl powolany przez Boga aby sluzyc Bogu i ludziom w drodze do zbawienia,lecz nie dostal monopolu na zbawienie. O tym kto zostanie zbawiony decyduje sam Bog. Kto jest zbawiony,pisze w Objawieniu św.Jana: 7.13...Któż to są ci przyodziani w szaty białe i skąd przyszli? 7.14...To są ci,którzy przychodzą z wielkiego ucisku i wyprali szaty swoje,i wybielili je we krwi Baranka. 22.14.Błogosławieni,którzy piorą swoje szaty. Prać szaty,oznacza konieczność pozbycia się naszych grzechów. Szaty trzeba prać,wyprać i wybielić we krwi Baranka. [ ... ]
===
W każdym człowieku jest DUCH BOŻY-OJCIEC i DUCH CHRYSTUSOWY-SYN.Kto ma SYNA,ma żywot wieczny. |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
Quote by medieval_man:Zbawieni jestesmy mocą zamysłu Bożego w Chrystusie od czasów Stworzenia jesli decydujemy się na włączenie w Ciało Chrystusa, lub sami zostajemy przez to Ciało ogarnięci. odpowiadając na pytanie watku: Krk nie ma monopolu na zbawienie. On jest miejscem zbawienia. Nie jako instytucja, ale jako Ciało Chrystusa Wybacz, ale zbawieni możemy być z Łaski Bożej, nie nasza więc to zasługa. Wybacz, ale przystąpienie do KRK nie daje zbawienia, a Kościół ma znacznie szersze znaczenie.
===
||||||
|
|||||||
eviva |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 09/08/06 Postów:: 1139 |
skans
===
W każdym człowieku jest DUCH BOŻY-OJCIEC i DUCH CHRYSTUSOWY-SYN.Kto ma SYNA,ma żywot wieczny. |
||||||
|
|||||||
kasandra_K80 |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 11/14/06 Postów:: 850 |
np.matejankę,kasandrę,Dezertera,karola dabrowskiego,Ciebie.Głównie odbieram od Was bardzo pozytwną energię,czego nie mogę powiedzieć niestety o niektórych innych osobach. Dziekuje bardzo. Jest prawdą, że mysl to energia. Odczytując czyjś tekst (oraz odpowiadajac na niego), odbieramy (lub wkładamy) jakiś ładunek emocjonalny (pozytywny lub negatywny). Wyraźnie czuje się te wibracje i ich odbiór jako ciepła wypowiedź lub przykre odczucia. Pozdrawiam |
||||||
|
|||||||
piotr. |
|
||||||
Quote by ewiva ![]() A czy kiedykolwiek tak twierdziłem? Odnosisz złe wrażenie. Ale w jednym się nie mylę - mr R jest trollem przez duże T co do reszty - ekumnizm to nie potakiwanie głową, to nie kompromis w wielkim wydaniu, to nie grzeczne poklepywanie się po ramieniu. Kiedy ktoś wypisuje bzdury, oszczerstwa czy kolokwialnie mówiąc odwala chamówę, to nie można pozostać biernym. I ja nie pozostanę.
===
||||||
|
|||||||
piotr. |
|
||||||
...proszę o kasację...
===
||||||
|
|||||||
Rekabita |
|
||||||
Szczególnie, gdy zamiast nieść ewangelie to kosciół się brata z czcielami sztaan (chociażby wspólne modlitwy rzekomo do jednego Boga z okultystami- czcicielami węża, voodoo i innymi takimi. Już to raz przerabialismy (gdy to miało miejsce)
===
||||||
|
|||||||
eliasz1 |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 09/04/07 Postów:: 31 |
na początku tego tematu ktoś zarzucił KK,że głosi on,że tylko w nim jest zbawienie |
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,58 sekund
|
|
|
|