|
![]() |
Forum > Ekumenizm > Ekumenizm w Polsce |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
robaczek2 |
|
|||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 11/23/06 Postów:: 273 |
Quote by maxurd: Quote by robaczek2: Do maxurd: Na jakiej podstawie sa wycinane posty Na podstawie regulaminu. W komentarzach sam masz pozliwosc zgloszenia naduzycia Dzieki. W sumie niewazne. Jestem przeciwnikiem wszelkiego wycinania uznajac zasade, ze prawdziwa cnota ..... Na innym watku zapytalem ale jakos nikt nie jest zainteresowany. Powtorze tutaj. "W zwiazku z dialogiem miedzywyznaniowym zaintrygowala mnie wiadomosc: "Kościół katolicki wspomina 23 kwietnia św. Wojciecha, patrona Polski. Z tej okazji w Poznaniu odprawiono 22 kwietnia wieczorem uroczyste ekumeniczne nieszpory ku czci świętego Wojciecha." Nie za bardzo wiem doktryna ktorych organizacji wyznaniowych oprocz krk pozwala "ku czci sw. Wojciecha"? Moze uczestnicy forum wiedza cos na ten temat?" |
|||||
|
||||||
Monika Moryc |
|
|||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/24/06 Postów:: 53 |
Quote by piotr.: Ja stwierdzam tylko fakt, że Kościół katolicki jest bardziej jednolity niż protestancki. Takie porównania są trochę bezcelowe, gdyż Protestantyzm to nie jedno wyznanie tylko wiele. Gdybyś powiedział, że np. Kościół Katolicki jest bardziej jednolity (czy jaki tam) niż, np. Ewangelicko-Reformowany (przykład) to jeszcze by miało sens. Quote by Ziom Ziomisław: Amen, wódki mu dać dobrze gada! Już lepiej by było w ramach ekumenizmu wspólnie się tej wódki napić
===
« Bóg jest miłością: kto trwa w miłości, trwa w Bogu, a Bóg trwa w nim » (1 J 4, 16) |
|||||
|
||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,13 sekund
|
|
|
|