|
![]() |
Forum > Ekumenizm > Ekumenizm w Polsce |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Piotr |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/21/08 Postów:: 529 |
Tutaj Dezerter napisał: "Pozostali prawie sami katolicy , ateiści i pojedyncze osoby innych wyznań..." Czy rzeczywiście nie ma tu już innych wyznań?
===
Mt6:7-8 [..]Oni myślą, że przez wzgląd na swe wielomówstwo będą wysłuchani. Nie bądźcie podobni do nich! |
||||||
|
|||||||
Angelika Mojeścik |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 11/06/08 Postów:: 1231 |
jak to nie!!!???
===
"zbieg okoliczności to Boski sposób na pozostanie anonimowym" Einstein |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/11/05 Postów:: 3072 |
Było sporo protestantów przed okresem anarchii, część przeszło do "konkurencji", część zniknęła, część udziela się na forach protestanckich ...
===
czyn sprawiedliwy Jednego sprowadza na wszystkich ludzi usprawiedliwienie dające życie ...przez posłuszeństwo Jednego wszyscy staną się sprawiedliwymi |
||||||
|
|||||||
Piotr |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/21/08 Postów:: 529 |
Quote by: Rafi+F Było sporo protestantów przed okresem anarchii, część przeszło do "konkurencji", część zniknęła, część udziela się na forach protestanckich ... Nie znam "konkurencji", nie znam for protestanckich.... nie znam nikogo kogo mógłbym zaprosić (zaprosiłem kilkoro prawosławnych, ale jakoś nie poszli za ciosem).
===
Mt6:7-8 [..]Oni myślą, że przez wzgląd na swe wielomówstwo będą wysłuchani. Nie bądźcie podobni do nich! |
||||||
|
|||||||
Reguly |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/07/05 Postów:: 1964 |
Byl onegdaj taki watek gdzie kazdy mogl przedstawic swoje wyznanie...
===
Świętowit Widzi Więcej Bo Ma Cztery Twarze |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/11/05 Postów:: 3072 |
Quote by: opok Quote by: Rafi+F Było sporo protestantów przed okresem anarchii, część przeszło do "konkurencji", część zniknęła, część udziela się na forach protestanckich ... Nie znam "konkurencji", nie znam for protestanckich.... nie znam nikogo kogo mógłbym zaprosić (zaprosiłem kilkoro prawosławnych, ale jakoś nie poszli za ciosem). moze skusisz ich tematem apokatastazy?
===
czyn sprawiedliwy Jednego sprowadza na wszystkich ludzi usprawiedliwienie dające życie ...przez posłuszeństwo Jednego wszyscy staną się sprawiedliwymi |
||||||
|
|||||||
Dezerter |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/17/06 Postów:: 1841 |
Czytając wątek wskazany powyżej przez Regulego zauważyłem, że kiedyś na tym forum było dużo protestantów - czemu większość odeszła?, czemu nie ma Świadków?- choć na innych forach ich pełno i są bardzo wojowniczy Pozostali prawie sami katolicy , ateiści i pojedyncze osoby innych wyznań... No właśnie, czemu tu - na forum ekumenicznym zostali prawie sami katolicy? Na 2 forach na których kiedyś pisałem byli oni w mniejszości... lubię różnorodność, wymianę, konfrontacje poglądów i wzajemne wzbogacanie Jeśli biernymi czytelnikami tego forum są osoby innego niż katolickie wyznania to zachęcam i zapraszam do dyskusji
===
Obecnie pisze na forum zchrystusem.pl |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
Quote by: Dezerter Czytając wątek wskazany powyżej przez Regulego zauważyłem, że kiedyś na tym forum było dużo protestantów - czemu większość odeszła?, czemu nie ma Świadków?- choć na innych forach ich pełno i są bardzo wojowniczy Pozostali prawie sami katolicy , ateiści i pojedyncze osoby innych wyznań... No właśnie, czemu tu - na forum ekumenicznym zostali prawie sami katolicy? Na 2 forach na których kiedyś pisałem byli oni w mniejszości... lubię różnorodność, wymianę, konfrontacje poglądów i wzajemne wzbogacanie Jeśli biernymi czytelnikami tego forum są osoby innego niż katolickie wyznania to zachęcam i zapraszam do dyskusji No wiesz, reklamy cudownego medalika, ornatów, alb - to nie jest klimat pociągający protestanta ![]()
===
||||||
|
|||||||
Reguly |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/07/05 Postów:: 1964 |
Quote by: Dezerter No właśnie, czemu tu - na forum ekumenicznym zostali prawie sami katolicy? ...Odpowiedzial bym ci pol zartem, pol serio, ale pewnie by mnie zaraz ocenzurowali... ![]() ![]() ![]()
===
Świętowit Widzi Więcej Bo Ma Cztery Twarze |
||||||
|
|||||||
Dezerter |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/17/06 Postów:: 1841 |
Quote by: Rafi+F
Medalik jest w całej sieci - natykam się na niego wszędddddddddzie! ale to admini decydują jakie jest forum i jakie reklamy dopuszczają/preferują a jakie nie (tak sądzę) Czyżby Państwo Gaccy stali się katolikami?, pewnie nie, bo Kościol.pl jest nadal protestancko-ekumeniczny, to tylko forum odleciało na Rzym ![]()
===
Obecnie pisze na forum zchrystusem.pl |
||||||
|
|||||||
Andrzej |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/31/05 Postów:: 3977 |
Quote by: reguly Quote by: Dezerter No właśnie, czemu tu - na forum ekumenicznym zostali prawie sami katolicy? ...Odpowiedzial bym ci pol zartem, pol serio, ale pewnie by mnie zaraz ocenzurowali... ![]() ![]() ![]() no, ja też odpowiedziałbym żartem, ale innowiercy by się obrazili... ![]()
===
Kościół modlący się i nauczający Pisma może znaleźć w Biblii rozumienia, które wychodzą poza klasyczną, fundamentalistyczną interpretację |
||||||
|
|||||||
kazema |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/15/07 Postów:: 456 |
No właśnie, czemu tu - na forum ekumenicznym zostali prawie sami katolicy? Może ze względu na arogancję, z jaką traktowani są 'innowiercy'? ![]() Ja się zastanawiam nad Babtyzmem ![]() Pozdrawiam!
===
'Od momentu, gdy zaczniesz podróż przez życie w jakimś obranym kierunku,nieustannie musisz korygować kurs' ('Plan lotu') |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
jakoś się nie skarżyli , przynajmniej nie ewangelicy, ewangelikalni
===
||||||
|
|||||||
Andrzej |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/31/05 Postów:: 3977 |
Quote by: kazema No właśnie, czemu tu - na forum ekumenicznym zostali prawie sami katolicy? Może ze względu na arogancję, z jaką traktowani są 'innowiercy'? ![]() Kiedy ja się tu rejestrowałem kilka lat temu, z olbrzymią arogancją (oczywiście nie wszyscy i nie zawsze) traktowano katolików - ale jakoś wytrzymałem ![]() Dlaczego inni nie mogliby tak samo?
===
Kościół modlący się i nauczający Pisma może znaleźć w Biblii rozumienia, które wychodzą poza klasyczną, fundamentalistyczną interpretację |
||||||
|
|||||||
Łukasz |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/15/08 Postów:: 439 |
Quote by: kazema No właśnie, czemu tu - na forum ekumenicznym zostali prawie sami katolicy? Może ze względu na arogancję, z jaką traktowani są 'innowiercy'? ![]() Ja się zastanawiam nad Babtyzmem ![]() Pozdrawiam! A może ci innowiercy wchodziliby tak z jakąś dozą kultury? Niestety tak nie jest, wchodzą tutaj by sobie pokpić i wykrzyczeć swoje racje, a jak już zaczniesz polemizować to wchodzisz w szeregi ignorantów, arogantów i ciemnogrodzian. Smutne ale prawdziwe.
===
Niech radują się rodziny, a ich miłość promienieje, jak chleba okruszyny nieśmy wiare i nadzieje...Nam pisane Krzyża bronic, teraz, dzisiaj, jutro, zawsze! |
||||||
|
|||||||
karol_dabrowski |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/31/06 Postów:: 366 |
Może się starzejemy - kiedyś to były dyskusje |
||||||
|
|||||||
piotr. |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/24/05 Postów:: 1167 |
===
Sancta Maria, Mater Ecclesia, omnes sancti Angeli orate pro nobis. |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
Zmartwychwstali !! Alleluja !!!
===
||||||
|
|||||||
Zbigniew Szalast |
|
||||||
![]() ![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/15/09 Postów:: 322 |
===
I będę błogosławił błogosławiącym tobie, a przeklinających cię przeklinać będę; I będą w tobie błogosławione wszystkie plemiona ziemi 1Moj.12:3 |
||||||
|
|||||||
Zbigniew Szalast |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/15/09 Postów:: 322 |
Blyy bym o tobie zapomniał że też jesteś
===
I będę błogosławił błogosławiącym tobie, a przeklinających cię przeklinać będę; I będą w tobie błogosławione wszystkie plemiona ziemi 1Moj.12:3 |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
...Off top evivy został usunięty.."Zabrania się umieszczania na forum .. treści "werbujących" do jakichkowliek związków religijnych" ...
===
||||||
|
|||||||
piotr. |
|
||||||
Quote by: Rafi+F Zmartwychwstali !! Alleluja !!! Nie ma sprawy. Zawsze do usług. Tylko pamiętaj, że ja tradycjonalista straszliwy i liberałom nie popuszczę. P.S. To Ty w końcu jesteś tym rzymskim katolikiem czy nie, bo ostatnio jakieś herezje o NMP zacząłeś wygłaszać. ![]() A zapomniałem zapytać czy Maxurd tu jeszcze bywa?
===
||||||
|
|||||||
Angelika Mojeścik |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 11/06/08 Postów:: 1231 |
zaraz zaraz a to liberał to nie tradycjonalista???
===
||||||
|
|||||||
Marek |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/28/05 Postów:: 770 |
Quote by: paraklet zaraz zaraz a to liberał to nie tradycjonalista??? Oj, takie cuda to tylko w ECUSA. ![]() ![]() I witajcie raz jeszcze, Karolu i Piotrze! ![]() W każdym razie - jako aktualnie bezdenominacyjny (acz uczestniczący w życiu sakramentalnym Church in Wales) etyczny konserwatysta, teologiczny liberał i miłośnik tradycji liturgicznych zgłaszam swą gotowość do ewentualnych bojów. ![]() Pozdrawiam, kacerz
===
Flp 4:4 |
||||||
|
|||||||
Angelika Mojeścik |
|
||||||
ejjj się pogubiłam ...
===
||||||
|
|||||||
piotr. |
|
||||||
Quote by: paraklet ejjj się pogubiłam ... Ja też Cię polubiłem. I jak widać kapliczki i maryjki górą ![]() Quote by: parakletCzy ktoś mi może wytłumaczyć pojęcie liberalizmu?? [/p] Np. Wiki ![]() Quote by: kacerz Marek I witajcie raz jeszcze, Karolu i Piotrze! również miło Cię znowu czytać ![]()
===
||||||
|
|||||||
Angelika Mojeścik |
|
||||||
wiki??
===
||||||
|
|||||||
Bartosz |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 07/14/07 Postów:: 699 |
Quote by: ZibiShalom
Blyy bym o tobie zapomniał że też jesteś Rolling EyesLaughing Out LoudRolling EyesMr. GreenCoolRazz Nie wiem czy dobrze zrozumiałem twe wypowiedzi. Ateistów nie wymieniasz, później ogół jako katolicy, a później wymieniasz Regulego - zapewne z powodu tego, że jest innowiercą, a później jeszcze wymieniasz mnie - uważasz mnie za ateistę czy innowiercę na tym forum? Tak z ciekawości, pozdrawiam. ![]()
===
'tylko gnostyk jest naprawdę pobożny', 'prawdziwym chrześcijaninem jest gnostyk' Klemens Aleksandryjski, Stromateis |
||||||
|
|||||||
Angelika Mojeścik |
|
||||||
Kochany BLyy - Witamy po dość długiej przerwie
===
||||||
|
|||||||
Bartosz |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 07/14/07 Postów:: 699 |
Ale ani innowiercą ani ateistą bym cię chyba nie nazwała Smile Chcesz powiedzieć, homo-nie`wiadomo? ![]()
===
'tylko gnostyk jest naprawdę pobożny', 'prawdziwym chrześcijaninem jest gnostyk' Klemens Aleksandryjski, Stromateis |
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 1,01 sekund
|
|
|
|