|
![]() |
Forum > Ekumenizm > Ekumenizm w Polsce |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Andrzej |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/31/05 Postów:: 3977 |
No to cos sie dzieje. Mam nadzieję, że pudlasz rozwinie swoje wątpliwości?
===
Kościół modlący się i nauczający Pisma może znaleźć w Biblii rozumienia, które wychodzą poza klasyczną, fundamentalistyczną interpretację |
||||||
|
|||||||
pudlasz |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/17/11 Postów:: 3 |
1. Nabożeństwa w Kościele prawosławnym może sprawować co najmniej prezbiter. |
||||||
|
|||||||
robaczek2 |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 11/23/06 Postów:: 273 |
Quote by: pudlasz 1. Nabożeństwa w Kościele prawosławnym może sprawować co najmniej prezbiter. Widze, ze temat zostal wskrzeszony. Zacytowalem tylko za ks. radca Janem Grossem jego opis konsekracji Ks. Biskupa Ryszarda Bogusza. i do niczego sie nie przyznaje. Bede wdzieczny za wiecej wiadomosci na ten temat. Osobiscie mam zastrzezenia do uzywania slow ks. , konsekracji, Biskupa. Dla mnie to czyste zlodziejstwo. biskup robaczek2 (oczywiscie z mojej strony to zart) |
||||||
|
|||||||
Andrzej |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/31/05 Postów:: 3977 |
Quote by: robaczek2 Quote by: pudlasz 1. Nabożeństwa w Kościele prawosławnym może sprawować co najmniej prezbiter. Widze, ze temat zostal wskrzeszony. Zacytowalem tylko za ks. radca Janem Grossem jego opis konsekracji Ks. Biskupa Ryszarda Bogusza. i do niczego sie nie przyznaje. Bede wdzieczny za wiecej wiadomosci na ten temat. Osobiscie mam zastrzezenia do uzywania slow ks. , konsekracji, Biskupa. Dla mnie to czyste zlodziejstwo. biskup robaczek2 (oczywiscie z mojej strony to zart) Tego właśnie się spodziewałem, ale nie śmiałem pierwszy sie odezwać (przecież nie będę wyręczał biskupa, nawet jeśli jest nim robaczek2)
===
Kościół modlący się i nauczający Pisma może znaleźć w Biblii rozumienia, które wychodzą poza klasyczną, fundamentalistyczną interpretację |
||||||
|
|||||||
pudlasz |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/17/11 Postów:: 3 |
Quote by: robaczek2
Wszystkie użycia tego typu słów poza Kościołem prawosławnym to czyste złodziejstwo, ale co poradzisz... ![]() |
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,17 sekund
|
|
|
|