|
![]() |
Forum > Ekumenizm > Ekumenizm w Polsce |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Marcin Winiarski |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 02/24/05 Postów:: 1395 |
Na www.jezus.pl znalazłęm coś pięknego - wspaniały, poruszający tekst. Pozwoliłem sobie go przekopiować:
===
"Bóg jest blisko wszystkich, którzy Go wzywają. Do Królestwa Niebios da się dotrzeć z każdej krainy." Samthann z Clonbroney |
||||||
|
|||||||
Joanna Gacka |
|
||||||
![]() Admin ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/01/02 Postów:: 290 |
Bardzo piękne |
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
Nooo... Mnie to powaliło. Naprawdę powaliło. To jest właśnie to, co ja bym określił prawdziwą miłością do papieża. Nie pomniki, nie czcza gadanina, ale własnie coś takiego - po prostu ludzkie, serdeczne uczucie. Dlatego to tu wstawiłem.
===
"Bóg jest blisko wszystkich, którzy Go wzywają. Do Królestwa Niebios da się dotrzeć z każdej krainy." Samthann z Clonbroney |
||||||
|
|||||||
Gość forum: Isia |
|
||||||
|
font color=yellow>Witajcie.Jestem tu pierwszy raz |
||||||
|
|||||||
Jakub Piotr Sowiński |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/26/05 Postów:: 697 |
Idź się przespać. Ewidentnie nie wiesz co piszesz. To co się dzieje to po prostu zwykły ludzki smutek po stracie kogoś bliskiego. I Jezus zapłakał za Łazarzem...
===
Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha, Kriste eleison! |
||||||
|
|||||||
milka |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/17/03 Postów:: 1023 |
Quote by Jakub: Idź się przespać. Ewidentnie nie wiesz co piszesz. To co się dzieje to po prostu zwykły ludzki smutek po stracie kogoś bliskiego. I Jezus zapłakał za Łazarzem... witaj jakubie, a czy ja tez moge cos ci napisac? np. cos takiego: go to hell, jakies tam draniu? zanim kogos wyslesz do snu czy do piekla mozebys troche ruszyl glowka? pozdrawiam cie, nie gniewaj sie na mnie, to sa moje takie refleksje na agresje. |
||||||
|
|||||||
Maciej Pasternak |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 02/26/03 Postów:: 1153 |
Quote by Jakub: Idź się przespać. Ewidentnie nie wiesz co piszesz. To co się dzieje to po prostu zwykły ludzki smutek po stracie kogoś bliskiego. I Jezus zapłakał za Łazarzem... Wiesz, zdjęcie papieża z tekstem: "Ojcze nasz, któryś jest w Niebie..." można interpretować jak bluźnierstwo. Ale jedna ważna rzecz: trzeba odróżniać to, co robi i glosi Kościół od bełkotu dziennikarzy, z których większość katolikami nie jest, tylko bywa (jak ma to wpływ na zwiększenie nakładu lub oglądalności). Byłem dziennikarzem lat 6, więc wiem.
===
Kto umie czynić dobrze, a nie czyni, dopuszcza się grzechu. |
||||||
|
|||||||
milka |
|
||||||
Quote by Jakub: Idź się przespać. Ewidentnie nie wiesz co piszesz. To co się dzieje to po prostu zwykły ludzki smutek po stracie kogoś bliskiego. I Jezus zapłakał za Łazarzem... Odpisuje na twój komentarz choć właściwie znalazłem więcej tego typu wypowiedzi. Po pierwsze dziwi mnie fakt tak jednoznacznego osądu "niepopularnej wypowiedzi". Każdy z nas ma prawo aby wypowiedzieć swoje zdanie nawet sprzeczne z ogólnie przyjętą polityką. dziś świat oddaje chołd papiezowi a jutro wszyscy wróca do "swoich grzechów" i będzie im z tym dobrze. Dziś są emocje i egzaltacja, a jutro papież przestanie być na ustach ludzi, bo tak naprawdę kierują się jedynie nietrwałym emocjonalnym odczuciem, które ogarnia cały świat. Apropos Jezusa to nie byłbym taki pewny dlaczego płakał. Może płakał nad niewiarą ludzi, którzy byli mu bliscy. Wiemy, że miłował Łazarza, ale powiedział też o innym życiu ktore ma prawdziwą wartość i które ukryte jest W NIM SAMYM. Miłość bez Jezusa jest fałszywa, PRAWDA bez Jezusa jest Fałszywa. Tylko z Jezusem można żyć wiecznie. Mam nadzieje, że papież odszedł z tego świata tylko w zaufaniu do Jezusa bo nikt nie może być na tyle dobry aby zasłużyć na niebo. Jeśli jest inaczej to Jezus umarł na daremnie. Ceńmy papieża, wierzmy w Jezusa. |
||||||
|
|||||||
dawid1976 |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/24/03 Postów:: 692 |
Isia, |
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
Quote by Maciek: Quote by Jakub: Idź się przespać. Ewidentnie nie wiesz co piszesz. To co się dzieje to po prostu zwykły ludzki smutek po stracie kogoś bliskiego. I Jezus zapłakał za Łazarzem... Wiesz, zdjęcie papieża z tekstem: "Ojcze nasz, któryś jest w Niebie..." można interpretować jak bluźnierstwo. Ale jedna ważna rzecz: trzeba odróżniać to, co robi i glosi Kościół od bełkotu dziennikarzy, z których większość katolikami nie jest, tylko bywa (jak ma to wpływ na zwiększenie nakładu lub oglądalności). Byłem dziennikarzem lat 6, więc wiem. "Nasz Dziennik" nie pozostał dużo w tyle za "Angorą". Tytuł na pierwszej stronie: "DOKONAŁO SIĘ"... No comments!
===
||||||
|
|||||||
Joanna Gacka |
|
||||||
Quote by milka: Odpisuje na twój komentarz choć właściwie znalazłem więcej tego typu wypowiedzi. Znalazłem? zawsze byłam przekonana że milka to kobieta... |
||||||
|
|||||||
dawid1976 |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/24/03 Postów:: 692 |
"Nasz Dziennik" nie pozostał dużo w tyle za "Angorą". Tytuł na pierwszej stronie: "DOKONAŁO SIĘ"... No comments! ludzie nie dramatujcie! od trzech dni miliony Polaków którzy tylko raz na rok sie pojawiali w kościele naraz biorą duchowne słowa w usta dzięki świadectwa Jana Pawła i poprostu nie mają wszystko tak jasne jak wy wspaniali teolodzy czy nie cieszy was że teraz cały naród myśli o rzeczach duchownych? to jest szansa na duchowne przebudzenie w kraju a wy histerujecie bo grzesznicy mówią o Bogu pozdrawiam Dawid ['] |
||||||
|
|||||||
Maciej Pasternak |
|
||||||
Quote by dawid1976: "Nasz Dziennik" nie pozostał dużo w tyle za "Angorą". Tytuł na pierwszej stronie: "DOKONAŁO SIĘ"... No comments! ludzie nie dramatujcie! od trzech dni miliony Polaków którzy tylko raz na rok sie pojawiali w kościele naraz biorą duchowne słowa w usta dzięki świadectwa Jana Pawła i poprostu nie mają wszystko tak jasne jak wy wspaniali teolodzy czy nie cieszy was że teraz cały naród myśli o rzeczach duchownych? to jest szansa na duchowne przebudzenie w kraju a wy histerujecie bo grzesznicy mówią o Bogu pozdrawiam Dawid ['] Dawidzie, mnie nie przeszkadza, że grzesznik mówi o Bogu, ale to, że gość koniunkturalny chrzani głupoty mogące grzesznikom namieszać w głowach. A co do reszty twojej wypowiedzi się zgadzam.
===
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
Mnie wkyrza to, że (ultrakatolicki!) "Nasz Dziennik" podmienia Chrystusa na papieża, a "Angora" detronizuje Boga na rzecz "biełego papy". Żeby od razu wyjaśnić - bo ktoś mógłby mieć wątpliwości - słów "biały papa" nie wypisuję, żeby kogoś irazić. Uważam to sformułowanie za bardzo sympatyczne.
===
||||||
|
|||||||
INGA@ |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 03/17/05 Postów:: 41 |
Czy w trakcie całej dyskusji niekt nie zwrócił uwagi na fakt iż śmierć papieża jednak (nie wiem na jak długo) zmieniła ludzi, zmieniła ich serca? (i absolutnie nie robię tu analogi do Jezusa). Ludzie często nie słuchali albo szybko zapominali prawdy płynącyce z nauk papieża, sam wielokrotnie ignorowałem pewne przesłania z którymi się zwracał do ludzi, dopiero po śmieci nagle nie wiadomo dlaczego dopiero teraz odkrywam te przesłania na nowo, jednocześnie jakżę niewytłumaczalny jest fakt iż śmierc papieża tak jednoczy ludzi, nie przypominam sobie aby kiedykolwiek tak wiele osób dostrzegło że ludzie są braćmi a nie wrogami. Jestem protestantem i byłem i jestem w opozycji do instytucji papiestwa ale dopiero teraz dostrzegłem w Karolu Wojtyle człowieka, jakże mądrego człowieka (pomimo tego że w dalszym ciągu nie zgadzam się z cześcią jego nauk). Pozdrowienia Marcinie W. Marcel mąż Ingi
===
..." A gdy Go nie przestawali pytać, podniósł się i rzekł do nich : Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci na nią kamieniem."... |
||||||
|
|||||||
Paweł Chojecki |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 09/17/04 Postów:: 209 |
|
||||||
|
|||||||
milka |
|
||||||
Quote by Admin: Quote by milka: Odpisuje na twój komentarz choć właściwie znalazłem więcej tego typu wypowiedzi. Znalazłem? zawsze byłam przekonana że milka to kobieta... no wlasnie, asiu, powiedz mi jak to jest, bo ja sie wylogowalam, bo maz tez chcial cos skomentowac ale i tak jego komentarz wyskoczyl jako komentarz milki? i co ty na to? |
||||||
|
|||||||
Joanna Gacka |
|
||||||
Ociasteczkowana mocno jestes. Najlepiej jeśli mąż zarejestruje się pod oddzielnym loginem ) |
||||||
|
|||||||
|
||||||
|
Z pokora i szacunkie przyjelam krytyczne opinie o mojej |
||||||
|
|||||||
Maciej Pasternak |
|
||||||
Quote by a1a1a1: A co myślicie o następujących słowach Jezusa: "Biada wam, gdy wszyscy ludzie dobrze o was mówić będą; tak samo bowiem czynili fałszywym prorokom ojcowie ich." Łuk. 6:26 ? To czemu się wściekasz, jak o tobie mówi się źle?
===
||||||
|
|||||||
milka |
|
||||||
isia |
||||||
|
|||||||
Grzegorz Gacki |
|
||||||
![]() Admin Status: offline ![]() Zarejestrowany: 03/12/03 Postów:: 134 |
Quote by Maciek: Quote by a1a1a1: A co myślicie o następujących słowach Jezusa: "Biada wam, gdy wszyscy ludzie dobrze o was mówić będą; tak samo bowiem czynili fałszywym prorokom ojcowie ich." Łuk. 6:26 ? To czemu się wściekasz, jak o tobie mówi się źle? Maciek!! Założę chyba Twój fan-club GG |
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
Quote by Maciek: Quote by a1a1a1: A co myślicie o następujących słowach Jezusa: "Biada wam, gdy wszyscy ludzie dobrze o was mówić będą; tak samo bowiem czynili fałszywym prorokom ojcowie ich." Łuk. 6:26 ? To czemu się wściekasz, jak o tobie mówi się źle?
===
||||||
|
|||||||
|
||||||
|
Milka! |
||||||
|
|||||||
Maciej Pasternak |
|
||||||
Quote by milka: Quote by Jakub: Idź się przespać. Ewidentnie nie wiesz co piszesz. To co się dzieje to po prostu zwykły ludzki smutek po stracie kogoś bliskiego. I Jezus zapłakał za Łazarzem... Odpisuje na twój komentarz choć właściwie znalazłem więcej tego typu wypowiedzi. Po pierwsze dziwi mnie fakt tak jednoznacznego osądu "niepopularnej wypowiedzi". Czyli świat według Milki wygląda tak: Isia może najechać arogancko na pogrążonych w żałobie katolików, ale dotknięty katolik nie może się zirytować i niegrzecznie odpysknąć. A to wszystko pod hasłem zwalczania agresji i tolerancji. Zero delikatności, zero współczucia, zero klasy. I właśnie dlatego Paweł napisał: "kobieta niechaj milczy". Taaaaaa, nie pierwszy zresztą raz dajesz, Milko, pokaz antykatolickiego fanatyzmu. I piszę to jako protestant. Tacy jak ty przynoszą nam wstyd. I nie powołujcie się na Pana, kiedy wasza mowa jest zaprawiona nienawiścią i fanatyzmem. Chyba, że Panem nie jest Jezus, tylko ktoś inny.
===
||||||
|
|||||||
milka |
|
||||||
dziekuje macku, za delikatnosc! |
||||||
|
|||||||
milka |
|
||||||
przepraszam ze ja wam wielkim protestantom przynosze wstyd. wam wielkim madrym wygadanym intelektualistom pewnym swych sil przynosze wstyd! wybaczcie mi biednej glupiej babie! mozecie mnie natychmiast wyrzucic z waszego grona wielkich! tacy jak ja nie przystaja do takich jak wy! nie jestem godna dotknac nawet waszych sznurowadel! |
||||||
|
|||||||
|
||||||
|
Milka! Bardzo zawiodlam sie na tej stronie www.Sadzilam,ze mozna bedzie kulturalnie podyskutowac, ale nie pozwole sie obrazac i obrazac moich przekonan. |
||||||
|
|||||||
Gość forum: julka |
|
||||||
|
Quote by Isia: Milka! Bardzo zawiodlam sie na tej stronie www.Sadzilam,ze mozna bedzie kulturalnie podyskutowac, ale nie pozwole sie obrazac i obrazac moich przekonan. Jak kazdy mam prawo ufac jedynie w Pismo sw. A Jezus byl bliski kobietom /przepraszam-babom/.Ukazywal im sie i wyroznial ich wiele razy. Ale trzeba znac biblie,zeby o tym wiedziec.O ile wiem rzadko ktory katolik ma jakikolwiek z nia kontakt. Kiedy Bog ze mna, coz moze mi uczynic czlowiek. Bawcie sie dalej w swoim poganskim piekielku. Niech Bog wskaze wam droge. Dziekuje, ze moglam tu na troche zagoscic. isia, nie przejmuj sie durnymi szowinistami co chca wyslac baby tylko do garow maciek wstydz sie tak odzywac do kobiety kturej jest tak cieszko |
||||||
|
|||||||
Łukasz Gawryś |
|
||||||
![]() Admin ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 07/15/03 Postów:: 644 |
Ja wam powiem tyle
===
"Trzeba tak się modlić, jakby cała praca była bezużyteczna i tak pracować, jakby wszystkie modlitwy były na nic." M.L. |
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,32 sekund
|
|
|
|