|
![]() |
Forum > Ekumenizm > Ekumenizm w Polsce |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Marcin Winiarski |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 02/24/05 Postów:: 1395 |
Quote by miramax ![]() Chciałem określić Twoje postępowanie ostrymi słowami. Nie zrobię jednak tego, choćby dlatego, że nie znam pobudek jakie tobą kierują. Powiem tylko, że jest mi smutno, gdyż sądząc z twoich tekstów miałem Cię za człowieka odważniejszego... Mirek Występuję pod pseudonimem bo mam do tego prawo. I nie jestem zobowiązany się z niczego tłumaczyć. I - dla twojej informacji - nie jestem człowiekiem chciwym na zyski, który by je odiągnąć zachowuje się jak lis. Nie jestem człowiekiem fałszywym i wypraszam sobie tekie sugestie! Nie jestem także tchórzem, co śmiesz sugerować. Gdybyś znał trochę realia prasowe wiedziałbyś co powoduje, że się pisze pod pseudonimami. Ten post jest dla mnie obraźliwy i żądam jego usunięcia.
===
"Bóg jest blisko wszystkich, którzy Go wzywają. Do Królestwa Niebios da się dotrzeć z każdej krainy." Samthann z Clonbroney |
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
Quote by Jakub: Zigonorowałeś moją wypowiedź Marcinie - tak dyskusji sie nie prowadzi... Nie zignorowałem. Przyjrzyj się jeszcze raz - odpowiedziałem naprostowując to, co nieopatrznie przekręciłeś, źle zrozumiałeś.
===
"Bóg jest blisko wszystkich, którzy Go wzywają. Do Królestwa Niebios da się dotrzeć z każdej krainy." Samthann z Clonbroney |
||||||
|
|||||||
Mirosław Miarczyński |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 07/30/04 Postów:: 51 |
Quote by Marcin W: Quote by miramax ![]() Chciałem określić Twoje postępowanie ostrymi słowami. Nie zrobię jednak tego, choćby dlatego, że nie znam pobudek jakie tobą kierują. Powiem tylko, że jest mi smutno, gdyż sądząc z twoich tekstów miałem Cię za człowieka odważniejszego... Mirek Występuję pod pseudonimem bo mam do tego prawo. I nie jestem zobowiązany się z niczego tłumaczyć. I - dla twojej informacji - nie jestem człowiekiem chciwym na zyski, który by je odiągnąć zachowuje się jak lis. Nie jestem człowiekiem fałszywym i wypraszam sobie tekie sugestie! Ten post jest dla mnie obraźliwy i żądam jego usunięcia. Nie napisałem ani słowa o zyskach (pisząc o profitach użyłem "tego typu" za profit uznając samą współpracę z pismem a nie zyski z niej płynące), ani o tym że jesteś fałszywy (te słowa pojawiły się dopiero w Twojej emocjonalnej odpowiedzi). Wręcz przeciwnie, stwierdziłem że nie będę używał ostrych słów, bo nie znam Twoich pobudek... co w tym jest obraźliwego? Owszem, nie musisz się tłumaczyć, ale rzucając taką informacje dajesz prawo innym w tym mnie do zastanawiania się co kieruje osobą, która: 1. współpracuje z pismem katolickim (mniemam, że pod własnym nazwiskiem) 2. pod pseudonimem "jeździ" po katolicyźmie ile wlezie 3. twierdzi, że punkt1 i 2. razem wzięte świadcż o tym, iż nie jest źle nastawiona do Kościoła teraz doszedł pkt 4. - zapytana o to dlaczego tak robi, obraża się i żąda usunięcia postu za wymyślone przez samego siebie zarzuty (jeśli nie proszę wskaż mi gdzie użyłem wobec Ciebie słowa "chciwy na zyski" i "fałszywy". ) Przychodzi mi do głowy przysłowie o stole i nożycach... (MSPANC) |
||||||
|
|||||||
Jakub Piotr Sowiński |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/26/05 Postów:: 697 |
Pozwole sobie zaapelować o spokój i nieobrzucanie oskarżeniami. Zwłaszcza apel do jednej osoby... To jest juz bardzo dalekiej od jakiejkolwiek (o chrześcijańskiej nie wspomne) uczciwosci i szczerości...
===
Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha, Kriste eleison! |
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
Sugerujesz - nie napisałeś, ale sugerujesz. Wyraźnie to napisałem, prawda? Proszę o usunięcie całej tej części dyskusji.
===
||||||
|
|||||||
Mirosław Miarczyński |
|
||||||
Quote by Marcin W: Sugerujesz - nie napisałeś, ale sugerujesz. Wyraźnie to napisałem, prawda? Proszę o usunięcie całej tej części dyskusji. No cóż - nie pozostaje mi nic innego jak poprosić Administratorów o wycięcie - niniejszego wątku w którym Marcin W sugeruje, że wszyscy katolicy na tym forum go obrażają (chyba samą obecnością) - komentarza z głupawką, który już nie sugeruje ale wprost obraża pogrążonych w załobie ludzi - jakiś 20% postów i komentarzy w/w użytkownika, które sugerują że katolicy są bałwochwalcami i tym podobne a najlepiej w ogóle wykasować wszystkie komentarze i posty na forum, bo każdy może coś każdemu sugerować Kolejny cytat dla Ciebie "Jaką miarą mierzysz...". |
||||||
|
|||||||
Mirosław Miarczyński |
|
||||||
Quote by Marcin W: Sugerujesz - nie napisałeś, ale sugerujesz. Wyraźnie to napisałem, prawda? Proszę o usunięcie całej tej części dyskusji. A wogóle co ma niby znaczyć MSPANC? Szukałem nawet w odpowiednim słowniku i nie znalazłem! MSPANC - Mogłem Się Powstrzymać Ale Nie Chciałem. Use Google Luke |
||||||
|
|||||||
Mirosław Miarczyński |
|
||||||
Quote by Marcin W: Quote by miramax:Jak to szło? "Dla Żydów Żydem dla Greków Grekiem..." - nie wiesz czasem kto to powiedział? Mirek Ale nie dla katolików katolikiem... No cóż, jakbyś się nieco zagębił w egzegezę biblijną, spostrzegłbyś, że paweł nie o narodowościach tu mówi, a o religijności właśnie. Quote by Marcin W:A moje argumenty jakoś od innych nie odbiagają. Tyle tylko, że Maciek czy Dawid są spokojniejsi, a ja mam tendencje wybuchowe... I tu trafiłeś w sedno. Nikt Cię nie nazywa tak czy owak za poglądy a za styl ich wypowiadania. A to chyba różnica, nie? Mirek |
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
Quote by miramax: Quote by Marcin W: Quote by miramax:Jak to szło? "Dla Żydów Żydem dla Greków Grekiem..." - nie wiesz czasem kto to powiedział? Mirek Ale nie dla katolików katolikiem... No cóż, jakbyś się nieco zagębił w egzegezę biblijną, spostrzegłbyś, że paweł nie o narodowościach tu mówi, a o religijności właśnie. Czyli Twoim zdaniem, powinienem we wszystkim przytakiwać Krk, udawać dobrego katolika, itp. BZDURA! Apostoł też nie oddawał pokłonów bożkom. Może więc był schizofrenikiem, który pisał jedno, a czynił co innego? Quote by miramax: Quote by Marcin W:A moje argumenty jakoś od innych nie odbiagają. Tyle tylko, że Maciek czy Dawid są spokojniejsi, a ja mam tendencje wybuchowe... I tu trafiłeś w sedno. Nikt Cię nie nazywa tak czy owak za poglądy a za styl ich wypowiadania. A to chyba różnica, nie? Mirek Ja w opisie podałem, że jestem wybuchowy, lojalnie więc ostrzegłem, że bywam nerwowy, i jestem względem ludzi w porządku. Dałem też wyraźnie do zrozumienia, że mam ostry, zdecydowany sposób wypowiadania się. Tak jest po prostu uczciwiej. ZAWSZE należy brać pod uwagę charakter danego człowieka i wykazać się wyrozumiałością. Niestety, ta pozytywna cecha nie u wszystkich jest jednym z priorytetów.
===
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
Quote by miramax: Quote by Marcin W: Sugerujesz - nie napisałeś, ale sugerujesz. Wyraźnie to napisałem, prawda? Proszę o usunięcie całej tej części dyskusji. A wogóle co ma niby znaczyć MSPANC? Szukałem nawet w odpowiednim słowniku i nie znalazłem! MSPANC - Mogłem Się Powstrzymać Ale Nie Chciałem. Use Google Luke Jest to najlepszy dowód na to, że lepiej nie nadużywać skrótów, które nie dla wszystkich są czytelne.
===
||||||
|
|||||||
Jakub Piotr Sowiński |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/26/05 Postów:: 697 |
Od innych to lubisz wymagac - na przyklad wyrozumiałości czy cierpliwości ale od siebie kultury nie bardzo....
===
Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha, Kriste eleison! |
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
Wybuchowość nie równa się brakowi kultury. To po pierwsze. A po drugie - kiedy wreszcie doczekam się wykasowania postu obraźliwego dla mnie???
===
||||||
|
|||||||
Natalia Róża |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/26/05 Postów:: 277 |
Drogi Marcinie,
===
Czego chcesz od nas Panie za Twe hojne dary? Czego za dobrodziejstwa, którym nie masz miary? |
||||||
|
|||||||
Jakub Piotr Sowiński |
|
||||||
Marcin - napisz adminowi - lecz ja bym na to nie liczył. Sam zacząłeś tę obłąkaną dyskusję. Tak szczerze, to sam siebie obraziłeś, siebie i swoją inteligencję...
===
||||||
|
|||||||
milka |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/17/03 Postów:: 1023 |
ho-ho-ho |
||||||
|
|||||||
Maciej Pasternak |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 02/26/03 Postów:: 1153 |
Quote by Marcin W: Quote by miramax:Jak to szło? "Dla Żydów Żydem dla Greków Grekiem..." - nie wiesz czasem kto to powiedział? Mirek Ale nie dla katolików katolikiem... A moje argumenty jakoś od innych nie odbiagają. Tyle tylko, że Maciek czy Dawid są spokojniejsi, a ja mam tendencje wybuchowe... A katolik jest gorszy od Żyda lub Greka? A jakbyś nie zauważył, to ja wykazują katolicki rodowód protestantyzmu pokazuję to, co nas łączy i właśnie jestem katolikiem dla katolików. Podobnie broniąc krucjat, inkwizycji itp.
===
Kto umie czynić dobrze, a nie czyni, dopuszcza się grzechu. |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/11/05 Postów:: 3072 |
2. Zbyt szybko dobywasz szabli, sarmato , mimo że nikt Cię nie atakuje Pani Natalio, co Pani sarmaci zawinili ?
===
czyn sprawiedliwy Jednego sprowadza na wszystkich ludzi usprawiedliwienie dające życie ...przez posłuszeństwo Jednego wszyscy staną się sprawiedliwymi |
||||||
|
|||||||
Wieslaw1gr |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/27/05 Postów:: 42 |
===
Nawet diabeł wierzy, że Bóg istnie. Czy więc wystarczy to do zbawienia?! |
||||||
|
|||||||
Natalia Róża |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/26/05 Postów:: 277 |
Quote by Rafi F: 2. Zbyt szybko dobywasz szabli, sarmato , mimo że nikt Cię nie atakuje Pani Natalio, co Pani sarmaci zawinili ? Jeden taki porwał moją praprapra...babcię i zmusił do małżeństwa. Był dorodnym kawalerem więc praprapra...babcia nie mogła odmówić... A na serio, szeroki gest i emocjonalność to niewątpliwie urok naszego narodu (tak na moje dyletanckie oko, bo nie jestem socjologiem), jednak przydałoby się też nieco zimnej krwi i czystego rozumu zamiast czystej... A w ogóle to można do mnie na Ty aż taka stara nie jestem A KIEDY WYPOWIE SIĘ TEN GDZIE JESTEŚ MARCINIE W ???
===
Czego chcesz od nas Panie za Twe hojne dary? Czego za dobrodziejstwa, którym nie masz miary? |
||||||
|
|||||||
Szymon Bartłomiej Pawlas |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/17/05 Postów:: 119 |
Quote by Black Anal Teror: Az IT osztályvezetök 23 százaléka úgy véli, hogy az internet vagy az intranet fejlesztöi tudás a leggyorsabban fejlödö szakterület, amit a hálózatépítési ismeret követ 21 százalékkal. ja chcę tylko zaznaczyć, że nie mam nic wspólnego z tym bełkotem, choć częściowo jest po węgiersku. nie dałoby się usunąć tego gigantycznego śmiecia? i może ustawić jakieś ograniczenie co do długości wpisów...
===
"piérwsze wolności westchnienie było i westchnieniem wiary." |
||||||
|
|||||||
Jakub Piotr Sowiński |
|
||||||
Próbowałem, ale mi się nawet ten bełkot nie wczxytuje
===
||||||
|
|||||||
Paweł Chojecki |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 09/17/04 Postów:: 209 |
A co myślicie o takim wpisie? |
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
Wprost proporcjonalny do katolickości autora!
===
||||||
|
|||||||
Paweł Chojecki |
|
||||||
Mówiąc szczerze jestem nieco zawiedziony mizerną aktywnością Szanownych Forumowiczów po moim wpisie. O określeniach cham, czy głupawka była dość ożywiona dyskusja, a na takie smaczki jak powyżej nie ma zbytniego odzewu... |
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
Bo to nie w nich uderza.
===
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/11/05 Postów:: 3072 |
Spokojnie. Jak się doczytałem, Mateusz dostał reprymendę, chociaż dość łagodną. Szkoda, że aż tak łagodną. wywlekać teraz tego po 3 miesiacach nie ma sensu.
===
czyn sprawiedliwy Jednego sprowadza na wszystkich ludzi usprawiedliwienie dające życie ...przez posłuszeństwo Jednego wszyscy staną się sprawiedliwymi |
||||||
|
|||||||
Jakub Piotr Sowiński |
|
||||||
CO po niektórym jest wygodniej wywlekać stare zaszłości niz umiec odpowiedziec (lub wziac odpowiedzialnosc) za swoje słowa....
===
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
Ja myślę, że nie o to Pawłowi chodziło, żeby coś wywlekać, ale raczej o sam fakt zaistnienia takiej a nie innej sytuacji, w której tak a nie inaczej ktoś się "wykazał" kulturą i chrześcijańskim duchem.
===
||||||
|
|||||||
Paweł Chojecki |
|
||||||
Widać, że w zależności od nastawienia, można człowiekowi przypisać różne intencje. |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
Reakcja była, aczkolwiek delikatka.
===
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,38 sekund
|
|
|
|