|
![]() |
Forum > Kościoły a... > Kwestie moralne |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Ewa |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/21/06 Postów:: 1174 |
Pius, Cytat za PIUS : To mi zakrywa na jakąś erotyczną zabawę, nie wiem czy się godzi, żeby sobie takie pieszczotliwe wymyślać imiona, na chrześcijańskim forum. Ale dzięki za takie zacne! Córeczko, tupałaś nóżkami jak pisałaś swój post? Bo u mnie pod slowem Hipokryta jest :hipokryta obłudnik, człowiek fałszywy, dwulicowy; faryzeusz. hipokryzja obłuda, dwulicowość, nieszczerość, fałsz, udawanie. Etym. - gr. hypokritēs 'aktor; hipokryta' i hypókrisis 'odpowiedź; przemawianie; gra sceniczna; hipokryzja' od hipokrínesthai 'odpowiadać; grać rolę; udawać'; zob. hip(o)-; krínesthai 'dyskutować' Tym samym uzylam tego slowa do twojej osoby bo z jednej strony udawadniasz jak wszystko najlepiej wiesz(kazdy ma prawo do swojego zdania-ale wlasnie nie mozna byc samym sobie bogiem),ignorancja wobec rozmowcy i jego wiary plynie jak rzeka z twoich postow-i tu nie tylko odemnie-Piusiku i na koniec prosisz o modlitwe-taki jest twoj katolicyzm ha? Pytasz czy cytat za PIUS: Córeczko, tupałaś nóżkami jak pisałaś swój post? ....calusy! PIUS- poogladaj sobie jakies strony internetowe-moze sie wyladujesz.Ja mam jedynie juz teraz obrzydzenie.
===
Pokoj z Wami! |
||||||
|
|||||||
Ewa |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/21/06 Postów:: 1174 |
Kosciol Katolicki w temacie transseksualizm:
===
Pokoj z Wami! |
||||||
|
|||||||
Dagga |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/10/10 Postów:: 12 |
corka |
||||||
|
|||||||
xxx |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 02/06/07 Postów:: 624 |
Quote by: corka Pius, Głodny głodnemu zawsze wypomni. Quote by: corka
Aaaa, zatem chodziło Ci o hipokrytę... ale vocativus od "hipokryta" to: hipokryto! Ja przedstawiłem naukę KK w tej kwestii, współczuję osobom chorym i chcę aby byly zdrowe. Są różne klinki gdzie się leczy takie schorzenia metodami które popiera kościół. Poza tym, to chyba tym bardziej potrzebuję modlitwy jeżeli jest jak Ty piszesz, bo przecież lekarza potrzebują chorzy a nie ci co się dobrze moją...
===
Czy jestem pyszny? Pysznię się paradą pychy, którą urządza we mnie geniusz. |
||||||
|
|||||||
xxx |
|
||||||
Quote by: Dagga ja wiem Pius że tak łatwo jest mówić i krytykować innych nie będąc w ich sytuacji, Ty nie odczuwasz niezgodności płci, i pewnie nie znasz nikogo osobiście takiego, nie zdajesz sobie sprawy jak życie moje i podobnych mnie wygląda, jak jesteśmy dyskryminowani od dziecka, ja będąc dzieckiem w wieku przedszkolnym nie bawiłam się z chłopcami bo mnie nie bawiły ich zabawy, typu wyścigi samochodzikami, walki na plastikowe szable etc. ja się chciałam bawić lalkami być mamą, skakać w gumę ale mnie dziewczyny na początku odtrącały, wiesz jak to jest stać z boku? gdy wszystkie dzieci się bawią a ty jako jedyne stoisz z boku ze łzami w oczach, bo ani tu ani tu nie pasujesz? całe życie w samotności, chłopcy i dziewczyny cię nie akceptują wyśmiewają cię a przecież nic złego nie robisz... wiesz jak to jest jak nadchodzi czas dojrzewania a twoje ciało zmienia się w druga stronę niż byś tego chciał, wyobraź sobie tylko tyle że masz duży biust i że twoje ciało raz w miesiącu przez kilka dni ma miesiączkę jak byś się czuł? oczywiście pewnie nawet sobie tego nie wyobrazisz a jeśli już to stwierdzisz że wtedy czułbyś się kobietą. Co do modlitwy będę się za ciebie modlić i będę dziękować Bogu za to że czujesz się sobą i że jesteś szczęśliwy ze swoją płcią, Ty też dziękuj Bogu za to że nie przeżywasz tego ci ja, i proś by nikt z twoich bliskich takich nie był, bo to nie tylko cierpienie osoby TS jest ale i jej najbliższych rodziny i przyjaciół, tych ludzi którzy naprawdę kochają Spoko, ja tez się pomodlę żebyś zamiast zmieniać ciało, zwalczyła chorobę która jest w innej części ciała.
===
||||||
|
|||||||
Dagga |
|
||||||
Pius uwierz mi wolała bym milion razy poczuć się facetem i nim być, niż przechodzić to co teraz przechodzę, modliłam się co dziennie żebym albo stała się kobietą albo mężczyzną a nie pomiędzy może Ciebie Bóg wysłicha |
||||||
|
|||||||
xxx |
|
||||||
Quote by: Dagga Pius uwierz mi wolała bym milion razy poczuć się facetem i nim być, niż przechodzić to co teraz przechodzę, modliłam się co dziennie żebym albo stała się kobietą albo mężczyzną a nie pomiędzy może Ciebie Bóg wysłicha Poszukaj w internecie terapii dla osób które nie akceptują swojej płci, prowadzonej przez chrześcijan. Taka operacja to chyba nieodwracalna zmiana? Do tego powodująca bezpłodność. Dla mnie to nie brzmi jak happy and Twojej smutnej historii którą opisałaś 2 posty temu. Faktycznie ja nie miałem takich problemów i nie znam kogoś ktore miał, ale widziałem gorsze rzeczy. Chłopiec który mieszkał na równoległej, ulicy nie wiem czy starszy czy w naszym wieku, miał chyba porażenie mózgowe, my wtedy mieliśmy z 10 lat. Pamiętam jak graliśmy w jakieś gry na takim skwerku, on próbował wyjść z wózka i bawić się z nami. Jego matka mogła mu najwyżej pomóc wstać i przejść z kilka kroków, o jakiejkolwiek grze nie mogło być mowy. Pamiętam, że była zawsze uśmiechnięta, chociaż opiekowanie się niepełnosprawnym nie należy do "rozrywek", a choroba dziecka raczej dołuje. Jej mąż chyba nie wytrzymał presji i ją zostawił (chociaż nie wiem dokładnie kiedy) a po kilku latach to dziecko umarło. Od śmierci jej syna, kobieta zapadła na jakaś ciężką chorobę psychiczną, widoczną dla każdego od razu po wyglądzie, zachowaniu itp. Nie wiem co się teraz z nią dzieje. Ostatnio gdy szedłem przez rynek z kolegą, i myślałem sobie: ale nudy nie ma nic do roboty. Zobaczyłem chłopaka tryskającego życiem na wózku inwalidzkim, nie miał rąk ani nóg... Jest milion osób które sa w gorszej sytuacji od Ciebie, masz racje, że ja nie jestem i łatwo jest mi pisać niektóre rzeczy, moze czasami w zbyt mocnej formie. Ale te osoby ktore sa w duzo gorszej sytuacji, mimo to nie uciekają się do rozwiązań które kościół odradza. Skonsultuj się z jakimś księdzem który jest znawcą tematu. Bo stosunek KK do TS jest dosc skomplikowany, i możemy Ci tutaj bzdury pisać.
===
||||||
|
|||||||
Dezerter |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/17/06 Postów:: 1841 |
Quote by: Dagga Pius uwierz mi wolała bym milion razy poczuć się facetem i nim być, niż przechodzić to co teraz przechodzę, modliłam się co dziennie żebym albo stała się kobietą albo mężczyzną a nie pomiędzy może Ciebie Bóg wysłicha Mówisz, że nawet najbardziej gorzkie lekarstwa jest dobre... byle było skuteczne Wybacz mu jego gruboskórność, niektórzy faceci tak mają jedno jest pewne - Ojciec Cię kocha JAKO OSOBĘ, JAKO DUSZĘ a na nowej ziemi i nowym niebie nie będzie już pp płci a grzech to tylko sprawa między Tobą a Bogiem, sprawa/problem twojego sumienia i nikt Ci w tym nie pomoże
===
Obecnie pisze na forum zchrystusem.pl |
||||||
|
|||||||
Dagga |
|
||||||
Pius |
||||||
|
|||||||
xxx |
|
||||||
Quote by: Dagga Pius Chrześcijanin gdy ma do wyboru zlo i mniejsze zlo, nie wybiera nic. To tak jakby osoba uprawiająca samogwałt mówiła, że to jest dobre, bo nie korzysta z usług prostytutek. Co z tego, że odejdzie jeden grzech jak przyjdzie 2. Poza tym to mówię, znajdź specjalistę od tej dziedziny w KK, na pewno tacy są. Pierwszy lepszy ksiądz nie jest tu chyba dobrym rozwiązaniem.
===
||||||
|
|||||||
Łukasz |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/15/08 Postów:: 439 |
Quote by: Dezerter Quote by: Dagga Pius uwierz mi wolała bym milion razy poczuć się facetem i nim być, niż przechodzić to co teraz przechodzę, modliłam się co dziennie żebym albo stała się kobietą albo mężczyzną a nie pomiędzy może Ciebie Bóg wysłicha Mówisz, że nawet najbardziej gorzkie lekarstwa jest dobre... byle było skuteczne Wybacz mu jego gruboskórność, niektórzy faceci tak mają jedno jest pewne - Ojciec Cię kocha JAKO OSOBĘ, JAKO DUSZĘ a na nowej ziemi i nowym niebie nie będzie już pp płci a grzech to tylko sprawa między Tobą a Bogiem, sprawa/problem twojego sumienia i nikt Ci w tym nie pomoże Standardowo uprawiasz relatywizm.. Grzech to nie tylko sprawa między mną a Bogiem. Grzech to sprawa która odbija się nie tylko na moim zdrowiu duchowym, ale i zdrowiu bliźnich. Grzech jest gorszy niż rak ponieważ potrafi przerzucić się na inny organizm. Skończ chrzanić dezerterze!
===
Niech radują się rodziny, a ich miłość promienieje, jak chleba okruszyny nieśmy wiare i nadzieje...Nam pisane Krzyża bronic, teraz, dzisiaj, jutro, zawsze! |
||||||
|
|||||||
xxx |
|
||||||
(19) Czyż nie wiecie, że ciało wasze jest świątynią Ducha Świętego, który w was jest, a którego macie od Boga, i że już nie należycie do samych siebie? (20) Za /wielką/ bowiem cenę zostaliście nabyci. Chwalcie więc Boga w waszym ciele!
===
||||||
|
|||||||
Robert |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 09/08/06 Postów:: 1089 |
Quote by: Kruk
Kruku, Dezerter to juz tylko jedna z bardzo niewielu osob piszacych sensownie na tym forum. Tego w żaden sposob nie można powiedziec o Tobie (choc od moderatorow powinno sie wymagac troche kultury i normalnosci). Teraz, pod nieobecnosc Medievala, czy Rafiego, tego forum nie da sie juz czytac. Nie pisz wiec, ze Dezerter chrzani, bo glownie chrzaniaca osoba na forum jestes Ty, i czy to piszesz o polityce, czy doradzasz ludziom w ich problemach - bez znaczenia.
===
****************************** “I'm not a prophet or a stone aged man, just a mortal with potential of a superman. I'm living on.” ***************** |
||||||
|
|||||||
xxx |
|
||||||
Quote by: suration Quote by: Kruk
Kruku, Dezerter to juz tylko jedna z bardzo niewielu osob piszacych sensownie na tym forum. Tego w żaden sposob nie można powiedziec o Tobie (choc od moderatorow powinno sie wymagac troche kultury i normalnosci). Teraz, pod nieobecnosc Medievala, czy Rafiego, tego forum nie da sie juz czytac. Nie pisz wiec, ze Dezerter chrzani, bo glownie chrzaniaca osoba na forum jestes Ty, i czy to piszesz o polityce, czy doradzasz ludziom w ich problemach - bez znaczenia. Może jakieś konkrety? To, że Tobie się odechciewa czytać forum to akurat chyba świadczy o tem, że zaczynami pisać jak chrześcijanie? Nie jest tak?
===
||||||
|
|||||||
Dezerter |
|
||||||
Quote by: Kruk Quote by: Dezerter a grzech to tylko sprawa między Tobą a Bogiem, sprawa/problem twojego sumienia i nikt Ci w tym nie pomoże Standardowo uprawiasz relatywizm.. Grzech to nie tylko sprawa między mną a Bogiem. Grzech to sprawa która odbija się nie tylko na moim zdrowiu duchowym, ale i zdrowiu bliźnich. Grzech jest gorszy niż rak ponieważ potrafi przerzucić się na inny organizm. Skończ chrzanić dezerterze![/p] Chrzan mi jeszcze potrzebny, bo ogórki kiszę więc uzbrój się w cierpliwość Mylisz się! Popełnienie grzech to sprawa między indywidualnym człowiekiem a Bogiem więc nie szukaj belki w oku cudzym Ty piszesz o skutkach grzechu, a te już oczywiście jako zaistniałe zło mogą dotykać/wpływać również (czasami) innych i ich skłonić do popełnienia grzechu pomodlę się za Ciebie przy szabacie szalom
===
||||||
|
|||||||
xxx |
|
||||||
(Hbr 12,5-7.11-13)
===
||||||
|
|||||||
Dezerter |
|
||||||
Quote by: Pius (Hbr 12,5-7.11-13) Byłem na Eucharystii więc nie musiałeś... zadumałem się nawet nad tym tekstem podczas czytania lektora..., bo w głowie dźwięczy mi inne nauczanie : "Bóg jest bogiem sprawiedliwym, który za zło karze a za dobro wynagradza " - pamiętasz jeszcze? Moim zdaniem to jest nauczanie "ogólne", a tamto Paweł pisał do szczególnej grupy ludzi w szczególnym czasie i w szczególnym celu - tak myślę ale skończmy może promować ten wątek offtopami pozdrawiam
===
||||||
|
|||||||
xxx |
|
||||||
Quote by: Dezerter Quote by: Pius (Hbr 12,5-7.11-13) Byłem na Eucharystii więc nie musiałeś... zadumałem się nawet nad tym tekstem podczas czytania lektora..., bo w głowie dźwięczy mi inne nauczanie : "Bóg jest bogiem sprawiedliwym, który za zło karze a za dobro wynagradza " - pamiętasz jeszcze? Moim zdaniem to jest nauczanie "ogólne", a tamto Paweł pisał do szczególnej grupy ludzi w szczególnym czasie i w szczególnym celu - tak myślę ale skończmy może promować ten wątek offtopami pozdrawiam (((: Małe nieporozumienie ,oba teksty sw. Pawła które wklejałem były skierowane do użytkownika dagga. (((: Moim zdaniem odnoszą się one do jego/jej problemów i są zachętą aby nie łamać zaleceń kościoła i woli Boga. Ale Ciebie też coś znajdę.. ![]() ![]()
===
||||||
|
|||||||
Łukasz |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/15/08 Postów:: 439 |
Quote by: suration Quote by: Kruk
Kruku, Dezerter to juz tylko jedna z bardzo niewielu osob piszacych sensownie na tym forum. Tego w żaden sposob nie można powiedziec o Tobie (choc od moderatorow powinno sie wymagac troche kultury i normalnosci). Teraz, pod nieobecnosc Medievala, czy Rafiego, tego forum nie da sie juz czytac. Nie pisz wiec, ze Dezerter chrzani, bo glownie chrzaniaca osoba na forum jestes Ty, i czy to piszesz o polityce, czy doradzasz ludziom w ich problemach - bez znaczenia. Skoro nie podoba Ci się Forum to nie czytaj, po prostu. Moje zapatrywania na politykę i problemy ludzi, to rzecz najnormalniejsza w świecie, a że Tobie się nie podobają, cóż, Twój problem. PS: Nie wymagaj więcej ode mnie, zacznij wymagać więcej od siebie ![]() Zdrówka! Dezerter Mylisz się! Popełnienie grzech to sprawa między indywidualnym człowiekiem a Bogiem więc nie szukaj belki w oku cudzym Ty piszesz o skutkach grzechu, a te już oczywiście jako zaistniałe zło mogą dotykać/wpływać również (czasami) innych i ich skłonić do popełnienia grzechu pomodlę się za Ciebie przy szabacie szalom Jeżeli przykładowy Pan x popełnia grzech, kradnąc cudzą rzecz na moich oczach, to nadal to tylko i wyłącznie indywidualna sprawa Pana x między nim samym a Bogiem? Modlitwa jest mi potrzebna, więc Dziękuję i postaram się odwzajemnić. Paka! ![]()
===
Niech radują się rodziny, a ich miłość promienieje, jak chleba okruszyny nieśmy wiare i nadzieje...Nam pisane Krzyża bronic, teraz, dzisiaj, jutro, zawsze! |
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,22 sekund
|
|
|
|