|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Gość forum: niedoinformowana |
|
||||||
|
Ostatnio w wyniku pewnego opowiadania, zainteresował mnie ten temat. Zawsze wiedziałam, że kościół takową listę "zakazanych" pozycji seksualnych sporządził, jednak teraz chciałabym poznać ją szczegółowo. Licze zatem na pomoc bardziej biegłych niż ja w tym temacie. |
||||||
|
|||||||
Gość forum: Go. |
|
||||||
|
|
||||||
|
|||||||
m4 |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/25/05 Postów:: 240 |
w średniowieczu niektórzy uznawali seks w pozycji innej niż klasyczna za gorsze wykroczenie, niż kazirodztwo. A co teraz dozwala KRK, to masz tutaj: Quote by Go.: Przez Kościół Katolicki jest wskazana pozycja nie grzeszna, usta - usta. I w ten sposób da się płodzić potomstwo chyba czegoś nie rozumiem...
===
www.thehungersite.com/ |
||||||
|
|||||||
Robert |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/18/05 Postów:: 145 |
Quote by niedoinformowana: Ostatnio w wyniku pewnego opowiadania, zainteresował mnie ten temat. Zawsze wiedziałam, że kościół takową listę "zakazanych" pozycji seksualnych sporządził, jednak teraz chciałabym poznać ją szczegółowo. Licze zatem na pomoc bardziej biegłych niż ja w tym temacie. W tym temacie to może biegłym nie jestem, ale dam ci dobrą radę. Jeżeli kogoś kochasz, to dla Boga nie ma znaczenia w jakiej pozycji uprawiasz sex. A to, że jakaś banda zakompleksionych debili sporządziła listę dozwolonych, czy niedozwolonych pozycji, to wynika to tylko i wyłącznie z tego, że sami nie mogą sobie poradzić ze swoim pożądaniem i ich skręca w środku, jak przyjdzie jakaś ładna dziewczyna prosić o ślub, albo o chrzciny dziecka, bo sami by ja chętnie przelecieli. A że oficjalnie nie mogą (bo nieoficjalnie to wiadomo jak jest ), to sporządzili jakieś nakazy i zakazy, żeby odebrać ciemnogrodowi jak najwięcej z życia.
===
Dobrze jest - krowa zdechła, ale mięso jest! |
||||||
|
|||||||
Robert |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/18/05 Postów:: 145 |
Quote by m4: I w ten sposób da się płodzić potomstwo No jak nie, jak tak
===
Dobrze jest - krowa zdechła, ale mięso jest! |
||||||
|
|||||||
Andrzej |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/31/05 Postów:: 3977 |
no to może ktoś z tak krytykujących Krk pokaże mi chociaż jeden oficjalny dokument w ktorym tenże Krk (czy dzisiaj, czy w średniowieczu) nakazywał lub zakazywał jakichkolwiek pozycji seksualnych.
===
Kościół modlący się i nauczający Pisma może znaleźć w Biblii rozumienia, które wychodzą poza klasyczną, fundamentalistyczną interpretację |
||||||
|
|||||||
m4 |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/25/05 Postów:: 240 |
Quote by medieval_man: no to może ktoś z tak krytykujących Krk pokaże mi chociaż jeden oficjalny dokument w ktorym tenże Krk (czy dzisiaj, czy w średniowieczu) nakazywał lub zakazywał jakichkolwiek pozycji seksualnych. czytałam urywki z taryf pokutnych średniowiecznych. To nie były może dokumenty oficjalne, raczej do użytku dla spowiedników - ale o pozycjach i o pokucie za nie trochę było. A obecnie rzecz jasna nic takiego nie ma miejsca, o tym jest artykuł, do którego podałam linka w poprzednim poscie.
===
www.thehungersite.com/ |
||||||
|
|||||||
Gość forum: Go. |
|
||||||
|
|
||||||
|