|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Asia |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 02/11/06 Postów:: 83 |
|
||||||
|
|||||||
Jakub Piotr Sowiński |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/26/05 Postów:: 697 |
Jeny...ale pytanie...na wikipedii znajdziesz definicje...i to nie tylko gregoriańskiego...
===
Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha, Kriste eleison! |
||||||
|
|||||||
Asia |
|
||||||
Jakie oburzenie, znudzenie hehe... dla katolików to powinno być ważne, trochę się o tym uczę, dlatego mnie ciekawią innych opinie. Tyle. |
||||||
|
|||||||
Goriot |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/12/05 Postów:: 285 |
Ksiena - nie warto pytać wierzącego czy interesuja go elemanty jego wiary. On czyta znaki na niebie, tam o tym nie piszą. On słucha swego wzgardziciela ciała, ale ten woli cnotę narzucić niż pozwolic poznać boga. Wierzący nie zagłębia sie w ksiażki o swej wierze. Na własne życzenie woli sie otumanić.
===
A ja wierzę w ufoludki... ;) |
||||||
|
|||||||
Gość forum: Pius |
|
||||||
|
Quote by Rhodes: Ksiena - nie warto pytać wierzącego czy interesuja go elemanty jego wiary. On czyta znaki na niebie, tam o tym nie piszą. On słucha swego wzgardziciela ciała, ale ten woli cnotę narzucić niż pozwolic poznać boga. Wierzący nie zagłębia sie w ksiażki o swej wierze. Na własne życzenie woli sie otumanić. Pozdrawiam !! Pan/Pani uważasz że jak będziesz pisać takie bzdury to ktoś pomyśli żeś mądry(a)? |
||||||
|
|||||||
Mateusz Markiewicz |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/17/03 Postów:: 1091 |
Chorał jest wspaniały dla uszu i duszy. Można powiedzieć, że jego piękno moze prowadzić na właściwą drogę. Nie to co wydziwiańce i krzyki neoduchomenalne.
===
"Nikt nie może się zbawić, jeżeli nie trwa w łonie Kościoła katolickiego i w łączności z nim." Sobór Florencki |
||||||
|
|||||||
Goriot |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/12/05 Postów:: 285 |
A czy przypadkiem bzdury nie wykluczają mądrosći ?
===
A ja wierzę w ufoludki... ;) |
||||||
|
|||||||
milka |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/17/03 Postów:: 1023 |
Quote by Rhodes: A czy przypadkiem bzdury nie wykluczają mądrosći ? Wszak moze i prawde piszesz, ja nie uważam sie za madrego. Madrosc kaznodzieii jest cechą. Jednak taki myśleć nie może, a jedynie z tej wiedzy cytować potrafi. Ja jestem inny niz Ty i inny niż inni. Z rozumem sie urodziłem i sam do tego wniosku doszedłem. Pozdrawiam P.S. Ten "dziwny jezyk" - to jakos ostatnio tak mnie natchnęło Choć z drugiej strony do wierzącego chyba tylko tak można mówic, inaczej on nie chce czytać. Krótko piszac: Im wiecej słów niezrozumiałych w mowie, tym wierzący bardziej bogiem natchniony. rhodes, niestety prawde piszesz wierzacy nie potrafia patrzec na siebie z krytyka. wierzacy sam juz dla siebie jest swiety, bo uwierzyl w swoja swietosc nie w swietosc Boza. |
||||||
|
|||||||
Asia |
|
||||||
Quote by Rhodes: Ksiena - nie warto pytać wierzącego czy interesuja go elemanty jego wiary. On czyta znaki na niebie, tam o tym nie piszą. On słucha swego wzgardziciela ciała, ale ten woli cnotę narzucić niż pozwolic poznać boga. Wierzący nie zagłębia sie w ksiażki o swej wierze. Na własne życzenie woli sie otumanić. Wiem, wiem Ten post to był taki mały experyment
Pozdrawiam !! |
||||||
|
|||||||
Asia |
|
||||||
Quote by mateuszwroc: Chorał jest wspaniały dla uszu i duszy. Można powiedzieć, że jego piękno moze prowadzić na właściwą drogę. Nie to co wydziwiańce i krzyki neoduchomenalne. Co Ci się najbardziej podoba w chorale? Jaki repertuar? Czy śpiewasz sam? |
||||||
|
|||||||
Marek |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/28/05 Postów:: 770 |
===
Flp 4:4 |
||||||
|
|||||||