|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
anna0808 |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 02/13/06 Postów:: 4 |
Bardzo, bardzo dziękuję za odpowiedź, bardzo uwaznie ją przeczytałam, ale z tego wynika, że tak po prostu nie można ochrzcić dziecka w domu, tylko wtedy gdy jest tak chore ,że nie można udać się do kościoła. Chrzest w kosciele, tak tradycyjnie... ale ogólnie wiadomo co teraz sie porobiło, robi się z 'tego' wielkie halo, potem rodzinka do domu albo jeszcze lepiej gdzieś do lokalu na uroczysty obiadek itd. Moim marzeniem było by ochrzcic moje dziecko w domu, tylko z nami rodzicami i z rodzicami chrzestnymi, żeby było tak domowo, kameralnie. Moje marzenie jak widać nigdy się nie spełni. Ale mimo to jeszcze raz dziękuję za odpowiedź i pozdrawiwm. Anna. |
||||||
|
|||||||
Jakub Piotr Sowiński |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/26/05 Postów:: 697 |
Nie bardzo kojarzę temat. Ale moji rodzice ochrzcili moich najmłodszych braci w sobote w Kościele. Na mszy była tylko rodzina - znaczy się ja z moicm rodzeństwem (zusammen do kupy: 5), babcie no i chrzestni...
===
Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha, Kriste eleison! |
||||||
|
|||||||
Andrzej |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/31/05 Postów:: 3977 |
hmm, ja ochrzciłem córkę w domu.To znaczy nie ja, ale ksiądz. Po prostu spytałem go, czy zamiast chrztu w kościele, jst możliwość żeby przyszedł do nas i tam podczas mszy ochrzcil dziecko. Nie było problemów. Tylko parę małych formalności.
===
Kościół modlący się i nauczający Pisma może znaleźć w Biblii rozumienia, które wychodzą poza klasyczną, fundamentalistyczną interpretację |
||||||
|
|||||||
anna0808 |
|
||||||
Do Jakuba. 'lokal phi' Na jakim świecie Ty żyjesz? Otwórz oczy i rozejrzyj się trochę... |
||||||
|
|||||||
anna0808 |
|
||||||
Do medieval man. Dzięki. Czyli jakąś nadzieję mam. Teraz tylko zostało mi poszukanie tak przemiłego księdza,(ale niestety nai w mojej parafii, tu ze wszystkiego robią WIELKI problem). |
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,06 sekund
|
|
|
|