|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
piotr. |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/24/05 Postów:: 1167 |
{czemu od razu do "świata".. można również tylko do siebie..} Nie jest grzechem jeśli: nie szukamy w tym korzyści, żadnych informacji {bo można by było nas zwieść}, ani własnej: sławy, potęgi; A wszystko co robimy.. robimy na chwałę Jedynego Pana i Boga.. dla ochrony przed "upadłymi" dla siebie lub/i innych..{ograniczając możliwości działania tych "na dole"..} oraz dla "umożliwienia" "podniesienia" się temu co "upadło".. +niewolno zachęcać do tych praktyk bo mogą być niebezpieczne.. naprawdę nie potrafię Cię jak na razie zrozumieć. Przywoływanie duchów do tego świata- wyraziłem się jasno przecież. To powiedz mi, dlaczego miałbym przywoływać ducha jeśli nie dla własnej korzyści? Po co wywołuje się duchy? Żeby im powiedzieć : Siema!?! A zresztą nieważne... "Jeżeli jakiś mężczyzna albo kobieta będą wywoływać duchy albo wróżyć, będą ukarani śmiercią. Kamieniami zabijecie ich. Sami ściągną śmierć na siebie" (Kpł 20,27) I koniec kropka.
===
Sancta Maria, Mater Ecclesia, omnes sancti Angeli orate pro nobis. |
||||||
|
|||||||
Tadzcharti |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 10/23/06 Postów:: 127 |
"..Przywoływanie duchów do tego świata.."
===
Dopóki walczysz, jesteś niezwyciężony /1P3,9/Ef6,12/ |
||||||
|
|||||||
Dezerter |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/17/06 Postów:: 1841 |
Piotrze Dusze osób zmarłych nie mogą chodzić gdzie chcą. Łk 16:19 mówi o tym wyraźnie. Dlatego sądzę, że można przywołać jedynie złe duchy/istoty demoniczne czy jak je nazwać, które się podają za ducha zmarłego. Posyłać ducha może jedynie sam Bóg, który ma nad wszystkimi duszami władzę. Takie moje zdanie na ten interesujący temat... Nie zgadzam się bo Łk 16:19 nic nie mówi(nie zabrania) o kontaktak z Ziemią/nami tylko między "światem duchowym dla sprawiedliwych" i tym drugim dla niesprawiedliwych. Tadzcharti chce powiedzieć (i nie wiem czemu tego nie rozumiesz), że możemy "przywoływać"/wzywać /kontaktować się również z dobrymi istotami ze świata duchowego. po co? "ku pomocy" - anioł stróż/pomocnik, święci, Duch św., Chrystus, a nawet bliscy zmarli - jeśli mamy co do nich pewność, że są w "swiatłości" i nie szybko po śmierci!!
===
Obecnie pisze na forum zchrystusem.pl |
||||||
|
|||||||
eviva |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 09/08/06 Postów:: 1139 |
Dezerter ku pomocy" - anioł stróż/pomocnik, święci, Duch św., Chrystus, a nawet bliscy zmarli - jeśli mamy co do nich pewność, że są w "swiatłości" i nie szybko po śmierci!! Wg mnie w takiej kolejności powińniśmy korzystać z duchów "ku pomocy":1.DUCH BOŻY {BÓG,DUCH ŚWIĘTY,KRÓLESTWO BOŻE,OJCIEC},DUCH CHRYSTUSOWY {CHRYSTUS,SŁOWO BOŻE,SŁOWO,SYN,DUCH PRAWDY ,OSOBISTY ZBAWICIEL},dlatego,że jako DUCHY,są w każdym z nas. 2.Anioł stróż,bo jest zawsze obok nas. Mając takie najważniejsze duchy "do pomocy",z reszty duchów powińniśmy zrezygnować.Czy zwracanie się do nich o pomoc,jest wywoływaniem duchów? Ciekawe,co na to powie też Tadżcharti?
===
W każdym człowieku jest DUCH BOŻY-OJCIEC i DUCH CHRYSTUSOWY-SYN.Kto ma SYNA,ma żywot wieczny. |
||||||
|
|||||||
Tadzcharti |
|
||||||
Do.. +eviva.. Do.. +Dezerter.. "..Tadzcharti chce powiedzieć (i nie wiem czemu tego nie rozumiesz), że możemy "przywoływać"/wzywać /kontaktować się również z dobrymi istotami ze świata duchowego. po co? "ku pomocy".." to też ale jak mówiłem wyżej osobiście wolę starcia z tymi "na dole" {choć oto ciężko }.. ale/bo z "czasem" mogą im się "zęby wykruszyć".. i to właśnie dla ochrony innych.. poza tym tam "na dole" trzeba będzie kiedyś posprzątać.. więc dobrze jest się ciągle uczyć/doskonalić..
===
||||||
|
|||||||
piotr. |
|
||||||
To chyba jakaś paranoja.
===
||||||
|
|||||||
Dezerter |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/17/06 Postów:: 1841 |
Quote by Tadzcharti: osobiście wolę starcia z tymi "na dole" {choć oto ciężko } Ty to masz problemy... Zgoda Piotrze co do tematu, ale duchy pochodzą ze świata duchowego i należy pamiętać (i my tylko przypominamy), że nie jest on tylko "pełen ciemności". jest też druga i to większa część "duchy jasności" to tyle w sprawie paranoji Dezerter - proszę mi wykazać, że każda duszyczka może sobie chadzać gdzie chce i kiedy chce i przy tym robić co chce. Tu na ziemi posiadamy wolną wolę więc tym bardziej po śmierci gdy będziemy "nagrodzeni" tą wolną wolę zachowamy - to chyba oczywiste! Ale w świecie duchowym również obowiązują pewne prawa/ograniczenia, które dobrowolnie przyjmujemy. Jednak trudności w kontaktowaniu się ze światem duchowym nie wynikają z ograniczej po tamtej stronie lecz z naszej ludzkiej ograniczonej percepcji zmysłowej. Ogromna większość ludzi ma percepcje świata duchowego na poziomie zerowym.
===
Obecnie pisze na forum zchrystusem.pl |
||||||
|
|||||||
piotr. |
|
||||||
No właśnie, pewne ograniczenia które obowiązują.
===
||||||
|
|||||||
Tadzcharti |
|
||||||
Do.. +piotr..
===
||||||
|
|||||||
Sizar |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/05/06 Postów:: 1 |
Polecam artykuł na ten temat: |
||||||
|
|||||||
piotr. |
|
||||||
A czym jest seans?.. znasz może dokładną definicję co może być uznane za "zły" seans.. a co seansem nie jest.. jeśli się modlisz i np.: wzywasz wstawiennictwa Archanioła Michała Wink to wzywasz go.. do konkretnego działania w konkretnym świecie {On jest istotą Duchową więc i będzie działał w "sferze ducha" i nie powiedział bym że to grzech..} Błagam Cię, bądźmy poważni, czy muszę odpowiadać na pytanie co to jest seans spirytystyczny, co to jest wywoływanie duchów i czym to się różni od modlitwy wstawienniczej? Przeczytaj raz jeszcze pierwszy post autora tego tematu, i zastanów się o co mu chodziło.
===
||||||
|
|||||||
karolina |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 11/17/06 Postów:: 18 |
witajcie,
===
"Smutek mój odmieniles w taniec, moje łzy odmieniles w śmiech" |
||||||
|
|||||||
Tadzcharti |
|
||||||
Do.. +Sizar.. Do.. +piotr... Co do: "..Przeczytaj raz jeszcze pierwszy post autora tego tematu, i zastanów się o co mu chodziło.." A ja odpowiedziałem odpowiedziałem tak: : Czy zabawa w wywoływanie duchów jest grzechem u Chrześcijan? > to zależy od kontekstu/sposobu/ducha.. ale ogólnie Tak i jest to obrzydliwością w Oczach BOGA..{/Pwt18,10-12/} : Nie jest grzechem jeśli: nie szukamy w tym korzyści, żadnych informacji {bo można by było nas zwieść}, ani własnej: sławy, potęgi; A wszystko co robimy.. robimy na chwałę Jedynego Pana i Boga.. dla ochrony przed "upadłymi" dla siebie lub/i innych..{ograniczając możliwości działania tych "na dole"..} oraz dla "umożliwienia" "podniesienia" się temu co "upadło".. +niewolno zachęcać do tych praktyk bo mogą być niebezpieczne.. : Jak już mówiłem odradzam wszystkim zajmowanie się tymi sprawami.. bo są bardzo niebezpieczne!.. Odnośnie: "..czy muszę odpowiadać na pytanie co to jest seans spirytystyczny, co to jest wywoływanie duchów i czym to się różni od modlitwy wstawienniczej?.." Jeśli wezwiesz "upadłego" {a to jest "wywoływanie"} który jest/działa w "tym świecie" możesz go odciągnąć od tych którym przeszkadzał.. i w ten sposób możesz chronić innych {nie szukając dla siebie kożyści i bez rozmów.. oczywiście on może udeżyć w "przyzywającego" z wielką siłą (i nie koniecznie sam) ale to inna sprawa..} Zerknij jeszcze na: [/2Mch3,24/ Jeszcze razem ze swoją strażą był on obok skarbca, kiedy Władający duchami i każdą potęgą dokonał wielkiego objawienia, do tego stopnia, że wszyscy, którzy odważyli się tam przyjść, uderzeni mocą Bożą padali bezsilni i strwożeni.] [/Hbr1,14/ Czyż nie są oni wszyscy duchami przeznaczonymi do usług, posłanymi na pomoc tym, którzy mają posiąść zbawienie?] [/Mt10,1/ Wtedy przywołał do siebie dwunastu swoich uczniów i udzielił im władzy nad duchami nieczystymi, aby je wypędzali i leczyli wszystkie choroby i wszelkie słabości.] [/1J4,1/ Umiłowani, nie dowierzajcie każdemu duchowi, ale badajcie duchy, czy są z Boga, gdyż wielu fałszywych proroków pojawiło się na świecie.] [/1Kor12,10/ innemu dar czynienia cudów, innemu proroctwo, innemu rozpoznawanie duchów, innemu dar języków i wreszcie innemu łaska tłumaczenia języków.] Wiem że można to różnie interpretować.. {dlatego ich nie komentuje a jedynie przypominam..} Ale np.: Apokalipsa mówi o walce między innymi z "duchami".. czy wówczas nadal "niewolno" mi będzie walczyć z nimi? {przecież czas nie ma "takiego" znaczenia dla "istot duchowych"}
===
||||||
|
|||||||
Patryk |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 07/04/06 Postów:: 9 |
Teraz ja. Ostatnio znalazłem na pewnej stronie coś takiego: |
||||||
|