|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Gość forum: gosc |
|
||||||
|
Zmarła moja Mama. Wiem, że moja żałoba (ta oficjalna - czarny strój, powstrzymanie się od rozrywek) potrwa rok. Nie wiem natomiast jaka długość żałoby obowiązuje mojego Męża, moje Dzieci ? Oczywiście zwyczajowo. Dziękuję za odpowiedź! |
||||||
|
|||||||
Gocek |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 10/07/05 Postów:: 1294 |
Quote by gosc: Zmarła moja Mama. Wiem, że moja żałoba (ta oficjalna - czarny strój, powstrzymanie się od rozrywek) potrwa rok. Nie wiem natomiast jaka długość żałoby obowiązuje mojego Męża, moje Dzieci ? Oczywiście zwyczajowo. Dziękuję za odpowiedź! Nie chcę urazić Twoich uczuć i nie mówię tego złośliwie. Wnioskuję, że Twoja mama była osobą w sędziwym wieku. W końcu spotkała i zjednoczyła się z bogiem - czy jest to powód do smutku i żałoby? Wydała na świat owoce jej miłości - Ciebie, wychowała w wierze. Ja bym raczej dziękował bogu, że pozwolił jej przeżyć życie. Ludzie umierają zarówno starzy, młodzi jak i dzieci. Zwłaszcza, gdy umiera osoba młoda albo dziecko - człowiek zaczyna zastanawiać się o co tutaj chodzi? Pozdrawiam i dodaję otuchy.
===
"Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej." Karol Marks |
||||||
|
|||||||
Bartek |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/14/05 Postów:: 288 |
Musisz pamietać, ze śmierć rodziców jest bardzo ciezkim przezyciem dla kazdego dziecko. Obojetnie czy jest się baptystą, katolikiem, czy metodystą czujemy taki sam ból po stracie bliskich. |
||||||
|
|||||||
piotr. |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/24/05 Postów:: 1167 |
Żałoba nie jest czymś obowiązkowym.
===
Sancta Maria, Mater Ecclesia, omnes sancti Angeli orate pro nobis. |
||||||
|
|||||||
Matija |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/13/05 Postów:: 857 |
Taaak. Jak zdarza się, ze umiera ktoś z rodziny, to wiadomo czuję żal , że z ta osobą się rozłączam, ze sobie nie pogadamy.
===
Albo Jezus, albo śmierć... Jezus! :D |
||||||
|
|||||||
Grzegorz Gacki |
|
||||||
![]() Admin Status: offline ![]() Zarejestrowany: 03/12/03 Postów:: 134 |
Posprzątane. Proszę o trzymanie się tematu wątku. |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/11/05 Postów:: 3072 |
Quote by gosc: Zmarła moja Mama... Wyrazy współczucia.
===
czyn sprawiedliwy Jednego sprowadza na wszystkich ludzi usprawiedliwienie dające życie ...przez posłuszeństwo Jednego wszyscy staną się sprawiedliwymi |
||||||
|
|||||||
Mateusz Markiewicz |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/17/03 Postów:: 1091 |
Wieczny odpoczynek racz Jej dać Panie!
===
"Nikt nie może się zbawić, jeżeli nie trwa w łonie Kościoła katolickiego i w łączności z nim." Sobór Florencki |
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,10 sekund
|
|
|
|