|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Przemek |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/09/07 Postów:: 1 |
|
||||||
|
|||||||
sylag3@op.pl |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/19/06 Postów:: 1 |
Witaj, podobno ceny uzaleznione sa od tego w jakim rejonie mieszkasz. Mnie to kosztuje 400zł + ewentualne koszty. Za samo zlozenie pisma placisz chyba ok 80 zl. Ja jestem w tej chwili na etapie rozmowy z bieglym psychologiem, nie wiem ile on sobie zazyczy. |
||||||
|
|||||||
Andrzej |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/31/05 Postów:: 3977 |
Quote by goralka: Witaj, podobno ceny uzaleznione sa od tego w jakim rejonie mieszkasz. Mnie to kosztuje 400zł + ewentualne koszty. Za samo zlozenie pisma placisz chyba ok 80 zl. Ja jestem w tej chwili na etapie rozmowy z bieglym psychologiem, nie wiem ile on sobie zazyczy. Nie jestem pewny czy Cię dobrze zrozumiałem. Czy sugerujesz, ze stwierdzenie nieważności sakramentu można uzyskać za pieniądze? Nawet jesli małżeństwo zostało zawarte w sposób ważny?
===
Kościół modlący się i nauczający Pisma może znaleźć w Biblii rozumienia, które wychodzą poza klasyczną, fundamentalistyczną interpretację |
||||||
|
|||||||
Belle Star |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 03/14/06 Postów:: 314 |
Królowie nie mogący mieć dzieci zawsze dostawali bez problemu, osoby znane też, a więc też zależy to od punktu siedzenia... |
||||||
|
|||||||
Zeld |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/05/07 Postów:: 30 |
Jeśli wierzysz w biblie to według Starego Testamentu powinieneś zostać ukamieniowany bądź spalony albowiem rozwód jest grzechem. Absurdalne, wiem. |
||||||
|
|||||||
milka |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/17/03 Postów:: 1023 |
Quote by Zeld: Jeśli wierzysz w biblie to według Starego Testamentu powinieneś zostać ukamieniowany bądź spalony albowiem rozwód jest grzechem. Absurdalne, wiem. przeinaczasz, rozwod nie jest grzechem. grzechem jest cudzolostwo. jest roznica. |
||||||
|
|||||||
kobieta |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/12/06 Postów:: 891 |
Zeld, może nie jesteś tak dobrym biblistą, jak Ci się wydaje, co? |
||||||
|
|||||||
Zeld |
|
||||||
Quote by kobieta: Zeld, może nie jesteś tak dobrym biblistą, jak Ci się wydaje, co? Nie trzeba mnie od razu atakować. Moja wiedza biblijna pochodzi z mojego byłego wierzenia chrześcijańskiego i badań jakie robie na temat religii. Możliwe że źle zinterpretowałem jakiś element biblii chociaż jest ciekawy element z ewangelii świętego Mateusza, 19:6 : "A tak już nie są dwoje, lecz jedno ciało. Co więc Bóg złączył, niech człowiek nie rozdziela" oraz 5:32, to są słowa Jezusa: "A ja wam powiadam: Każdy, kto oddala swoją żonę - poza wypadkiem nierządu - naraża ją na cudzołóstwo; a kto by oddaloną wziął za żonę, dopuszcza się cudzołóstwa". |
||||||
|
|||||||
Maciek Janson |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/02/05 Postów:: 1687 |
Quote by Zeld: Quote by kobieta: Zeld, może nie jesteś tak dobrym biblistą, jak Ci się wydaje, co? Nie trzeba mnie od razu atakować. Moja wiedza biblijna pochodzi z mojego byłego wierzenia chrześcijańskiego i badań jakie robie na temat religii. Możliwe że źle zinterpretowałem jakiś element biblii chociaż jest ciekawy element z ewangelii świętego Mateusza, 19:6 : "A tak już nie są dwoje, lecz jedno ciało. Co więc Bóg złączył, niech człowiek nie rozdziela" oraz 5:32, to są słowa Jezusa: "A ja wam powiadam: Każdy, kto oddala swoją żonę - poza wypadkiem nierządu - naraża ją na cudzołóstwo; a kto by oddaloną wziął za żonę, dopuszcza się cudzołóstwa". Nawet nie pisze, ze cokolwiek wiesz o Biblii, lub ze cokolwiek interpretowales... Autorze tekstu pozwol, ze cos zacytuje... To bedzie z Psalmu 15: (1) Psalm Dawidowy. Panie! Kto przebywać będzie w namiocie twoim? Kto zamieszka na twej górze świętej? (2) Ten, kto żyje nienagannie I pełni to, co prawe, I mówi prawdę w sercu swoim. (3) Nie obmawia językiem swoim, Nie czyni zła bliźniemu swemu Ani nie znieważa sąsiada swego. (4) Sam czuje się wzgardzony i niegodny, A czci tych, którzy boją się Pana. Choćby złożył przysięgę na własną szkodę, nie zmieni jej. (5) Pieniędzy swych nie pożycza na lichwę I nie daje się przekupić przeciw niewinnemu. Kto tak czyni, nie zachwieje się nigdy. Zlozyles przysiege przed Bogiem to jej dochowaj.
===
Dwie rzeczy są nieskonczenie wielkie. Glupota ludzka i Boze milosierdzie |
||||||
|
|||||||
Zeld |
|
||||||
Jaka przysięga? Chrzest? |
||||||
|
|||||||
Andrzej |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/31/05 Postów:: 3977 |
ślub - jak znam maxurda
===
Kościół modlący się i nauczający Pisma może znaleźć w Biblii rozumienia, które wychodzą poza klasyczną, fundamentalistyczną interpretację |
||||||
|
|||||||
Zeld |
|
||||||
Sory, myślałem o czymś innym |
||||||
|
|||||||
piotr. |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/24/05 Postów:: 1167 |
===
Sancta Maria, Mater Ecclesia, omnes sancti Angeli orate pro nobis. |
||||||
|
|||||||
Maciek Janson |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/02/05 Postów:: 1687 |
Quote by medieval_man: ślub - jak znam maxurda ślub
===
Dwie rzeczy są nieskonczenie wielkie. Glupota ludzka i Boze milosierdzie |
||||||
|
|||||||
Arletta Bolesta |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/07/10 Postów:: 30 |
Z uwagi na zamknięcie platformy blogów na Onecie zmienił się również link, pod którym znajduje się mój blog dot. kościelnego procesu o stwierdzenie nieważności małżeństwa: |
||||||
|
|||||||
Arletta Bolesta |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/07/10 Postów:: 30 |
Z uwagi na zamknięcie kolejnej już platformy blogów podaję nowy link do mojego bloga nt. kościelnego procesu o stwierdzenie nieważności małżeństwa: |
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,56 sekund
|
|
|
|