|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
shitsu |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/10/07 Postów:: 25 |
===
w życiu piękne są tylko chwile |
||||||
|
|||||||
shitsu |
|
||||||
jak sądzicie czy tylko chwile są piękne.
===
||||||
|
|||||||
Wieslaw1gr |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/27/05 Postów:: 42 |
Całe życie składa się z chwil.
===
Nawet diabeł wierzy, że Bóg istnie. Czy więc wystarczy to do zbawienia?! |
||||||
|
|||||||
shitsu |
|
||||||
Wiesiek(chyba moge tak do ciebie mówić)ja też skrupulatnie przejżałem twó profil. mówisz że bogu zawsze prubujesz zaufać, pochwalam to ale musze ci sie przyznać że ja cały czas szukam sensu życia i jak narazie nic nie wiem do końca.Może dlatego że niepotrafie jeszcze mu zaufać ale to chyba przyjdzie z wiekiem i z moim rosnącym z dnia na dzień doświadczeniem w poromuwiewania międzyludzkiego.
===
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/11/05 Postów:: 3072 |
Quote by shitsu: Narazie jeśli chodzi o poruszony przezemnie temat to w moim życiu piękne chwile przeplatają się z tymi(niestete) gorszymi.Podpowiedz mi jak mam to zmienić jak stać się innym zaspokojonym duchowo ifizycznie. Jakie niestety ? Chcesz żyć na górze z czekolady i nie dostać mdłości od przejedzenia ? W pełni szczęśliwy i tylko szczęśliwy możesz być tylko po śmierci w bliskości Pana. NIGDY za życia nie bedziesz zaspokojony fizycznie i duchowo. ZAWSZE będzie np. niedosyt, czy zaniepokojenie. Aby być człowiekiem WOLNYM wystarczy zaufać JEZUSOWI i nie przywiazywać nadmiernej wagi do jakichkolwiek dóbr ziemskich. U JEZUSA napijesz się do pełna, ale jeżeli w centrum będzie sukces, forsa, "spokój" ducha, czy chociażby przyjemności, to NIGDY nie będziesz miał dość, lub będziesz szukał coraz to bardziej ekstremalnych bodźców - drabinka wymagań rośnie. Krótko - do świata trzeba zachować dystans i korzystać z niego umiarem pamiętając o Panie, co nie wyklucza wielkiej kariery zawodowej, czy sukcesu majątkowego, byleby nie był on centrum Twojego życia. Tyle w teorii, w praktyce wychodzi to różnie :/
===
czyn sprawiedliwy Jednego sprowadza na wszystkich ludzi usprawiedliwienie dające życie ...przez posłuszeństwo Jednego wszyscy staną się sprawiedliwymi |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/11/05 Postów:: 3072 |
Co do Ryśka i jego twórczości.
===
czyn sprawiedliwy Jednego sprowadza na wszystkich ludzi usprawiedliwienie dające życie ...przez posłuszeństwo Jednego wszyscy staną się sprawiedliwymi |
||||||
|
|||||||
Dezerter |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/17/06 Postów:: 1841 |
"powiedział Pan
===
Obecnie pisze na forum zchrystusem.pl |
||||||
|
|||||||
shitsu |
|
||||||
Ty przynajmniej masz te winyle.A co mi pozostało? słuchać nagranych od kolegi cd.Zawsze coś ale nie to samo co w orginale.Ale najbardziej szkoda mi że Ryśka nie słuchałem jak jeszcze chodził między nami.
===
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,11 sekund
|
|
|
|