|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
shitsu |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/10/07 Postów:: 25 |
===
w życiu piękne są tylko chwile |
||||||
|
|||||||
LuterAnka |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 11/30/05 Postów:: 87 |
A co znaczy, że jest trochę od Ciebie młodsza? Tzn. ile ma lat? |
||||||
|
|||||||
Maciek Janson |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/02/05 Postów:: 1687 |
Jezeli ta roznica to powiedzmy 10 lat to mysle, ze moze byc to dosc wazne
===
Dwie rzeczy są nieskonczenie wielkie. Glupota ludzka i Boze milosierdzie |
||||||
|
|||||||
LuterAnka |
|
||||||
Właśnie dlatego zapytałam |
||||||
|
|||||||
Reguly |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/07/05 Postów:: 1964 |
E tam... im czlowiek starszy tym roznica wieku ma mniejsze znaczenie...Jak sie ma po fafnascie to nawet roznica 3 lat wydaje sie duza, a jak sie ma fefdziesiat to istotne jest jak sie dogadujecie... Zamiast wiec zadawac pytanie, na ktore tak naprawde nikt ci nie odpowie bo to czesto kwestia indywidualnego przypadku, niech lepiej czas pokaze czy wasza roznica wieku ma naprawde znaczenie...
===
Świętowit Widzi Więcej Bo Ma Cztery Twarze |
||||||
|
|||||||
Bogumiła Grabowska |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/01/03 Postów:: 199 |
Znam udane i szczęśliwe małżeństwo, gdzie żona jest o 13 lat młodsza.
===
"Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w Niebie nie będą wiedzieli, co z tobą zrobić" św. Augustyn |
||||||
|
|||||||
LuterAnka |
|
||||||
No dobrze Miłka, tylko zauważ, że chłopak ma dopiero lat 20, więc 13 lat młodszą dziewczynką niech się raczej na razie nie interesuje!!! |
||||||
|
|||||||
Bogumiła Grabowska |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/01/03 Postów:: 199 |
Oczywiście, zgodzę się z Tobą. Chciałam tylko powiedzieć, że nie zawsze większa różnica wieku jest przeszkodą.
===
"Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w Niebie nie będą wiedzieli, co z tobą zrobić" św. Augustyn |
||||||
|
|||||||
shitsu |
|
||||||
===
||||||
|
|||||||
matejanka |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 03/05/06 Postów:: 2775 |
Mogę Ci powiedzieć z mojego doświadczenia jako dziewczyny, że gdy miałam lat czternaście i próbowali podrywać mnie chłopcy dwudziestoletni, to wydawali mi się oni staruszkami Ale być może czasy się zmieniły. Dzisiaj pewnie ja wydam im się staruszką.
===
Nikt na ziemi nie zna całej Boskiej Prawdy, a człowiek powinien znać z Niej tyle, ile potrafi przyjąć i zrozumieć, aby w chwili doświadczenia nie zwątpił |
||||||
|
|||||||
shitsu |
|
||||||
Matejanka
===
||||||
|
|||||||
Michał Pająk |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 11/17/06 Postów:: 310 |
W tym przypadku to dużo, naprawdę. Nie oszukujmy się, jeśli dziewczyna ma 15 lat tak naprwdę ciągle jeszcze jest DZIECKIEM. Ty masz 20, jesteś już dorosły tak więc bądź też odpowiedzialny.
===
"Czuwajcie więc, bo nie znacie dnia ani godziny." (Mt 25,13) |
||||||
|
|||||||
LuterAnka |
|
||||||
Dla mnie 5 lat różnicy to nie tak wiele, ale ja mam więcej lat niż 15. Faktycznie mając te 15 lat, raczej nie interesowali mnie 20-latkowie. |
||||||
|
|||||||
Reguly |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/07/05 Postów:: 1964 |
Quote by shitsu:I powiedz mi czy 5 lat to jest dóżo czy mało? By nie powielac przedmowcow - przyjzyj sie sprawie inaczej: dla 15-to latki - 5 lat to 1/3 jej zycia... a dla 30 latki juz tylko 1/6. Generalnie wiec jak napisalem wczesniej - im czlowiek mlodszy tym roznica wydaje sie wieksza i bardziej znaczaca, im czlowiek starszy tym mniejsze ma znaczenie...
===
Świętowit Widzi Więcej Bo Ma Cztery Twarze |
||||||
|
|||||||
Monika Moryc |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/24/06 Postów:: 53 |
Quote by shitsu:LuterAnka odpowiem ci na wcześniejsze pytanie ta któą sie interesuje ma 15 lat czy to jestndóżo czy mało.Ale naprawde jest super i pod względem fizycznym i psychicznym. No to już wiem kim się interesują moi rówieśnicy, ehhh...
===
« Bóg jest miłością: kto trwa w miłości, trwa w Bogu, a Bóg trwa w nim » (1 J 4, 16) |
||||||
|
|||||||
shitsu |
|
||||||
Quote by MonikaM: Quote by shitsu:LuterAnka odpowiem ci na wcześniejsze pytanie ta któą sie interesuje ma 15 lat czy to jestndóżo czy mało.Ale naprawde jest super i pod względem fizycznym i psychicznym. No to już wiem kim się interesują moi rówieśnicy, ehhh... MonikaM nie wszyscy tacy są jak ja może tobą też się ktoś zainteresuje. powodzenia
===
||||||
|
|||||||
Wieslaw1gr |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/27/05 Postów:: 42 |
Jestem od mojej Żony starszy o 9 lat, 11 miesięcy i 4 dni.
===
Nawet diabeł wierzy, że Bóg istnie. Czy więc wystarczy to do zbawienia?! |
||||||
|
|||||||
shitsu |
|
||||||
wiesiu więc sądzisz że mam jaką szanse i że wiek nie jest tak ważny jak się wielu wydaje.I nie mam tym się przejmować.
===
||||||
|
|||||||
Michał Pająk |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 11/17/06 Postów:: 310 |
Quote by shitsu: wiesiu więc sądzisz że mam jaką szanse i że wiek nie jest tak ważny jak się wielu wydaje.I nie mam tym się przejmować. Ale właśnie tak jak ty zastanawiam się prawie przez cały czas co inni o tym będą myśleć.Powiedz co mam zrobić. Może dokładniej przeczytaj ten post jeszcze raz. Zwróć uwagę na to że wieslaw (po szybkim przeliczeniu) miał 31 lat a jego żona wtedy miała ich 20. Jak już napisaliśmy różnica wieku staje się subiektywnie coraz mniejsza wraz z wiekiem. Wieslaw piszę że na początku i tak mieli problemy. Bardzo możliwe że źle interpretuję jego wypowiedź, ale moje zdanie jakie jest juz napisałem i jestem do niego dość bardzo przywiązany. Odradzam zdecydowanie, przynajmniej na jakiś czas.
===
"Czuwajcie więc, bo nie znacie dnia ani godziny." (Mt 25,13) |
||||||
|
|||||||
Jacek |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 07/22/05 Postów:: 58 |
za snafu W tym przypadku to dużo, naprawdę. Nie oszukujmy się, jeśli dziewczyna ma 15 lat tak naprwdę ciągle jeszcze jest DZIECKIEM. Ty masz 20, jesteś już dorosły tak więc bądź też odpowiedzialny. Całkowicie zgadzam się z przedmówcą. W tym wieku 5 lat różnicy to przepaść. Co więcej jeśli się nie mylę to Twoja koleżanka jest nieletnią w aspekcie prawnym, więc pojawia się kolejny problem. Musisz zwrócić uwagę na to, że różnicie się bardzo psychicznie m.in podejściem do życia. Musisz się dobrze zastanowić czy taki związek na prawdę ma sens.
===
Lux in tenebris... |
||||||
|
|||||||
shitsu |
|
||||||
===
||||||
|
|||||||
Dezerter |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/17/06 Postów:: 1841 |
To post shitsu, któremu emocje nie dały go wysłać Quote by shitsu: Całkowicie zgadzam się z przedmówcą. W tym wieku 5 lat różnicy to przepaść. Co więcej jeśli się nie mylę to Twoja koleżanka jest nieletnią w aspekcie prawnym, więc pojawia się kolejny problem. Co ty sugerujesz? myślisz że jestem jakimś "napalonym małolatem" w tym wypadku niechodzi mi wogóle o sex. Nie rozumiem tego? dezerter: Nie dziw się , że tak mogliśmy pomyśleć bo przecięż napisałeś, że "pod względem fizycznym pasujecie do siebie" wiesz w naszym wieku... Zgadzam się z innymi że obecne 5 lat to za dużo , ale za 2 -3 to będzie prawie nic . szczęścia życzę - bo miłość to piękna rzecz.
===
Obecnie pisze na forum zchrystusem.pl |
||||||
|
|||||||
Jacek |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 07/22/05 Postów:: 58 |
Nie chodziło mi o sex(przepraszam jeżeli poczułeś się urażony), ale raczej co inni(w tym nasi nadgorliwi w błahych sprawach stróże prawa oraz jej i Twoja rodzina) mogą sobie o tym pomyśleć widząc Ciebie spacerującego po parku z nią. Niestety czasy romantyków prawie się skończyły a znacznie więcej osób pomyśli sobie, że masz nieczyste intencje względem niej niż, że ją kochasz.
===
Lux in tenebris... |
||||||
|
|||||||
shitsu |
|
||||||
w pewnym sensie masz racje ale jak bym zawsze miał patrzeć na to co mówią i sądzą inni to bym zwarjował.Świat jest dla odważnych ale oczywiście do pewnego stopnia.Jeśli chodzi o nią to myślałem innymi kategorjami nie odrazu ściskanie całowanie itp.w miejscxach publicznych.Myślałem tylko o wspulnym jakimś wypadzie na pizze kawe itp.Oczywiście na jakiś czas(2-3 lata)
===
||||||
|
|||||||
dawid1976 |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/24/03 Postów:: 692 |
fakt jest ze 15 latki stoja na 20 letnich bo ich rowniesnicy w tym momencie jeszcze wygladaja jak takie kurczaczki, a one mysla ze juz sa dojazlymi konietami. |
||||||
|
|||||||
shitsu |
|
||||||
według ciebie to będzie to o mnie żle świadczyło? może tak ,zastanowie się nad tym ,napewno.
===
||||||
|
|||||||
dawid1976 |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/24/03 Postów:: 692 |
powiem to w inny sposób: |
||||||
|