|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Justyna |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/13/07 Postów:: 1 |
Po 10 latach małżeństwa wystąpiłąm o rozwód cywilny. Nie było nam dobrze ze sobą, bo czegoś nam brakowało. Rodziny. W międzyczasie okazało się, że mój mąż wiedział przed naszym ślubem, że nie może mieć dzieci. W dzieciństwie chorował i leczył się. Jest na to dokumentacja medyczna. Ja przez pierwsze lata byłam zasypywana pytaniami od jego rodziców, dlaczego nie staramy się o dziecko. Później pytali mnie, czy to nie wina po mojej stronie i sugestie bym podjęła leczenie.
===
Kinka |
||||||
|
|||||||
Ewa |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/28/07 Postów:: 14 |
Zatajenie tak ważnej informacji jest w istocie podstawą do unieważnienia ślubu kościelnego, ale będzie pani musiała dowieść , że nie tylko mąż wiedział prze ślubem , że jest bezpłodny , ale i że pani o tym nie wiedziała.Będzie to trudna i mało przyjemna droga.Szczególnie nie mam się co dziwić , bo kościół troszczy się o jedność rodziny. Więc powinna się pani zastanowić ,dlaczego chce to pani zrobić.Warto też znależć prawnika , który zna się na prawie kościelnym.Wydaje mi się,że to, że nie mieliście dzieci ułatwi sprawę,
===
misia30 |
||||||
|
|||||||
IGA542 |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 07/23/07 Postów:: 11 |
Kan. 1098 - Kto zawiera małżeństwo, zwiedziony podstępem, dokonanym dla uzyskania zgody małżeńskiej, a dotyczącym jakiegoś przymiotu drugiej strony, który ze swej natury może poważnie zakłócić wspólnotę życia małżeńskiego, zawiera je nieważnie. |
||||||
|
|||||||
Ewa |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/21/06 Postów:: 1174 |
Dobrze ze Pan Bog nie bawi sie w biurokracje -udawadniana itp. Straszne!
===
Pokoj z Wami! |
||||||
|
|||||||
Arletta Bolesta |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/07/10 Postów:: 30 |
Z uwagi na zamknięcie platformy blogów na Onecie zmienił się również link, pod którym znajduje się mój blog dot. kościelnego procesu o stwierdzenie nieważności małżeństwa: |
||||||
|
|||||||
Arletta Bolesta |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/07/10 Postów:: 30 |
Z uwagi na zamknięcie kolejnej już platformy blogów podaję nowy link do mojego bloga nt. kościelnego procesu o stwierdzenie nieważności małżeństwa: |
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,05 sekund
|
|
|
|