|
![]() |
Forum > Kościoły a... > Kwestie moralne |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Łukasz |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 07/13/07 Postów:: 309 |
Quote by suration: Quote by Tanczacy_Kruk: Ps. Jezus nie miał biologicznego Ojca Rozumiem, ze usmieszek na koncu wskazuje, ze nie mowisz powaznie. Jak najbardziej poważnie. Znajdź mi chodź jeden dowód na to że miał biologicznego ojca, jedną wzmiankę Ps. Zauważyłem że jesteś takim swoistym bojownikiem krzykaczem (bez urazy) dlatego też przeczytaj sobie to
===
"Jestem Twym najlichszym sługą, nędznym robakiem, daleko nędzniejszym i godnym pogardy, niż to pojmuję i umiem wyrazic" |
||||||
|
|||||||
kazema |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/15/07 Postów:: 456 |
Jeszcze raz powtórzę, chcesz zakazu aborcji, niech katolicy wszyscy których stać, adoptują dzieci by domy dziecka były prawie puste! Wtedy pogadamy. Dąży się do tego, również i w Polsce, aby domy dziecka zastąpić rodzinami zastępczymi.Domów dziecka ma w przyszłości po prostu nie być. p.s Katolicka akcja adopcyjna działa prężnie. Jest dużo rodzin adoptujących i to nie tylko jedno dziecko.
===
'Od momentu, gdy zaczniesz podróż przez życie w jakimś obranym kierunku,nieustannie musisz korygować kurs' ('Plan lotu') |
||||||
|
|||||||
kazema |
|
||||||
A co do aborcji. Aborcja nie rozwiąże problemu moralności. Trzeba zacząć leczyć moralność. A jak? No i tu mogę śmiało napisać: poprzez Kościół.
===
'Od momentu, gdy zaczniesz podróż przez życie w jakimś obranym kierunku,nieustannie musisz korygować kurs' ('Plan lotu') |
||||||
|
|||||||
Bartosz |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 07/14/07 Postów:: 699 |
Kazemo, tak dąży sie. Ale czy też nie dąży sie do tego by wprowadzić elektrownie atomową w Polsce, by zrównać wiek emerytalny kobiet i mężczyzn i wielu innych i jakoś jak dotąd są tylko plany. Więc z tymi rodzinami zastępczymi będzie podobnie. W kraju gdzie większość ludzi to katolicy domy dziecka powinny świecić pustkami!
===
'tylko gnostyk jest naprawdę pobożny', 'prawdziwym chrześcijaninem jest gnostyk' Klemens Aleksandryjski, Stromateis |
||||||
|
|||||||
Robert |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 09/08/06 Postów:: 1089 |
Quote by kazema: A co do aborcji. Aborcja nie rozwiąże problemu moralności. Trzeba zacząć leczyć moralność. A jak? No i tu mogę śmiało napisać: poprzez Kościół. Niestety kosciol nie uleczy moralnosci. Gwalty beda sie zdarzac zawsze (i zdarzaja sie od zawsze), bo zawsze beda ludzie dobrzy i zli, zdrowi i chorzy.
===
****************************** “I'm not a prophet or a stone aged man, just a mortal with potential of a superman. I'm living on.” ***************** |
||||||
|
|||||||
Robert |
|
||||||
Quote by Tanczacy_Kruk: Jak najbardziej poważnie. Znajdź mi chodź jeden dowód na to że miał biologicznego ojca, jedną wzmiankę Widze, ze probujesz mnie rozsmieszyc. Po porazce z Niemcami przyda mi sie poprawa humoru. Jako dowod wystarczy jeden: jeden z plemnikow zawartych w spermie musi polaczyc sie z komorka jajowa kobiety. Inaczej zaplodnienia nie ma wsrod ssaka zwanego czlowiekiem. Czy to cie nie przekonuje? A wzmianki to nie dowody. Historia narodzenia i zwiastowania wymyslona zostala juz po smierci Jezusa. Poza tym Maryja miala meza. I myslisz, ze co, pewnego wieczoru powiedziala "wiesz, co Jozef, jestem w ciazy, ale nie bylam z innym facetem, po prostu aniol mnie odwiedzil i powiedzial, ze urodze dziecko", a Jozef na to "a nie, to luz." I tak sobie zyli dlugo i szczesliwie, Maryja nawet nie umarla, tylko poleciala do nieba. BBBAAAJJJKKKIII...
===
****************************** “I'm not a prophet or a stone aged man, just a mortal with potential of a superman. I'm living on.” ***************** |
||||||
|
|||||||
Bartosz |
|
||||||
Do usunięcia...
===
'tylko gnostyk jest naprawdę pobożny', 'prawdziwym chrześcijaninem jest gnostyk' Klemens Aleksandryjski, Stromateis |
||||||
|
|||||||
Bartosz |
|
||||||
Do usunięcia...
===
||||||
|
|||||||
MacTavish |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 09/27/05 Postów:: 285 |
A ja bym radził tak się nie ekscytować. Już sie okazuje że to wszystko nie tak do końca jak w Wyborczej napisali. Wcale nie zgwałcona tylko ojcem dziecka jest najprawdopodobniej 14-latek. Poczekamy, zobaczymy, pewnie będzie jak w dowcipie o radiu Erewań. O ile wiodącym mediom będą pasować fakty nieprzystające do wiodącej linii.
===
papista |
||||||
|
|||||||
Robert |
|
||||||
Quote by pijany pastor: Quote by suration: Pastorze, to moze powiedz nam jakiej narodowosci byl Jezus, jego matka. Jezus był Żydem z pokolenia Judy pochodził z królewskiego rodu Dawida. Czyli byl Zydem. Ufff... Quote by pijany pastor: Obecnie w państwie Izrael tak zwani Prawdziwi Żydzi w sensie wyznaniowym będący kontynuacją narodu wybranego stanowią grupę upośledzoną ekonomicznie są w znacznej mniejszości i nie mają wpływu na politykę tego państwa. Oni to uznają niebawem Chrystusa jako swego Zbawiciela i na równi z chrześcijanami doznają wielkiego ucisku ze strony fałszywego narodu wybranego, synagogi szatana. Stanie się to po odbudowie świątyni Salomona i wprowadzeniu jednego neopogańskiego systemu wyznaniowego którego wyznawcy nie będą tolerować innych religii prześladując wszystkich którzy nie przyjmą nowej nauki. - fałszywego narodu wybranego? - synagogi szatana? Jakbym Radio MaRyja sluchal...
===
||||||
|
|||||||
Bartosz |
|
||||||
MacTavish
===
||||||
|
|||||||
Pastor |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/05/07 Postów:: 501 |
Quote by suration: - fałszywego narodu wybranego? - synagogi szatana? Jakbym Radio MaRyja sluchal... Czyli jednak słuchasz, Rydzyk sie ucieszy że ma taki posłuch
===
Rzeczywistość należy do Chrystusa. (Kol 2,17) U Jego boku cały kosmos wyruszy w bój przeciw głupocie. (Mdr 5,17-20) |
||||||
|
|||||||
MacTavish |
|
||||||
Wydaje mi się że nie gwałt a "czyn zabroniony". Owszem, obecne przepisy aborcyjne podobno zezwalają na nią i w takim przypadku.
===
papista |
||||||
|
|||||||
Bartosz |
|
||||||
Tak przepisy zezwalają na aborcję w takim wypadku. Taki był ten kompromis wywalczony. Sam też jestem przeciwnikiem całkowitej legalizacji.
===
||||||
|
|||||||
kazema |
|
||||||
Aborcja = współczesny środek na kamuflowanie nieodpowiedzialnych decyzji, czasem rozwiązłości. Gwałty pewnie stanowią marginalny procent w tym wszystkim. Brawo. Czy na prawdę Blyy i suration nie widzicie w tym zagrozenia? Aborcja = próba ucieczki od odpowiedzialności.
===
||||||
|
|||||||
Pastor |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/05/07 Postów:: 501 |
Quote by kazema: Aborcja = współczesny środek na kamuflowanie nieodpowiedzialnych decyzji, czasem rozwiązłości. Całkiem trafne określenie. Quote by kazema: Nie pałam miłością do o. Rydzyka, Całe szczęście bo mógłby jeszcze nie daj Boże rzeczywiście zostać ojcem(z jego poglądami na aborcje to niechybnie) Quote by kazema: ale mu gratuluję za zrobienia takiego 'rabanu' i opowiedzenie się po stronie życia. 'Raban' jest w jego stylu, ale uważam że nie ma czego gratulować. Bronić życia należy i można to robić w mniej kontrowersyjny sposób.
===
Rzeczywistość należy do Chrystusa. (Kol 2,17) U Jego boku cały kosmos wyruszy w bój przeciw głupocie. (Mdr 5,17-20) |
||||||
|
|||||||
Bartosz |
|
||||||
Dobrze wiem, że aborcja jest zła, tylko gdzie ja napisałem , że jestem zwolennikiem aborcji? Nigdzie.
===
||||||
|
|||||||
Łukasz |
|
||||||
Widze, ze probujesz mnie rozsmieszyc. Po porazce z Niemcami przyda mi sie poprawa humoru. Widzę że ktoś tu ulega presji społecznej Jako dowod wystarczy jeden: jeden z plemnikow zawartych w spermie musi polaczyc sie z komorka jajowa kobiety. Inaczej zaplodnienia nie ma wsrod ssaka zwanego czlowiekiem. Czy to cie nie przekonuje? Przekonuje ale w przypadku Jezusa było to nie możliwe ponieważ zanim Maryja wyszła za Józefa była już w ciąży, a jak wiadomo to do ślubu musieli zachować czystość. A wzmianki to nie dowody. Historia narodzenia i zwiastowania wymyslona zostala juz po smierci Jezusa. Idąc twoim torem myślenia mogę bez najmniejszych problemów stwierdzić że Suration tak naprawdę nie istnieje i został wymyślony przez internet Poza tym Maryja miala meza. I myslisz, ze co, pewnego wieczoru powiedziala "wiesz, co Jozef, jestem w ciazy, ale nie bylam z innym facetem, po prostu aniol mnie odwiedzil i powiedzial, ze urodze dziecko", a Jozef na to "a nie, to luz." a cóż to za nowa wersja? ewangelia wg Surationa? I tak sobie zyli dlugo i szczesliwie, Maryja nawet nie umarla, tylko poleciala do nieba. znów Ewangelia wg Surationa? BBBAAAJJJKKKIII... Jak na razie to sam żyjesz w Baaaaajceeeeeeee
===
"Jestem Twym najlichszym sługą, nędznym robakiem, daleko nędzniejszym i godnym pogardy, niż to pojmuję i umiem wyrazic" |
||||||
|
|||||||
Robert |
|
||||||
Quote by Tanczacy_Kruk: Przekonuje ale w przypadku Jezusa było to nie możliwe ponieważ zanim Maryja wyszła za Józefa była już w ciąży, a jak wiadomo to do ślubu musieli zachować czystość. Chcialbym sie glosno zasmiac, ale nie chce cie w tak prosty sposob obrazic. Quote by Tanczacy_Kruk: Idąc twoim torem myślenia mogę bez najmniejszych problemów stwierdzić że Suration tak naprawdę nie istnieje i został wymyślony przez internet To juz czysty nonsens. Idac twoim tropem myslenia, nauka nigdy niczego by nie osiagnela. Quote by Tanczacy_Kruk: a cóż to za nowa wersja? ewangelia wg Surationa? Nie, to zdaje sie oficjalna wersja wydarzen. Dialogi tylko troche unowoczesnione, dla XXI-wiecznego odbiorcy. Quote by suration: Quote by Tanczacy_Kruk:I tak sobie zyli dlugo i szczesliwie, Maryja nawet nie umarla, tylko poleciala do nieba. znów Ewangelia wg Surationa? Nie, to "tradycja" twojego kosciola. Quote by Tanczacy_Kruk: Jak na razie to sam żyjesz w Baaaaajceeeeeeee Ty zyjesz w duzo wiekszej bajce. Dobrze, ze choc Jezus mial biologiczna matke, bo byscie mu calkiem odebrali prawo do posiadania genow. Moze to obrazi twoje uczucia, ale uruchom wyobraznie: Jezus jak byl dzieckiem ssal piersi Maryji i robil kupy w pieluchy, czy co tam sie wtedy uzywalo. Jak byl dorosly to spal, jadl pomarancze i figi, pocil sie i sikal w ustronnych miejscach. Chyba, ze tego nie robil, juz sam nie wiem, moze przeprowadzal fotosynteze?
===
||||||
|
|||||||
Robert |
|
||||||
Quote by Tanczacy_Kruk: A wzmianki to nie dowody. Historia narodzenia i zwiastowania wymyslona zostala juz po smierci Jezusa. Idąc twoim torem myślenia mogę bez najmniejszych problemów stwierdzić że Suration tak naprawdę nie istnieje i został wymyślony przez internet W takim razie uswiadom nas wszystkich, kiedy powstala historia o narodzeniu i zwiastowaniu. Jak nie chcesz udzielic normalnej odpowiedzi, to sprowadzasz sprawe do absurdu.
===
||||||
|
|||||||
Robert |
|
||||||
Quote by pijany pastor: Quote by suration: - fałszywego narodu wybranego? - synagogi szatana? Jakbym Radio MaRyja sluchal... Czyli jednak słuchasz, Rydzyk sie ucieszy że ma taki posłuch No tak, przyznaje sie do tego grzechu. Kilka razy mi sie zdarzylo, szczegolnie "rozmowy niedokonczone". Poziom rozmow niski, dzwoniacy sluchacze pre-selekcjonowani, wszelka krytyka powstrzymywana juz w zarodku. Obiektywizm jak za czasow glebokiego PRL-u.
===
||||||
|
|||||||
Matija |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/13/05 Postów:: 857 |
To nie chodzi o Kościół tutaj. To nie chodzi o religie.
===
Albo Jezus, albo śmierć... Jezus! :D |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/11/05 Postów:: 3072 |
Wracając do tematu "Czy to nie chore".
===
czyn sprawiedliwy Jednego sprowadza na wszystkich ludzi usprawiedliwienie dające życie ...przez posłuszeństwo Jednego wszyscy staną się sprawiedliwymi |
||||||
|
|||||||
Robert |
|
||||||
Quote by Rafi F: Wracając do tematu "Czy to nie chore". Z tej samej gazety opublikowane dzisiaj: "Według naszych informacji 14-latka często zmienia zdanie... Tu juz przestaje chodzic o to, czy prawda jest troche inna niz przedstawiono to za pierwszym razem. Chodzi o to, ze bardzo szybko kilka osob usprawiedliwilo zachowanie ksiedza i szwadronu RM. Czy tak bylo, czy nie, wiele osob z was nie widzialo nic w tym zlego...
===
||||||
|
|||||||
Robert |
|
||||||
Quote by Tanczacy_Kruk: Ps. Zauważyłem że jesteś takim swoistym bojownikiem krzykaczem (bez urazy) dlatego też przeczytaj sobie to Chyba nie myslisz, ze bede czytelnikiem wiadomosci i felietonow publikowanych na katolik.pl...
===
||||||
|
|||||||
MacTavish |
|
||||||
Suration a ja mnie się wydaje że ty powinieneś jednak to sobie przemyśleć. Bo tu właśnie chodzi o to że ta prawda jest "trochę inna". I o to że tak łatwo uwierzyłeś w wersję podaną przez GW, także odnośnie rzekomego zachowania księdza i "szwadronu RM", "robienia piekła" itd . Nawiasem mówiąc, skąd wiesz że osoby tam obecne miały cokolwiek wspólnego z RM ? Wychodzi na to że "za prawdę bierzesz sny własne".
===
papista |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/11/05 Postów:: 3072 |
Suration, bardyo powinienes sobie to przemyśleć:
===
czyn sprawiedliwy Jednego sprowadza na wszystkich ludzi usprawiedliwienie dające życie ...przez posłuszeństwo Jednego wszyscy staną się sprawiedliwymi |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
Quote by suration:Tu juz przestaje chodzic o to, czy prawda jest troche inna niz przedstawiono to za pierwszym razem. Nie była zgwałcona, prawdopodobnie nie chciała aborcji, zachodzi mocne podejrzenie, ze matka ja nakłaniała. Fakt, "trochę" Quote by suration: Chodzi o to, ze bardzo szybko kilka osob usprawiedliwilo zachowanie ksiedza i szwadronu RM. Czy tak bylo, czy nie, wiele osob z was nie widzialo nic w tym zlego... Nie było żadnego szwadronu RM, ksiądz jest jej opiekunem duchowym z miejsca zamieszkania ... nie, nie widzę nic złego. Widziałbym gdyby ksiądz widząc naciski odpuscił sobie sprawę i zostawił dziewczynę samej sobie. O, przepraszam, nie samej sobie ale pod "opieką" matki (sic!). No chyba, ze uważasz, ze smarkula nie ma nic do gadania. A widzisz cos złego w tym, że jakas organizacja proaborcyjna szukała dla niej szpitala do aborcji ? Czyżby ciebie Kali skalał ?
===
||||||
|
|||||||
Łukasz |
|
||||||
Chcialbym sie glosno zasmiac, ale nie chce cie w tak prosty sposob obrazic. Śmiej się do woli ale z własnego braku wiedzy bo jak widać nie znasz obyczajów żydowskich z tamtego okresu. To juz czysty nonsens. Idac twoim tropem myslenia, nauka nigdy niczego by nie osiagnela. Co rozumiesz pod słowem nauka? Napisałem: Idąc twoim torem myślenia mogę bez najmniejszych problemów stwierdzić że Suration tak naprawdę nie istnieje i został wymyślony przez internet ponieważ wydarzenia z przed około 2000 lat są mocno udokumentowane a Ty nie wierzysz więc ja nie wierze w Twoje istnienie mimo że jakiś tekst jest do mnie kierowany, ale to tylko spisek internetu Nie, to zdaje sie oficjalna wersja wydarzen. Dialogi tylko troche unowoczesnione, dla XXI-wiecznego odbiorcy. No pewnie że nowa wersja wydarzeń, a i jej obiektywizm wręcz ścina mnie z nóg XXI wieczny odbiorca? musze sobie zapisać gdzieś to hasło, może użyje do opisywania pewnego zjawiska społecznego Nie, to "tradycja" twojego kosciola. I tak sobie zyli dlugo i szczesliwie, Maryja nawet nie umarla, tylko poleciala do nieba. - by Suration Ewangelia według Surationa!! Padajmy na twarz! Ty zyjesz w duzo wiekszej bajce. Dobrze, ze choc Jezus mial biologiczna matke, bo byscie mu calkiem odebrali prawo do posiadania genow. Moze to obrazi twoje uczucia, ale uruchom wyobraznie: Jezus jak byl dzieckiem ssal piersi Maryji i robil kupy w pieluchy, czy co tam sie wtedy uzywalo. Jak byl dorosly to spal, jadl pomarancze i figi, pocil sie i sikal w ustronnych miejscach. Chyba, ze tego nie robil, juz sam nie wiem, moze przeprowadzal fotosynteze? Zrozum człowieku raz na zawsze że Biblia nie jest księgą naukową i nie ma na celu opisywania oczywistych zjawisk przyrodniczych. Jest księgą która opisuje obecność Boga w historii świata i To co zaplanował względem nas. Chyba nie myslisz, ze bede czytelnikiem wiadomosci i felietonow publikowanych na katolik.pl... Wink Ignorancja? a może strach przed prawdą? co Cię zraziło w tym artykule?
===
||||||
|
|||||||
Robert |
|
||||||
Zatem poczekamy, zobaczymy. Nie wiem, czy dowiemy sie prawdy w tej sprawie. Quote by Rafi F: I dlaczego z lub za "Agatą" nie moze iść jej duszpasterz ? Ja bym nie chcial, zeby lazil za mna moj "duszpasterz"... a sio...
===
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,33 sekund
|
|
|
|