|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Huntereve |
|
|||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 10/06/08 Postów:: 27 |
No właśnie. Dopiero niedawno dowiedziałam się, że coś takiego istnieje. Zastanawia mnie, dlaczego nie ma ich w tzw. małym katechizmie i czemu nie uczymy się ich przed I Komunią Św? I jeszcze jedno. Przeczytałam, że są złem uznanym przez Boga za nieodpuszczalne. Jak to: Bóg Ojciec, znany ze swego miłosierdzia, nie przebaczy człowiekowi żałującemu popełnienia tego grzechu ?
===
Może Bóg woli pączki. Co mu po naszych grzechach. |
|||||
|
||||||
Damian Kowalski |
|
|||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 07/07/03 Postów:: 294 |
Dlatego powiadam wam: Każdy grzech i bluźnierstwo będą odpuszczone ludziom, ale bluźnierstwo przeciwko Duchowi nie będzie odpuszczone. Jeśli ktoś powie słowo przeciw Synowi Człowieczemu, będzie mu odpuszczone, lecz jeśli powie przeciw Duchowi Świętemu, nie będzie mu odpuszczone ani w tym wieku, ani w przyszłym. Mt 12,31-32
===
"Człowiek nie może niczego nauczyć drugiego człowieka, może mu tylko dopomóc w wyszukiwaniu prawdy we własnym sercu, jeżeli ją posiada." św. Augustyn |
|||||
|
||||||
kasandra_K80 |
|
|||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 11/14/06 Postów:: 850 |
Quote by DD1: Dlatego powiadam wam: Każdy grzech i bluźnierstwo będą odpuszczone ludziom, ale bluźnierstwo przeciwko Duchowi nie będzie odpuszczone. Jeśli ktoś powie słowo przeciw Synowi Człowieczemu, będzie mu odpuszczone, lecz jeśli powie przeciw Duchowi Świętemu, nie będzie mu odpuszczone ani w tym wieku, ani w przyszłym. Mt 12,31-32 Jest to wypowiedź dość ogólnikowa. Czy identyfikowanie się z Duchem Sw. oznacza lojalność wobec konkretnego Kościoła lub wyznania? Czym wg Ciebie są te grzechy wobec Ducha św. |
|||||
|
||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,08 sekund
|
|
|
|