|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Marianna |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 02/17/05 Postów:: 695 |
Przepraszam, wpadam w rozmowe.
===
Gdzie milosc wzajemna i dobro, tam znajdziesz Boga zywego |
||||||
|
|||||||
Piotr |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/21/08 Postów:: 529 |
Quote by: Marianna Przepraszam, wpadam w rozmowe. Dziękuję! Sam nie miałem siły na to odpowiadać!
===
Mt6:7-8 [..]Oni myślą, że przez wzgląd na swe wielomówstwo będą wysłuchani. Nie bądźcie podobni do nich! |
||||||
|
|||||||
Dezerter |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/17/06 Postów:: 1841 |
Quote by: Marianna
Jak nie! i to nie tylko kadzidełka inne zasmradzacze powietrza też - nie mają z okultyzmem mówisz ?! - to zobacz sama ![]() Brise Aerozol Jaśminowy Czar - odświeżacz powietrza. Delikatny bukiet jaśminu zmieszany z promienną nutą bergamotu oraz tuberozy wniesie naturalny, romantyczny zapach do Twojego domu Po pierwsze rzuca "czar" na całe otoczenie po drugie ty wiesz do czego czarownice i okultyści używają jaśminu?! ( o tuberozie to w ogóle boje się wspominać ![]() a do czego prowadzi używanie bergamotu to zobacz sama - rozejrzyj się po tej stronie i nie żyj dalej w nieświadomości! : http://www.as2.pl/bergamot-8211-olejek-zapachowy-p-407.html Po trzecie Ty wiesz czym się zajmowali romantycy poza pisaniem ckliwych tekstów ![]() A jak kończy się używanie odświeżaczy o nucie zapachowej "orientalna" lub "dalekowschodnia" to sobie doczytajcie w wątku o New Age
===
Obecnie pisze na forum zchrystusem.pl |
||||||
|
|||||||
Angelika Mojeścik |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 11/06/08 Postów:: 1231 |
czyli mam nie używać świec z wosku pszczelego - bo takie świece były używane przy okultyzmach kilka wieków temu??
===
"zbieg okoliczności to Boski sposób na pozostanie anonimowym" Einstein |
||||||
|
|||||||
Łukasz |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/15/08 Postów:: 439 |
Quote by: paraklet czyli mam nie używać świec z wosku pszczelego - bo takie świece były używane przy okultyzmach kilka wieków temu?? A do czego Ci potrzebne te świece? ![]() ![]()
===
Niech radują się rodziny, a ich miłość promienieje, jak chleba okruszyny nieśmy wiare i nadzieje...Nam pisane Krzyża bronic, teraz, dzisiaj, jutro, zawsze! |
||||||
|
|||||||
Angelika Mojeścik |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 11/06/08 Postów:: 1231 |
Bo płomień to symbol Jezusa - zawsze modlę się przy "świetle Chrystusa"....
===
||||||
|
|||||||
Łukasz |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/15/08 Postów:: 439 |
Quote by: paraklet Bo płomień to symbol Jezusa - zawsze modlę się przy "świetle Chrystusa".... Jak już to światło jest symbolem Chrystusa ![]() Nie frustruj się tak. W samych świecach nie ma nic złego, chociaż tych zapachowych będę się czepiał bo powodują u mnie odruch wymiotny ![]()
===
Niech radują się rodziny, a ich miłość promienieje, jak chleba okruszyny nieśmy wiare i nadzieje...Nam pisane Krzyża bronic, teraz, dzisiaj, jutro, zawsze! |
||||||
|
|||||||
Marianna |
|
||||||
Panowie nie straszcie mnie, bo zaczne bac sie mydla i proszkow do prania.
===
||||||
|
|||||||
Piotr |
|
||||||
Quote by: Kruk Same świece dla świecenia raczej nie mają działania magicznego... Na jak to nie!? Nie dość że świecą, to jeszcze grzeją!!! Magia panie! magia i czary!!
===
Mt6:7-8 [..]Oni myślą, że przez wzgląd na swe wielomówstwo będą wysłuchani. Nie bądźcie podobni do nich! |
||||||
|
|||||||
Piotr |
|
||||||
Przydałby się jeszcze ten post od którego się wszystko zaczęło!
===
||||||
|
|||||||
Reguly |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/07/05 Postów:: 1964 |
Ktoś pali kadzidełka, które w różnym stopniu mogą być poświęcone i związane z kultami wschodnimi. ...Na szczescie ostatnio sam robie stosowne mieszanki do wlasnych potrzeb... i w zadnym razie nie sa poswiecone ani tym bradziej zwiazane z kultem wschodnim. ![]() Odnosnie kadzidla bylo onegdaj tutaj: http://www.kosciol.pl/forum/viewtopic.php?showtopic=127455
===
Świętowit Widzi Więcej Bo Ma Cztery Twarze |
||||||
|
|||||||
Angelika Mojeścik |
|
||||||
Reguły a mógłbyś dodać - "jakby ktoś był zainteresowany wcześniejszymi wypowiedziami to może zerknąć TUTAJ"?
===
||||||
|
|||||||
Matija |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/13/05 Postów:: 857 |
Quote by: Marianna Przepraszam, wpadam w rozmowe. Punkt wyjściowy - doświadczenie egzorcystów. Ktoś pali kadzidełka, które w różnym stopniu mogą być poświęcone i związane z kultami wschodnimi. Zły traktuje to jako zaproszenie. Jest to po prostu cześć oddawana demonom. I co z tego, że nie było to świadome? My mamy swoją logikę, zły ma swoją, on nie gra fair. Demon potrafi właśnie takich rzeczy się trzymać, i rościć sobie prawo do człowieka, a jak się zastanowic, to rzeczywiście w pewnym stopniu to rzeczywiście jest bałwochwalstwem. Może za mało dbamy, o to czym się otaczamy, co palimy (kadzidełka, papierosy, narkotyki), co jemy (diety-cud!, ciasteczka harykriszna..) jakiej muzyki słuchamy (metal, techno), bioenergoterapia, homeopatia, żyły wodne..itd. Można tego mnożyć, ale jak się naprawdę wgłębimy w to wszystko, to pierwsze co się rzuca w oczy, to brak zaufania Bogu. Ale wracam do punktu wyjścia. Doświadczenie mówi, że to jest zagrożenie. Fakt. Dopiero w następnym kroku możemy starać się o interpretację tego. Oparciem jest Pismo Święte, bo już w czasach sw Pawła chrzescijanie mieli podobny problem. 1Kor 8 rozdzciał cały, oraz 1Kor 10, 14-33. Zapraszam do przemyśleń, choć to nie łatwy orzech... Jeszcze jedno. Nie można tego przenosić na wszystko co się pali i wydziela zapach. Jeśli nie spalamy kadzidełek, to dlatego, że rozum i doswiadczenie nam nie pozwala. I to samo tyczy się palenia. Jeśli kupuje zwykła świece zapachową, o której wiem, ze jest wytwarzana w pobliskiej fabryce itd. to nie ma obaw. Ja też zazwyczaj modlę się przy świetle naturalnym, świecy. Nie zapachowej, ale zwyklej swiecy z caritasu. Silny symbol. Jeśli ktoś już ma tego typu kadzidelka, ktore są watpliwego pochodzenia, to przeciwnie do innych rzeczy związanych z okultyzmem, nie pali się tego. Zniszczyć, rozdrobnić i zakopać gdzieś w ziemi. Mam nadzieję, że rozwiałem wątpliwości. Zawsze do usług ;] <><
===
Albo Jezus, albo śmierć... Jezus! :D |
||||||
|
|||||||
Matija |
|
||||||
Marianno, teraz dopiero zauważyłem, że pytanie dotyczyło jeszcze jednek kwestii.
===
||||||
|
|||||||
Piotr |
|
||||||
Quote by: Matija Jeśli kupuje zwykła świece zapachową, o której wiem, ze jest wytwarzana w pobliskiej fabryce itd. to nie ma obaw. A jesli przy linii produkcyjnej siedzą hindusi, ormianie, czeczeńcy, wietnamczycy, czy inni z bliższego i dalszego wschodu? Co jeśli wosk sprowadzony z chin jest ofiarowany Złemu? Skąd Caritas bierze te świeczki, kto je produkuje, skąd bierze wosk? Nie popadajmy może w paranoję.... co?
===
||||||
|
|||||||
Dezerter |
|
||||||
Quote by: Matija Ja też zazwyczaj modlę się przy świetle naturalnym, świecy. Nie zapachowej, ale zwyklej swiecy z caritasu. Silny symbol. Jeśli ktoś już ma tego typu kadzidelka, ktore są watpliwego pochodzenia, to przeciwnie do innych rzeczy związanych z okultyzmem, nie pali się tego. Zniszczyć, rozdrobnić i zakopać gdzieś w ziemi. <><[/p] Matija - brachu wybacz (i przestań! bo jestem w pracy), ale jak czytając dojechałem do słów "z caritasu" to ryknąłem na cały głos śmiechem (chcesz żeby mnie zwolnili ![]() To co ty reprezentujesz to jest "magiczne myślenie" zwalczając okultyzm i magię tak naprawdę namawiasz do niej! i mówię to z całą powagą, którą odzyskałem. Mniej symboli i obrzędów a więcej Ducha - jeśli będziesz mocny duchem/Duchem to wszystko będzie dobrze i żadne kadzidełka czy pacyfki nie będą szkodziły. A jak będziesz słaby, niepewny, nieznający swego miejsca i pozycji i władzy z Chrystusem i w Chrystusie to wszystko ci będzie mogło szkodzić. Ale trzeba widzieć to w odpowiedniej perspektywie, a nie zajmować się pierdołami ![]()
===
||||||
|
|||||||
Matija |
|
||||||
Dez, nie wiem co Ci przeszkadza, że mam świeczkę z Caritasu ? ;] Czym jest gorsza od korony, eleosa czy innej...
===
||||||
|
|||||||
Piotr |
|
||||||
Quote by: Matija Moja rola to mówić o tym, jeśli ktoś pyta. Reszta to Jego sprawa, i wasza. Tyle. Ale nikt o to nie pytał! Wyjechałeś z okultyzmem w wątku który zupełnie tego nie dotyczył, a oddzielny wątek stworzył zaangażowany moderator. Poza tym, jeśli podajesz takie ciekawe interpretacje i propozycje rozwiązań to byłbym wdzięczny jeśli bodzieliłbys się z nami informacja, czy reprezentujesz jakąś konkretną denominacje Chrześcijaństwa, czy bazujesz na swoim własnym doświadczeniu, interpretacjach rzeczywistości i przemyśleniach?
===
||||||
|
|||||||
Angelika Mojeścik |
|
||||||
Co wy macie do zapachowych świeczek!!!!????????
===
||||||
|
|||||||
Piotr |
|
||||||
Quote by: paraklet Sama w każdym pomieszczeniu mam inny olejek zapachowy z drewienkiem ... i chcecie mi powiedzieć, że jestem opętana przez demony? Widzisz jak się wszystko wyjaśniło? ![]() ![]() ![]() Quote by: paraklet Co wy macie do zapachowych świeczek!!!!???????? ...i proszę: tylko nie Wy! ![]() ![]()
===
||||||
|
|||||||
Dezerter |
|
||||||
Ładny Awatar Quote by: Matija Dez, nie wiem co Ci przeszkadza, że mam świeczkę z Caritasu ? ;] Nic - ja man ze 3 też z Caritasu Nie znasz mnie i mojego życia. Nie wiesz wokół czego, albo Kogo jest skoncentrowane. Choć ukułeś sobie obraz, mnie jako kogoś kto żyje paranoją-okultocentryczną. Przeczytaj swoje ostatnie 10 postów na forum i oceń sam Matija - ja cię lubię i szanuje, ale pozwól, że będę reagował jak będziesz innych namawiał do magicznych zachowań i myślenia bo podobnie jak ty - dbam o ich dobro. Od magii, trzeba trzymać się z dala - każdej. Mamy korzystać z Ducha, którego Chrystus nam dał i mocy duchowej - Jego mocy, którą nam dał jako współuczestnikom zmartwychwstania. Tego się trzymajmy tym żyjmy i na tym skupiajmy a nie na magicznych przedmiotach itp. I dla jasności Nie uważam, że magia to bajka Nie uważam, że złu duch to zabobon Paraklet Sama w każdym pomieszczeniu mam inny olejek zapachowy z drewienkiem ... ...I sama zobacz co ty ostatnio wypisujesz na forum... to wiele wyjaśnia ![]()
===
||||||
|
|||||||
Angelika Mojeścik |
|
||||||
===
||||||
|
|||||||
Matija |
|
||||||
Skałosz,
===
||||||
|
|||||||
Angelika Mojeścik |
|
||||||
każda wariatka ma na głowie kwiatka... kocham to - jak mnie traktujecie na tym forum - szczególnie że w realu jestem totalnie poważna, ironiczna i wyrachowana (niestety)
===
||||||
|
|||||||
Matija |
|
||||||
... aha, a ja w realu noszę miano Torquemada. Nie wiem dlaczego. Do tej pory wykonałem 326 autodafe, a w wolnych chwilach słucham włochatego i black sabbath
===
||||||
|
|||||||
Marianna |
|
||||||
Ale w kolo jest wesolo
===
||||||
|
|||||||
Angelika Mojeścik |
|
||||||
P
===
||||||
|
|||||||
Angelika Mojeścik |
|
||||||
Matija co do Twojego przezwiska - to bym z plaszczaka potraktowała każdego kto by mnie tak nazwał (ciekawe czy tym samym, bym nie potwierdziła słuszności posiadania takiej ksywki....)
===
||||||
|
|||||||
Matija |
|
||||||
Marianna
===
||||||
|
|||||||
Marianna |
|
||||||
Matija. Poniewaz taki szum, to operowalam skrotami, jak widac zbyt duzymi. To nie chodzi o okultyzm.
===
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,25 sekund
|
|
|
|