|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Reguly |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/07/05 Postów:: 1964 |
Niejednokrotnie zdążają się podczas dyskusji pewne nieporozumienia wynikające z rozbieżności używanej terminologii (jak to onegdaj dotyczylo np. Kosciol). W tym wątku chciałbym wiec przybliżyć i ewentualnie omówić pewne terminy...
===
Świętowit Widzi Więcej Bo Ma Cztery Twarze |
||||||
|
|||||||
Reguly |
|
||||||
...Na pierwszy ogien (za Wiki).
===
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/11/05 Postów:: 3072 |
Definicje niepełne i stronnicze, nie podpisuję sie pod nimi i nie popieram tematu.
===
czyn sprawiedliwy Jednego sprowadza na wszystkich ludzi usprawiedliwienie dające życie ...przez posłuszeństwo Jednego wszyscy staną się sprawiedliwymi |
||||||
|
|||||||
Andrzej |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/31/05 Postów:: 3977 |
reguly, jesli odpowiadają Ci definicje z wiki, możesz dyskutować na wiki z tworcami haseł.
===
Kościół modlący się i nauczający Pisma może znaleźć w Biblii rozumienia, które wychodzą poza klasyczną, fundamentalistyczną interpretację |
||||||
|
|||||||
Reguly |
|
||||||
Quote by: medieval_man ja nie mam zamiaru się ograniczać do wiki Alez wlasnie po to zalozylem ten watek... Stad tez wczesniejsza prosba o ustosunkowanie sie lub rozwiniecia poszczegolnych kwestii jesli ktos ma cos do dodania.
===
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/11/05 Postów:: 3072 |
Quote by: reguly Quote by: medieval_man ja nie mam zamiaru się ograniczać do wiki Alez wlasnie po to zalozylem ten watek... Stad tez wczesniejsza prosba o ustosunkowanie sie lub rozwiniecia poszczegolnych kwestii jesli ktos ma cos do dodania. Czyli totalna wielowątkowość i totalny bałagan. Wątek bez przyszłości. Chcesz rozmawiać o jakims pojęciu, to stwórz osobny watek.
===
czyn sprawiedliwy Jednego sprowadza na wszystkich ludzi usprawiedliwienie dające życie ...przez posłuszeństwo Jednego wszyscy staną się sprawiedliwymi |
||||||
|
|||||||
Reguly |
|
||||||
Quote by: Rafi+F Czyli totalna wielowątkowość i totalny bałagan. Wątek bez przyszłości. Jelsi faktycznie taki bedzie zamrze samositnie... Kto nie chce, nie musi przeciez zabierac glosu... Chcesz rozmawiać o jakims pojęciu, to stwórz osobny watek. Poki co, pod dyskusje poddalem trzy wzajemnie przenikajace sie dosc mocno terminy...
===
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,15 sekund
|
|
|
|