|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Rafi F |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/11/05 Postów:: 3072 |
Abp Paetza zmuszono do rezygnacji w 2002 roku. Odszedł z Poznania w niesławie potępiony przez następcę w liście do wiernych. Przed sądem cywilnym nikt nie odważył się zeznawać ale Stolica Apostolska nie miała chyba wątpliwości skoro Watykańska Kongregacja ds. Biskupów zakazała abp Peatzowi posługi. Jest to niewątpliwie kara i to kara dotkliwa. Cztery lata później abp Paetz był wśród witających Benedykta XVI. Wywołało to duże poruszenie a nawet komentarze, że nie został zaproszony lecz sam sie wprosił.
===
czyn sprawiedliwy Jednego sprowadza na wszystkich ludzi usprawiedliwienie dające życie ...przez posłuszeństwo Jednego wszyscy staną się sprawiedliwymi |
||||||
|
|||||||
Dezerter |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/17/06 Postów:: 1841 |
Watykan jednak zachował się rozsądnie czego nie można powiedzieć o Gazecie Wyborczej piątkowej
===
Obecnie pisze na forum zchrystusem.pl |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/11/05 Postów:: 3072 |
Quote by: Dezerter Watykan jednak zachował się rozsądnie czego nie można powiedzieć o Gazecie Wyborczej piątkowej Sam tą informację umieściłem. Czytałem też http://wiadomosci.onet.pl/2186539,11,1,1,item.html i artykuł Terlikowskiego. Trudno mi jednoznacznie powiedzieć, co było przyczyną a co skutkiem ale mam wrazenie, ze oświadczenie Watykanu to skutek zamieszania (także w mediach włoskich) i zapowiedzi Gądeckiego (w którą, mając w pamięci list do wiernych po objęciu przez niego urzędu, głęboko wierzę), a przyczyną zamieszania są działania watykańskich popleczników Paetza (nie koniecznie tylko lawendowych).
===
czyn sprawiedliwy Jednego sprowadza na wszystkich ludzi usprawiedliwienie dające życie ...przez posłuszeństwo Jednego wszyscy staną się sprawiedliwymi |
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,09 sekund
|
|
|
|