|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
paweł0 |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 10/17/10 Postów:: 2 |
Mam następujący problem: przed 8 laty wyjechałem z mojego miasta gdzie w dalszym ciągu jest moja parafia.Zostałem tam ochrzczony jako dziewczynka bo tak wtedy sądzono że jest..tyle że nie do końca bo jestem hermafrodytą i w okresie dojrzewania ujawniło się że mam jądra w brzuchu..tak więc przeszedłem zmianę na pleć zgodną z rzeczywistością..tyle że wiadomo że w Polsce takie sprawy są tabu i bardzo się boję rozmowy z księdzem na ten temat bo słyszałem od innych osób z takim problemem że zostały źle potraktowane..a zamierzam założyć normalna chrześcijańska rodzinę i zawrzeć ślub kościelny do czego potrzebował bym przecież zmiany w akcie chrztu. Tak więc pomyślałem że może znajdzie się na tym forum jakiś ksiądz lub osoba znająca się na prawie kościelnym i podpowie od czego powinienem zacząć i jakie dokumenty będą mi potrzebne i wogóle jak się takie problemy załatwia..Z góry dziękuję za wszelka pomoc |
||||||
|
|||||||
Andrzej |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/31/05 Postów:: 3977 |
pewnie czytałeś ten tekst:
===
Kościół modlący się i nauczający Pisma może znaleźć w Biblii rozumienia, które wychodzą poza klasyczną, fundamentalistyczną interpretację |
||||||
|
|||||||
paweł0 |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 10/17/10 Postów:: 2 |
Tyle że to dotyczy transseksualistów!!! a ja nim nie jestem!! mam kariotyp XY |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/11/05 Postów:: 3072 |
W tym samym artykule jest także takie zdanie:
===
czyn sprawiedliwy Jednego sprowadza na wszystkich ludzi usprawiedliwienie dające życie ...przez posłuszeństwo Jednego wszyscy staną się sprawiedliwymi |
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,10 sekund
|
|
|
|