|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Gość forum: Święte imiona do bierzmowania |
|
||||||
|
Witam was i prosze o pomoc znacie jakiś link na którym są opisane wszystkie święte imiona mężczyzn jak i kobiet ? albo napisane same bez opisu chyba że wy macie w kompie to byście wkleili z góry dzięki |
||||||
|
|||||||
Mateusz Markiewicz |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/17/03 Postów:: 1091 |
Tu znajduje się spis świętych i błogosławionych. Są tam imiona i damskie i męskie. Plusem jest to, że są opisy. Ich długosć zależy od "popularności" świętego.
===
"Nikt nie może się zbawić, jeżeli nie trwa w łonie Kościoła katolickiego i w łączności z nim." Sobór Florencki |
||||||
|
|||||||
Bogumiła Grabowska |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/01/03 Postów:: 199 |
A na tej stronie po polsku, wraz z krótkim wyjaśnieniem znaczenia imienia: http://www.imiona.net.pl/
===
"Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w Niebie nie będą wiedzieli, co z tobą zrobić" św. Augustyn |
||||||
|
|||||||
Izrael |
|
||||||
![]() Moderator Status: offline ![]() Zarejestrowany: 11/23/04 Postów:: 267 |
U góry masz podobny temat! Po co zakładasz nowy, skoro topik o takiej samej tematyce masz nieco wyżej? Ślepak jesteś?
===
Nienawidzę buty i pychy, złych postępków oraz przewrotnej mowy. |
||||||
|
|||||||
Andrzej |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/31/05 Postów:: 3977 |
też pozwolę sobie na odrobinę zgryźliwośći (normalnie wcale aż taki zły nie jestem).
===
Kościół modlący się i nauczający Pisma może znaleźć w Biblii rozumienia, które wychodzą poza klasyczną, fundamentalistyczną interpretację |
||||||
|
|||||||
Gość forum: justyna |
|
||||||
|
|
||||||
|
|||||||
Andrzej |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/31/05 Postów:: 3977 |
Quote by justyna: poczebuje opis świętego imienia obojętnie jakiego? proszę o szybką informację!!!!!! potrzebujesz święte imię? Wybierz sobie YHWH opis
===
Kościół modlący się i nauczający Pisma może znaleźć w Biblii rozumienia, które wychodzą poza klasyczną, fundamentalistyczną interpretację |
||||||
|
|||||||
Artur Rumpel |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/18/05 Postów:: 88 |
Na stronie podanej przez Pana Mateusza dwie różne święte Kunegundy zlane sa w jedno
===
Zapraszam na mojego bloga: http://svetomir.blox.pl/html |
||||||
|
|||||||
Marek |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/28/05 Postów:: 770 |
===
Flp 4:4 |
||||||
|
|||||||
Gość forum: .... |
|
||||||
|
mi też są bardzo potrzebne te imionka to jak by co to pomożecie dwóm osobą |
||||||
|
|||||||
Roman Zając |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/05/03 Postów:: 60 |
Quote by kacerz_Marek: Niby sakramenty działają ex opere operatio, ale... jednak mam wątpliwości. Zasada ex opere operatio odnosi się nie do osoby przyjmującej, ale bedącej szafarzem. Tzn. sakrament jest ważny niezaleznie od tego czy szafarz jest w stanie grzechu, czy nie...
===
Roman Zając Mi ze maelim eca(h) beli daat lachen higgadeti welo awin niflaot mimmeni welo eda (Hi 42, 3) |
||||||
|
|||||||
Gość forum: Młoda |
|
||||||
|
Potrzebuję imoin do bierzmowania i powiem, że to nie jest mój wymysł tylko księdza. Kazał nam opisać żywot świętej lub świętego. Też tak macie? |
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,12 sekund
|
|
|
|