|
![]() |
Forum > Ekumenizm > Ekumenizm w Polsce |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Gość forum: gosc |
|
||||||
|
w serwisie onetu natknalem sie na uwazam bardzo ciekawy pomysl - ktiry wart jest rozwazenie, nieststy internauta badz internautka nie podpisal(a) sie w sposob mogacy przypisac jemu/jej ten pomys dlatego pozwole sobie zacyrowac caly apel:
|
||||||
|
|||||||
Maciej Pasternak |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 02/26/03 Postów:: 1153 |
I skończy się rytualnym odbębnianiem dzwonienia. Może zamiast go tak czczić, zacznijcie czytać, co miał wam (i nam) do powiedzenia?
===
Kto umie czynić dobrze, a nie czyni, dopuszcza się grzechu. |
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 02/24/05 Postów:: 1395 |
Jak myślisz. Jak długo ludzie będą pamiętali dlaczego o tej godzinie biją dzwony? Ale jeżeli już, to bym optował za tym, żeby dzwonić nie w każdą sobotę, ale w każdą kolejną rocznicę śmierci JP II.
===
"Bóg jest blisko wszystkich, którzy Go wzywają. Do Królestwa Niebios da się dotrzeć z każdej krainy." Samthann z Clonbroney |
||||||
|
|||||||
fire |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/04/05 Postów:: 1 |
Quote by Maciek: I skończy się rytualnym odbębnianiem dzwonienia. Może zamiast go tak czczić, zacznijcie czytać, co miał wam (i nam) do powiedzenia? Zdaje się, że i ja zaliczam się do owego wymienionego przez Ciebie "zbioru" ludzi. Na jakiej podstawie uważasz, że tylko go czczę, a nie czytam jego słów i nie wprowadzam ich w czyn? |
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 02/24/05 Postów:: 1395 |
Wiesz. Prawda jest taka, że Polacy bardzo często bili brawo papieżowi, ale już nie tak często go słuchali. No bo jak określić np. te staruszki - w większości "wyznawczynie" Radia Maryja - tak wierne papieżowi, które równocześnie potarfią protestantów nazwać "wstrętnymi sekciarzami" i darzące głeboką pogardą to wszystko, co chrześcijańskie, a nie związane z Rzymem? Sam od takich słyszałem czasami, że protestsantów to należało by nawracać na katolicyzm, a uczestnictwo w nabożeństwach protestanckich to grzech...
===
"Bóg jest blisko wszystkich, którzy Go wzywają. Do Królestwa Niebios da się dotrzeć z każdej krainy." Samthann z Clonbroney |
||||||
|
|||||||
Izrael |
|
||||||
![]() Moderator Status: offline ![]() Zarejestrowany: 11/23/04 Postów:: 267 |
Quote by fire: Quote by Maciek: I skończy się rytualnym odbębnianiem dzwonienia. Może zamiast go tak czczić, zacznijcie czytać, co miał wam (i nam) do powiedzenia? że tylko go czczę, a nie czytam jego słów i nie wprowadzam ich w czyn? A czcisz?
===
Nienawidzę buty i pychy, złych postępków oraz przewrotnej mowy. |
||||||
|
|||||||
Rafał |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/22/05 Postów:: 98 |
Drodzy Współforumowicze
===
wierzę, ale nie w "Boga" |
||||||
|
|||||||
Morzan |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 09/16/05 Postów:: 243 |
Ja jestem katolikiem i uważam, że wystarczy, iż raz do roku będziemy obchodzić uroczyście 2 kwietnia pamiątkę śmierci JPII.Cotygodniowe dzwonienie- nie popadajmy w skrajności.
===
"poznacie Prawdę, a Prawda was wyzwoli" JEZUS |
||||||
|
|||||||
Rafał |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/22/05 Postów:: 98 |
Lepszym pomysłem byłoby na przykład organizowanie w soboty cotygodniowych rekolekcji w kościołach, których głównym wątkiem byłyby pisma papieża polaka i tak każdy by sumiennie i regularnie chodził na te rekolekcje??? Dtuga sprawa to Pisma JPII. Są ograniczone (w sensie liczebnym, nie treść) i ileż można o nich dyskutować??? Chyba nie zamierzacie zrobić z nich drugiej Biblii
===
wierzę, ale nie w "Boga" |
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,08 sekund
|
|
|
|