|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Gość forum: Wiersz |
|
|||||
|
Drugi kwiecień |
|||||
|
||||||
Mateusz Markiewicz |
|
|||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/17/03 Postów:: 1091 |
Ładny
===
"Nikt nie może się zbawić, jeżeli nie trwa w łonie Kościoła katolickiego i w łączności z nim." Sobór Florencki |
|||||
|
||||||
strk |
|
|||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/27/04 Postów:: 133 |
ujdzie . jeno na końcu 4 zwrotki rym jakoś się rwie.
===
"Tam, gdzie dwóch, lub trzech zbierze się w moim imieniu, tam Ja jestem między nimi" |
|||||
|
||||||
Mateusz Markiewicz |
|
|||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/17/03 Postów:: 1091 |
Do strk - proszę doecnić cudzy wysiłek
===
"Nikt nie może się zbawić, jeżeli nie trwa w łonie Kościoła katolickiego i w łączności z nim." Sobór Florencki |
|||||
|
||||||
Gość forum: Wiersz... |
|
|||||
|
A może tak... |
|||||
|
||||||
strk |
|
|||||
Quote by mateuszwroc: Do strk - proszę doecnić cudzy wysiłek oczywiście. doceniam wysiłek i ludzi, których tak mocno poruszyła śmierć JPII... nie chciałbym zamieniać się w krytyka poezji, ale w mojej ocenie, kolejny wiersz jest duzo lepszy. zwłaszcza wzmianka o GPS sumienia, stanowi swietny kontrast między ścisle technicznym opisem urządzenia, a duchowośćią i smutkiem tego wiersza... do MAYO, autora wiersza: JPII odszedł. ale JC jest z nami. on wskaże ci drogę, do niego mów Ojcze, jemu zaufaj, przez niego uwierz. nie trać zycia!
===
"Tam, gdzie dwóch, lub trzech zbierze się w moim imieniu, tam Ja jestem między nimi" |
|||||
|
||||||
Izrael |
|
|||||
![]() Moderator Status: offline ![]() Zarejestrowany: 11/23/04 Postów:: 267 |
Quote by Wiersz...: Wczoraj zabrał Cię Pan... I kto teraz tak dobrze opisze mi polichromię sykstyńskiej kaplicy? Kto pomoże Boga rozpoznać Pośród spacerujących po ulicy? Kto wskaże mi drogę gdy zawiedzie mnie GPS sumienia? Kto znakiem krzyża przetnie powietrze Światło wydobędzie z cienia? Do kogo powiem „Ojcze”... Choć dotąd tego nie robiłem Komu zaufam i poprzez kogo uwierzę Nie wiedziałem ile życia straciłem... To zaszczyt żyć w czasach, w których żyłeś Ty... MAYO Nie wiedziałem, że coś się stało z Jezusem
===
Nienawidzę buty i pychy, złych postępków oraz przewrotnej mowy. |
|||||
|
||||||
strk |
|
|||||
noo ja myślę izraelu, że mayo chciał dobrze. tyle, że przedobrzył-smutek i żal rozsądek, by niepowiedzieć rozum odebrały .
===
|||||
|
||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,07 sekund
|
|
|
|