|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Gość forum: gosc |
|
||||||
|
MAM PYTANIE DOTYCZĄCE ROZWODU KOŚCIELNEGO, NA JAKIEJ ZASADZIE ROZWÓD KOŚCIELNY DOSTAŁ MĘŻCZYZNA, KTÓRY MA 4 DZIECI I PRZEZ LATA ZDRADZAŁ SWOJĄ ŻONĘ, DOPROWADZIŁ JĄ PRZEZ TO DO CHOROBY PSYCHICZNEJ I TO WYKORZYSTAŁ JAKO POWÓD DO ROZWODU? NIEBAWEM BIERZE ŚLUB KOŚCIELNY ZE SWOJĄ KOCHANKĄ. DLACZEGO DOPUSZCZONO DO TAK KARYGODNEGO CZYNU? DZIĘKI TEJ SPRAWIE WIELE OSÓB ODWRÓCIŁO SIĘ OD KOŚCIOŁA I JA SIE TEMU WCALE NIE DZIWIĘ... |
||||||
|
|||||||
Gość forum: mim |
|
||||||
|
|
||||||
|
|||||||
Arletta Bolesta |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/07/10 Postów:: 30 |
Witam, |
||||||
|
|||||||
skierka |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/06/08 Postów:: 1305 |
Droga Pani Mecenas. |
||||||
|
|||||||
Dezerter |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/17/06 Postów:: 1841 |
Quote by: gosc DLACZEGO DOPUSZCZONO DO TAK KARYGODNEGO CZYNU? DZIĘKI TEJ SPRAWIE WIELE OSÓB ODWRÓCIŁO SIĘ OD KOŚCIOŁA I JA SIE TEMU WCALE NIE DZIWIĘ... Jeśli czyn rzeczywiście był tak karygodny jak wygląda, to obciąży on sumienie biskupa - warto jednak by wiedzieć jakiego? by móc "z miłością napominać" - ja to chętnie zrobię jeśli to mój biskup i dokładniej poznam sprawę orzeczenie o unieważnieniu miało jakieś pisemne uzasadnienie - warto by było je poznać zanim zaczniemy ferować wyroki czy jednoznaczne opinie... Jeszcze jedno Głupimi (przepraszam za dosłowność) są ludzie, którzy za błędy ludzi obrażają się na Boga i jego Kościół
===
Obecnie pisze na forum zchrystusem.pl |
||||||
|
|||||||
skierka |
|
||||||
Ciekaw jestem Twojego zdania Dezerterze. |
||||||
|
|||||||
Dezerter |
|
||||||
Quote by: skierka Ciekaw jestem Twojego zdania Dezerterze. A czujesz się kompetentny, by rozsądzać tak delikatną i zawiłą kwestie, jak zaistnienie lub nie przyczyn nieważności? bo ja nie! To nie biskup decyduje (z tego co kojarzę) tylko sam papież, a śledztwo toczy się przed sądem biskupim (nie biskupem!), lub diecezjalnym - toczy się dodajmy o wiele dłużej niż przed sądem świeckim rozwodowym nie wiem kto tam zasiada - może świeccy prawnicy też - jestem za ! Unieważnienia powinny być bardzo rzadkimi,wyjątkowymi wydarzeniami
===
||||||
|
|||||||
skierka |
|
||||||
O K. Twoja argumentacja o złożoności zagadnienia mnie przekonała |
||||||
|
|||||||
Dezerter |
|
||||||
Quote by: skierka jeśli samo słowo wspólnota cokolwiek oznacza. nie jesteśmy żadną wspólnotą jako parafia - fakt - widoczny nawet w mojej małej wiejskiej parafii będziemy wspólnotą za 20 lat gdy wiernych zostanie 15-30 procent społeczeństwa - a teraz wspólnoty trzeba tworzyć mniejsze, autentyczne, typu Mamre, Kościół Domowy, Odnowa w Duchu Św., Studium Biblijne, grupy młodzieżowe, ... ale dość off topu ![]()
===
||||||
|
|||||||
Arletta Bolesta |
|
||||||
Quote by: Arletta+Bolesta Witam, Z uwagi na zamknięcie platformy blogów na Onecie zmienił się również link, pod którym znajduje się mój blog dot. kościelnego procesu o stwierdzenie nieważności małżeństwa: uniewaznieniemalzenstwakoscielnego.blox.pl dr Arletta Bolesta adwokat kościelny |
||||||
|
|||||||
Arletta Bolesta |
|
||||||
Z uwagi na zamknięcie kolejnej już platformy blogów podaję nowy link do mojego bloga nt. kościelnego procesu o stwierdzenie nieważności małżeństwa: |
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,43 sekund
|
|
|
|