|
![]() |
Forum > Ogólne > Pytania, problemy i opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Edmund Belter |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 09/17/03 Postów:: 184 |
Trwa dyskusja o kandydatach na przyszłego papieża, przywódce religijnego rzymskokatolików. Przewija sie najczęściej określenie: konserwatysta, lub liberał. Jestem ciekawy, co się pod tymi okresleniami kryje? Jak ktoś myślisz : konserwatysta", co co ma na mysli. To samo pytanie jeżeli chodzi o "liberała".
===
Opin |
||||||
|
|||||||
Maciej Pasternak |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 02/26/03 Postów:: 1153 |
Zgadzam się z przedmówcą. Nie mamy być ani "liberalni", ani "konserwatywni", ale Boży. Pojęcia "liebralizm", "postępowość", "konserwatyzm" są z TEGO świata i nas, przynajmniej w kwestiach wiary, nie powinny dotyczyć.
===
Kto umie czynić dobrze, a nie czyni, dopuszcza się grzechu. |
||||||
|
|||||||
[użytkownik zablokowany] |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/19/05 Postów:: 4 |
Quote by opin: Trwa dyskusja o kandydatach na przyszłego papieża, przywódce religijnego rzymskokatolików. Przewija sie najczęściej określenie: konserwatysta, lub liberał. Jestem ciekawy, co się pod tymi okresleniami kryje? Jak ktoś myślisz : konserwatysta", co co ma na mysli. To samo pytanie jeżeli chodzi o "liberała". Ja myślę tak: jeżeli ktoś jest przeciwko: eutanazji, związkom homoseksualnym, aborcji i nazywa sie takiego kogoś "konserwatystą" - to daj Panie Boże więcej takich konserwatystów. Jeżeli ktoś uznaje ordynacje kobiet, szkodliwość celibatu (szkodliwośc w sensie społecznym i wewnątrzkościelnym), sprzeciwia się "państwu wyznaniowemu" i rosnącej roli jednego Kościoła, rozpasaniu duchowieństwa (nie tylko rzymskokatolickiego) i nazywany jest liberałem - to daj Dobry Boże więcej takich liberałów. Jeżeli ktoś, wbrew otaczającemu światu chce pozostać wiernym Słowu Bożemu i nazywany jest "radykałem" - to daj Dobry Boże wiecej takich radykałów. Jestem ciekawy co Szanowne Grono z kosciol.pl myśli, gdy pisze "liberał", "konserweatysta"? Pozdrawiam ===============burus===========> Nie wiem co mysli :"szan grono" - ani jaka postawe zajmuje Szan Kosciol PL) choc wiem,jaka komuchokatole na :Katolik PL i a.k.ai=wide Tyg Powsz"!! natomiast Pan tu bredzi - przypisujac jakies pozytywy liberalom- o ile ;"zniesienie celibatu" jest pozytywne!- Juz w 17 w KK wydal Ksiazke Arcybiskupa Port" pt."LIBERALIZM JEST GRZECHEM"_ SMIERTELNYM! ZATEM JAKIKOLWIEK kAPLAN- KTORY SPRZYJA TEMU PLUGASTWU- gRZESZY SMIERTELNIE! a czym jest "Liberalizm"??/ prosze poszukac na Nsz Dz,lub RM- homilie O.Sw JPII- gdzie potepia ow Liberalizm- antyczlowieczy,antyBOZY i zawalczajcy religie- w tym Katolicka przede wszystkim! [część posta usunięta za łamanie zasat publikacji tekstów w serwisie Kosciol.pl]
===
[użytkownik zablokowany] |
||||||
|
|||||||
Napoleon |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 11/13/04 Postów:: 43 |
Librukat !!!!!!!!!!!!!!
===
"Każdy ma prawo decydować o swym losie każdy ma prawo żyć tak jak chce, każdy ma tutaj coś do zrobienia każdy wolny urodził się.." - Nikt (Izrael) |
||||||
|
|||||||
Izrael |
|
||||||
![]() Moderator Status: offline ![]() Zarejestrowany: 11/23/04 Postów:: 267 |
Dzięki za ostrzeżenie.
===
Nienawidzę buty i pychy, złych postępków oraz przewrotnej mowy. |
||||||
|
|||||||
Edmund Belter |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 09/17/03 Postów:: 184 |
Quote by Izrael: Dzięki za ostrzeżenie. Burus, mógłbyś postarać się pisać bardziej z SENSEM? Miałem spytać burnusa o co chodzi, bo rzeczywiście bez sensu (I TU SIE Z IZRAELEM ZGADZAM - zauważyłeś? Izrael?), ale po tym co napisał Napoleon, to sobie odpuściłem "gadkę" z "burnusem". Pozdrawiam Izraela! Ale się podlizałem! nie!!!
===
Opin |
||||||
|
|||||||
Izrael |
|
||||||
![]() Moderator Status: offline ![]() Zarejestrowany: 11/23/04 Postów:: 267 |
Znaczy co, chcesz dostać bana(na)?
===
Nienawidzę buty i pychy, złych postępków oraz przewrotnej mowy. |
||||||
|
|||||||
daria |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/21/05 Postów:: 5 |
Zgadzam sie z takim pogladem,jaki przedstawil OPIN itp.
===
daria54 |
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,10 sekund
|
|
|
|