|
![]() |
Forum > Ogólne > O Serwisie |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Marcin Winiarski |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 02/24/05 Postów:: 1395 |
HBrat Roger był dla mnie postacią niezwykle ważną. Mam propozycję dla wszystkich. Uczcijmy jego pamięć. Choć na kilka dni zawieśmy wszystkie spory po której stronie jest racja. Nie ścigajmy się w argumentach czyja wiara jest lepsza. Smutno mi...
===
"Bóg jest blisko wszystkich, którzy Go wzywają. Do Królestwa Niebios da się dotrzeć z każdej krainy." Samthann z Clonbroney |
||||||
|
|||||||
Łukasz Gawryś |
|
||||||
![]() Admin ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 07/15/03 Postów:: 644 |
[*]
===
"Trzeba tak się modlić, jakby cała praca była bezużyteczna i tak pracować, jakby wszystkie modlitwy były na nic." M.L. |
||||||
|
|||||||
Łukasz Gawryś |
|
||||||
![]() Admin ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 07/15/03 Postów:: 644 |
Tak sobie przypomnialem jedna piosenke. Brat Roger, moze nie byl mi najlblizszym czlowiekiem, ale jego smierc dala mi refleksje nad naszym zyciem. I chcialem sie z wami podzielic ta piosenka ktora sobie puscilem kiedys sobie pomyslalem o tych wszytskich ktorzy mnie opuscili w tym roku. Ci ktorzy odeszeli, do innego zycia, ci ktorzy byli mi bliscy i dalecy.
===
"Trzeba tak się modlić, jakby cała praca była bezużyteczna i tak pracować, jakby wszystkie modlitwy były na nic." M.L. |
||||||
|
|||||||
Marta Nazarczuk-Błońska |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/28/03 Postów:: 203 |
[*]
===
Marta NB |
||||||
|
|||||||
Mateusz Markiewicz |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/17/03 Postów:: 1091 |
[*]RiP
===
"Nikt nie może się zbawić, jeżeli nie trwa w łonie Kościoła katolickiego i w łączności z nim." Sobór Florencki |
||||||
|
|||||||
Matija |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/13/05 Postów:: 857 |
Cierpienie bramą do zbawienia i wiecznej radości +
===
Albo Jezus, albo śmierć... Jezus! :D |
||||||
|
|||||||
Bartek |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/14/05 Postów:: 288 |
[*] Jestem za! |
||||||
|
|||||||
Damian Kowalski |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 07/07/03 Postów:: 294 |
Dalekie wybrzeża ciszy zaczynają się tuż za progiem
===
"Człowiek nie może niczego nauczyć drugiego człowieka, może mu tylko dopomóc w wyszukiwaniu prawdy we własnym sercu, jeżeli ją posiada." św. Augustyn |
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
(***)
===
"Bóg jest blisko wszystkich, którzy Go wzywają. Do Królestwa Niebios da się dotrzeć z każdej krainy." Samthann z Clonbroney |
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
Czy wie ktoś może czy skądś jest organizowany wyjazd autokarem na pogrzeb?
===
||||||
|
|||||||
Paweł |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/17/05 Postów:: 1 |
Proszę pamiętajcie w swoich modlitwach o nim. |
||||||
|
|||||||
Maciej Pasternak |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 02/26/03 Postów:: 1153 |
Wiek XX był wiekiem Matki Teresy, Jana Pawła II i Brata Rogera.
===
Kto umie czynić dobrze, a nie czyni, dopuszcza się grzechu. |
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
A najciekawsze - co trzeba, Macku, podkreślić: Zwróćcie uwagę jak bardzo tych troje ludzi trzymało się razem!
===
||||||
|
|||||||
Damian Kowalski |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 07/07/03 Postów:: 294 |
Quote by Maciek: Wiek XX był wiekiem Matki Teresy, Jana Pawła II i Brata Rogera. Kobieta z islamskiego kraju działająca w najbardziej pogańskim "mocarstwie" trzeciego świata, ksiądz z kraju zniewolonego przez komunistów i francuski prostestant-ekumenista. Wszystkie problemy współczesnego świata w trzech osobach. Macku dodałbym jeszcze Jana XXIII i Dag Hammarskjöld
===
"Człowiek nie może niczego nauczyć drugiego człowieka, może mu tylko dopomóc w wyszukiwaniu prawdy we własnym sercu, jeżeli ją posiada." św. Augustyn |
||||||
|
|||||||
Jakub Jerzy Skoczylas |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/14/03 Postów:: 173 |
Można dodać jeszcze wielkiego mistyka, który dał radę przetrwać wielką wojnę, ratować ludzi w owym czasie (zwłaszcza Żydów), a nade wszystko walczyć z komunizmem i o królestwo Matki Bożej - Jego Świątobliwość Piusa XII. Oraz człowieka, który bronił chrześcijaństwa przed straszliwą zarazą modernizmu - św. Piusa X. Wypada też wspomnieć o św. Ojcu Pio czy śp. Pliniuszu Correa de Oliveira "Doktorze Plinio". Męczennik św. Maksymilian i wielu wielu innych. Jedno trzeba przyznać - wiek XX obfitował w wielkich ludzi służących Bogu. Może nawet było na ziemi szczególnie wielu wielkich ludzi - na szczególnie trudny wiek. Oby teraz w Królestwie Bożym modlili się za nas wszystkich i prosili Boga o to by obdarzył nas kolejnymi wielkimi osobami. Potrzebujemy wielkich świadków Chrystusowych! Nawet nie wiemy jak bardzo nam ich trzeba.
===
Kwiecie Karmelu, módl się za nami! |
||||||
|
|||||||
Maciej Pasternak |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 02/26/03 Postów:: 1153 |
Oczywiście, można jeszcze Dietricha Bonhoeffera, Paula Tillicha i wielu innych.
===
Kto umie czynić dobrze, a nie czyni, dopuszcza się grzechu. |
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
Bracia z Taize uruchomili adres mejlowy, na który można wysyłać kondolencje, także po polsku:
===
||||||
|
|||||||
Grievous |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 12/22/05 Postów:: 49 |
Rzeczywiście to tragedia i strata dla świata stracić człowieka takiego pokroju, człwieka, który umiłował sianie pokoju a nie niezgody pomiędzy religiami tak jak to niektórzy czynią.
===
BÓG, HONOR, OJCZYZNA...ale przede wszystkim PRAWDA... Kto nachalnie usuwa mój świetny obrazek pt.: "Zakaz pedałowania" ??? |
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,17 sekund
|
|
|
|