|
![]() |
Forum > Kościoły a... > Kwestie moralne |
![]() |
![]() |
![]() |
| | Wersja do druku |
Marcin Winiarski |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 02/24/05 Postów:: 1395 |
Natalio, pewne rzeczy trzeba po prostu nazwać po imienuy.
===
"Bóg jest blisko wszystkich, którzy Go wzywają. Do Królestwa Niebios da się dotrzeć z każdej krainy." Samthann z Clonbroney |
||||||
|
|||||||
Jakub Piotr Sowiński |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/26/05 Postów:: 697 |
Ven2ro - na tym forum wszysyc się zgadzają z Tobą, że zabijanie zwierząt bez sensu, nie dla spożycia to czyste barbarzyństwo.
===
Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha, Kriste eleison! |
||||||
|
|||||||
Jakub Piotr Sowiński |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/26/05 Postów:: 697 |
Marcin, przeczytałem jeden Twój post. "Tobie mózg wyprało" nie jest odpowiednim zwrotem, zwłąszcza dla chrześcijanina.
===
Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha, Kriste eleison! |
||||||
|
|||||||
Natalia Róża |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/26/05 Postów:: 277 |
Drodzy bracia wegetarianie!
===
Czego chcesz od nas Panie za Twe hojne dary? Czego za dobrodziejstwa, którym nie masz miary? |
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
Jakubie. Stwierdzenie, że "wyprało mózg" nie służyło obrazie, lecz zauważeniu, że człowiek ten jest uzależniony od poglądów głoszonych przez pseudo-ekologów. Grupy te i ich przedstawiciele posługiją się często metodami "uświadamiania" bardzo zbliżonymi do metod, jakie znamy z sekt. Pranie mózgu ma prowadzić, do tego, by człowiek przestał samodzielnie myśleć, a tylko powtarzał formułki i hasła.
===
"Bóg jest blisko wszystkich, którzy Go wzywają. Do Królestwa Niebios da się dotrzeć z każdej krainy." Samthann z Clonbroney |
||||||
|
|||||||
Joanna Gacka |
|
||||||
![]() Admin ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/01/02 Postów:: 290 |
Quote by Marcin W: Nie wyświetla się tekst powyższego posta - trzeba coś z tym zrobić! No... na przykład kliknąć "edytuj" i pozamylać znaczniki... |
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
Niezupełnie. Podobne miewałem problemy nawet z postami, w których nie było żadnych znaczników.
===
||||||
|
|||||||
Jakub Piotr Sowiński |
|
||||||
znacznikiem tez jest cytowanie. blad poza tym sie moze pojawiac przy cytowaniu cytowania cytowania...
===
||||||
|
|||||||
Joanna Gacka |
|
||||||
![]() Admin ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/01/02 Postów:: 290 |
Quote by Marcin W: Niezupełnie. Podobne miewałem problemy nawet z postami, w których nie było żadnych znaczników. Marcin - pozamykałam znaczniki QUOTE ,które zostawiłeś otwarte i po tym tekst się pojawił. |
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
Quote by Jakub: znacznikiem tez jest cytowanie. blad poza tym sie moze pojawiac przy cytowaniu cytowania cytowania... No rak, tego nie uwzględniłem!
===
||||||
|
|||||||
Marcin Winiarski |
|
||||||
Quote by Admin: Quote by Marcin W: Niezupełnie. Podobne miewałem problemy nawet z postami, w których nie było żadnych znaczników. Marcin - pozamykałam znaczniki QUOTE ,które zostawiłeś otwarte i po tym tekst się pojawił. No to się niedokładnie pokopiowały. Eh! No cóż... Komputer jest na tyle głupi, że sam to myśleć mie potrafi. Może czasem trochę szkoda? Inna sprawa, że byłoby niemiło, gdyby komputer okazał się mądrzejszy od właściciela!
===
||||||
|
|||||||
Mentos23 |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/09/05 Postów:: 91 |
Co do ortografi to mam dysleksjie i mam to gdzieś
===
Jestem TEISTĄ. NIE przynależe do ŻADNEJ RELIGI! |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/11/05 Postów:: 3072 |
Porównałem sobie uzębienie człowieka, goryla i ... konia.
===
czyn sprawiedliwy Jednego sprowadza na wszystkich ludzi usprawiedliwienie dające życie ...przez posłuszeństwo Jednego wszyscy staną się sprawiedliwymi |
||||||
|
|||||||
Jakub Piotr Sowiński |
|
||||||
Ide wyrwac sobie kły.
===
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
![]() Moderator ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 06/11/05 Postów:: 3072 |
Mi się moje podobają. No, może troszkę przydługawe
===
czyn sprawiedliwy Jednego sprowadza na wszystkich ludzi usprawiedliwienie dające życie ...przez posłuszeństwo Jednego wszyscy staną się sprawiedliwymi |
||||||
|
|||||||
Natalia Róża |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 04/26/05 Postów:: 277 |
Quote by Rafi F: Mi się moje podobają. No, może troszkę przydługawe A nie wyjesz Ty czasem przy księżycu??
===
Czego chcesz od nas Panie za Twe hojne dary? Czego za dobrodziejstwa, którym nie masz miary? |
||||||
|
|||||||
Jakub Piotr Sowiński |
|
||||||
"Ace ven2ra" się faktycznie obraził, a szkoda, bo było srandownie
===
||||||
|
|||||||
Kacper Światłowski |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/06/04 Postów:: 137 |
Quote by Maciek: Z pracy żony (naukowiec). Przykazanie brzmi: "nie morduj",Morderstwo wiążące się z: 1. nieuzasadnionym, 2. nadmiernym w stosunku do potrzeby, 3. szczególnie okrutnym użyciem przemocy. Morderstwem w stosunku do zwierząt jet "sport" łowiecki, czyli polowanie dla zabawy. Morderstwem w stosunku do zwierząt są wnyki (okrucieństwo). Natomiast zabicie w celu spożycia pokarmu (a w judaiźmie takzę złożenia ofiary) morderstwem w stosunku do zwierząt nie jest. Musze sie odniesc do powyzszego. Definicja morderstwa podana przez Macka i naukowca, na ktorego sie powoluje JEST BLEDNA. Pojecie morderstwa dotyczy wylacznie czlowieka i nie wiaze sie z jakimis ilosciowymi pojeciami, jak doza okrocienstwa, czy zasadnosci. Morderstwo to bezprawne (niesprawiedliwe raczej) pozbawienie zycia drugiego czlowieka, w sposob przemyslany i zaplanowany, czyli z wczesniejszym zamiarem wykonania. Biblie trzeba czytac cala, a nie na wyrywki. Admin pisala dobrze: Bog pierw kazal zabic baranka, potem dal przykazania, nastepnie dal szereg przepisow ofiar rytualnych. Bog takze nakresli odpowiednia diete dla Zyda -- pelno w niej miesa. |
||||||
|
|||||||
Kacper Światłowski |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 01/06/04 Postów:: 137 |
Ojej... ale tutaj duzo wpisow! |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
Quote by Natalia Róża: Quote by Rafi F: Mi się moje podobają. No, może troszkę przydługawe A nie wyjesz Ty czasem przy księżycu?? Jeszcze nie. Choć lubię noc i surowe (lub prawie) mięso. Choć chwilami rzeczywiście chce mi się wyć
===
||||||
|
|||||||
Jakub Piotr Sowiński |
|
||||||
Jak nigdy mam ochotę na wstretnego mcdonalda
===
||||||
|
|||||||
Marek |
|
||||||
![]() ![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 05/28/05 Postów:: 770 |
===
Flp 4:4 |
||||||
|
|||||||
lucid |
|
||||||
![]() Status: offline ![]() Zarejestrowany: 08/18/05 Postów:: 18 |
dla znajacych angielski polecam strone www.jesusveg.com. Mam nadzieje, ze chociaz skloni Was do myslenia. pozdrawiam |
||||||
|
|||||||
Jakub Piotr Sowiński |
|
||||||
Jezus wegetrianinem - mało śmieszny kawał.
===
||||||
|
|||||||
lucid |
|
||||||
Panie Jakubie, proponuje najpierw poczytac teksty na stronie a potem wydawac opinie. |
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
Powiedz mi w takim razie. Jaka jest różnica pomiędzy królikiem, a rybą, skoro rybę można zabić i ją zjeść, a królika nie ? A jajo ? A ikrę ?
===
||||||
|
|||||||
Jakub Piotr Sowiński |
|
||||||
Rafiku, nasze sobory nic nie mówią o jedzeniu, więc przyłaczam się do ewangelikow w kwestii jedzenia....tyle, że buty jakoś nie bardzo...niesmaczne...
===
||||||
|
|||||||
Rafi F |
|
||||||
Jeszcze jedna sprawa. Jeżeli ktoś ma świadome korzyści z morderstwa, to jest współwinny jego popełnienia, czyż nie tak ?
===
||||||
|
|||||||
lucid |
|
||||||
http://www.jesusveg.com/jesuslambindex.gif |
||||||
|
|||||||
Jakub Piotr Sowiński |
|
||||||
Panu Jezusowi zarzucali faruzeusz, że je obżartych... ciekawe co tez jadł....bo wątpie żeby suchy chleb dla konia...zwłaszcza u celników...
===
||||||
|
|||||||
Zawartość wygenerowana w: 0,36 sekund
|
|
|
|